Υποδοχή του Oakleigh Grammar School της Μελβούρνης

Η 2α   Ιουλίου του προηγούμενου σχολικού  έτους ήταν για το σχολείο μας, μια πολύ σημαντική ημέρα γιατί  είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε  το αδελφοποιημένο σχολείο μας της Μελβούρνης  Oakleigh Grammar School  .

Η παρουσία των μαθητών και των καθηγητών τους, μετά από ένα μακρινό ταξίδι, μας έκανε να νιώσουμε  μεγάλη χαρά και συγκίνηση .

Από την πρώτη στιγμή που μας έγινε πρόταση από την κ. Δεσποτέρη να δημιουργήσουμε δεσμούς με το σχολείο   Oakleigh Grammar School, υπήρξε μια αληθινά ειλικρινή, όμορφη και ζεστή διάθεση και από τις δύο πλευρές να ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε δράσεις, στιγμές και έργα των μαθητών και των καθηγητών των δύο σχολείων.

H κ.Σπανός με τους συνεργάτες της, μας χάρισαν την δυνατότητα να γνωρίσουμε πως μεγαλώνουν και παιδαγωγούνται, τα παιδιά όλων αυτών των Ελλήνων, που δημιούργησαν σε μια τόσο μακρινή χώρα,  όπως είναι η Αυστραλία, μια κοινότητα, ζωντανή και πιστή στις παραδόσεις και τις αξίες της πατρίδας που λέγεται Ελλάδα.

Θαυμάσαμε και συγκινηθήκαμε με τους μαθητές του Oakleigh, παρακολουθώντας τους μέσα από τις διάφορες συμμετοχές τους σε εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις, φανερώνουν την κοινωνική τους ευαισθησία και μας διδάσκουν ότι η προσφορά στους συνανθρώπους μας, είναι καθήκον όλων, και αυτό είναι κάτι που μαθαίνεται και μέσα από το σχολικό περιβάλλον.

Καμαρώσαμε για τις επιτυχίες των μαθητών του Oakleigh, στους διαγωνισμούς της ελληνικής γλώσσας, μια αξιέπαινη προσπάθεια διατήρησης της εθνικής ταυτότητας.

Πόσο ωραία συναισθήματα μας κατέλαβαν, βλέποντας τις εικόνες αυτών των παιδιών, να στέκονται με υπερηφάνεια στις εκδηλώσεις για τις σημαντικές εθνικές επετείους της Ελλάδας και να ακολουθούν την ορθόδοξη παράδοση των γονιών τους.

Όλα αυτά που  μοιραστήκαμε , αυτά τα χρόνια της συνεργασίας των δύο σχολείων, άνοιξαν ένα παράθυρο στους δικούς μας μαθητές, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν καλύτερα την κουλτούρα και την εκπαίδευση που απολαμβάνουν οι συνομήλικοί τους σε μια τόσο διαφορετική χώρα, που όμως χάρη σε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς , διατηρούν ζωντανούς τους ισχυρούς δεσμούς των 2 λαών μας.

 Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε να μηδενίσουμε την γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει . Είτε με skype συνεδρίες είτε με διαδικτυακές δράσεις είτε με ανταλλαγή όμορφων δώρων που έφτιαξαν οι μαθητές των δύο σχολείων αρχίσαμε να νιώθουμε ότι μέρος της εκπαιδευτικής μας πορείας είναι πλέον και τα αδέλφια μας από το Oakleigh Grammar της μακρινής Μελβούρνης, με αποκορύφωμα αυτής της ολοένα και στενότερης και θερμότερης συνεργασίας, τον  ερχομό τους στο σχολείο μας.

Όλοι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του 2ου Γυμνασίου προσδοκούμε σε νέες, δημιουργικές δράσεις συνεργασίας των σχολείων μας και ελπίζουμε σε πολλές μελλοντικές συναντήσεις των σχολικών κοινοτήτων μας και στις δύο χώρες.

 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.