Το 2ο Γυμνάσιο συναντά το Oakleigh Grammar School of Melbourne

Οι μαθητές μας καλωσορίζουν τους μαθητές του  Oakleigh Grammar School!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ θα θυμούνται ίσως ότι σε ένα από τα παλιά καλά αναγνωστικά του δημοτικού ο ποιητής Ιωάννης Πολέμης στην πρώτη στροφή του ποιήματός του αναρωτιέται:

«Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν’ οι κάμποι;
Μην είναι τ’ άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ’ άστρα της τα φωτεινά;»

Επιτρέψτε μου να παραφράσουμε το παραπάνω ποίημα με την ερώτηση τι είναι ή μάλλον τι ήταν για μας η Αυστραλία; Η χώρα των καγκουρό και των κοάλα, αλλά και λιγότερο συμπαθητικών και μάλλον πολύ επικίνδυνων ειδών, όπως οι κροκόδειλοι, τα φίδια και οι καρχαρίες, η χώρα που υποδέχθηκε χιλιάδες Έλληνες μετανάστες τα τελευταία 70 χρόνια και έγινε γι’ αυτούς δεύτερη πατρίδα τους, η χώρα που ανέδειξε διάσημους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Ποιος δεν ξέρει τον Ράσελ Κρόου, την Νικόλ Κίντμαν, την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Κρις Χέμσγουορθ, την Κάιλι Μινόγκ και τόσους άλλους. Για να μην μιλήσουμε και για την αναποδιά στις εποχές. Αλήθεια πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στην παραλία με μαγιό;

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είναι γνωστά, πριν όμως από τρία περίπου χρόνια η Αυστραλία έγινε για εμάς η χώρα νέων, αγαπημένων φίλων. Δειλά στην αρχή, όταν σκεφτόμαστε πόσο εφικτή είναι η αδελφοποίηση με μια τόσο μακρινή χώρα, με ενθουσιασμό και έκπληξη στη συνέχεια, όταν αρχίσαμε να σας γνωρίζουμε μέσα από το πρόγραμμα για τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τη φιλία και τη συνεργασία που προκύπτουν από αυτά και τα οποία συνδέουν άτομα αλλά και λαούς.

Στην πρώτη μας επικοινωνία εντυπωσιαστήκαμε από τα καταπληκτικά σας γράμματα και την εξαιρετική χρήση της ελληνικής γλώσσας. Βρήκαμε κοινά σημεία στα χόμπι και στα μαθήματα που μας αρέσουν περισσότερο, λατρέψαμε τις χριστουγεννιάτικες και τις πασχαλινές κάρτες που ζωγραφίσατε για μας, συγκινηθήκαμε με το video που ετοιμάσατε, «οι θησαυροί τη καρδιάς», ζηλέψαμε το σχολείο σας, τόσο μεγάλο, καινούριο και λειτουργικό, αγχωθήκαμε για το δικό μας που είναι πολύ παλιό και μικρό, αλλά μας κάνει πολύ περήφανους το γεγονός ότι είναι το πιο ιστορικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Χαρήκαμε πολύ την επαφή που είχαμε μέσω skype και περιμέναμε με ανυπομονησία τον ερχομό σας στην Ελλάδα.

Βέβαια τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι άνθρωποι που έκαναν τα αδύνατα δυνατά γι’ αυτήν την συνύπαρξη. Η κ. Αναστασία Σπανός από την πλευρά σας και η κ. Κωνσταντίνα Γεωργιάδου από μας με την τακτική επικοινωνία τους κράτησαν και κρατούν αναμμένη την φλόγα της φιλίας μας.

Γνωρίζοντας το αυστηρό πρόγραμμα και τον λιγοστό χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας προκειμένου να επισκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, ελπίζουμε να περάσετε όμορφα στην πόλη μας. Και επειδή σίγουρα η Ελλάδα δεν εξαντλείται μόνον σε μια επίσκεψη, θέλουμε να ξέρετε ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη θα έχετε όχι μόνο την φιλοξενία μας, αλλά και τη φιλία και την αγάπη μας,

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.