Ενημέρωση για τις αλλαγές που επήλθαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια_Λύκεια)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που επήλθαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια_Λύκεια), σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β’ 120) Υ.Α., την οποία λάβαμε αυτή την εβδομάδα.

Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι, ως προς το θέμα φοίτησης, το πλαίσιο γίνεται λίγο πιο αυστηρό.

Συγκεκριμένα, καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Η φοίτηση μαθητή/τριας χαρακτηρίζεται επαρκής, εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114). Εάν τις υπερβαίνει, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο/η μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος/η να επαναλάβει τη φοίτησή του/της στην ίδια τάξη.

Μόνο για το σχολ. Έτος 2017-2018 μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής η φοίτηση μαθητή/τριας που πραγματοποίησε έως 164 απουσίες, εφόσον συντρέχουν και οι τρεις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Για τις πάνω από τις 114 απουσίες έχουν προσκομιστεί δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια.

  2. Ο γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας και των δύο τετραμήνων είναι δεκαπέντε (15) πλήρες.

  3. Δεν έχει κάνει χρήση της μη προσμέτρησης απουσιών του άρθρου 24 παρ. 2 και 3. (Αφορά μαθητές/τριες που συμμετέχουν σε εθνικές ομάδες, ή με σοβαρά προβλήματα υγείας.)

Οι γονείς και κηδεμόνες επιβάλλεται να ενημερώνουν το σχολείο για κάθε απουσία μαθητή/τριας. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους υπευθύνους των τμημάτων  θα πρέπει να προσδιορίσουν τον πιο κατάλληλο τρόπο (e-mail, τηλεφώνημα, επιστολή) για την αμφίδρομη επικοινωνία που αφορά τη φοίτηση των παιδιών τους.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του 2ου Γυμνασίου Σύρου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/2gymsyro/2018/02/02/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%ae%ce%bb%ce%b8%ce%b1%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση