Εκπαιδευτική Ρομποτική 2020-21

Στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τ.Π.Ε. Σχολικών Μονάδων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης», παραλάβαμε φέτος στο εργαστήριο δύο νέα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS® Education EV3.

Παρ’ όλο που το μεγάλο διάστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και τα αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας δεν μας επέτρεψαν την πλήρη αξιοποίησή τους, οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου πήραν μια γεύση για το πόσο διαφορετικές μορφές και λειτουργίες μπορεί να έχει ένα ρομπότ.

Τα τελευταία μαθήματα Πληροφορικής της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης κι έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο προγραμματιστικό περιβάλλον EV3 Classroom στο σχολικό εργαστήριο. Δημιουργώντας κώδικα με πλακίδια, προγραμμάτισαν ένα ρομποτικό όχημα ώστε να εκτελεί ακριβείς κινήσεις και τρία διαφορετικά είδη στροφών.

Στη συνέχεια σχεδίασαν, υλοποίησαν, δοκίμασαν και παρουσίασαν τα δικά τους προγράμματα για το ρομποτάκι μας. Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει ένα δείγμα της δουλειάς τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση