Προγράμματα

Σχολικό έτος 2018-19

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ»

Το πρόγραμμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων σχετικών με την ιστορία του βιβλίου και των βιβλιοθηκών, στην εκμάθηση γενικών αρχών οργάνωσης μιας βιβλιοθήκης και  των γενικών αρχών ταξινόμησης βιβλίων και επαφή με το δεκαδικό σύστημα Dewey, καθώς και στην στοιχειώδη εκμάθηση αξιοποίησης της βάσης δεδομένων του Βιβλιοδανού και της ιστοσελίδας Biblionet.

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα:«ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο  παιδαγωγικός στόχος είναι γνωριμία με τις αξίες ζωής όπως ο αλληλοσεβασμός , η αποδοχή κανόνων, η ομαδικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη μέσα από το ευ-αγωνίζεσθαι   διαμέσου της  ιστορίας των αγώνων στην  αρχαιότητα και η πολιτιστική τους διάσταση (μουσική, θέατρο, ποίηση)

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας:«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ. ΚΑΝΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Το πρόγραμμα αφορά την ψυχική υγεία καθώς και τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του εφήβου.               Τα υποθέματα που θα προσεγγιστούν είναι: Ανακαλύπτω τον εαυτό μου,Λήψη απόφασης και Επαγγελματική πληροφόρηση

 

Όμιλος Μαθηματικών ο οποίος στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάδειξη της ικανότητας των παιδιών στη μαθηματική σκέψη και στην εμβάθυνση της διδακτέας ύλης.

 

 

Σχολικό έτος 2017-18

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ: ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ  OAKLEIGH GRAMMAR SCHOOL ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ»

Περισσότερα

Πολιτιστικό Προγράμμα: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας: «  ΤΙΤΛΟΣ  »

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση