Επίσκεψη στο INSTAP Study Center

Η Ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας και η Eleanor Huffman στα σκαλιά της εισόδου.Στις 6 Απριλίου η ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας του 2ου  Γυμνασίου Σητείας έκλεισε τον κύκλο των φετινών διδακτικών επισκέψεων του προγράμματος, βιώνοντας μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία στο Κέντρο Μελέτης του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας Ανατολικής Κρήτης (INSTAP Study Center) στην Παχειά Άμμο.

Το “Κέντρο”, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται,  λειτουργεί από το 1997 και στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο κτίριο με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και μεγάλες καταπράσινες αυλές. Παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού, συντήρησης, μελέτης, αποτύπωσης και φύλαξης αρχαιολογικών ευρημάτων.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου από την υποδιευθύντρια Eleanor  J. Huffman και συνομίλησαν με αρκετούς από τους επιστήμονες που εργάζονται εκεί. Έμαθαν για το αντικείμενο της κάθε ειδικότητας και τις σπουδές που απαιτούνται,  ενημερώθηκαν για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο διαχείρισης των ευρημάτων, κατανόησαν τη σημασία των σύγχρονων τεχνολογιών στη μελέτη και αποτύπωσή τους. Επιπλέον, παρατήρησαν αρχαίους καρπούς στο μικροσκόπιο,  σχεδίασαν με προφιλόμετρο και πήραν μέρος σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σχεδίαση με προφιλόμετρο. Εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Αποχαιρετίσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις το INSTAP Study Center. Ευχαριστούμε  το διευθυντή  Thomas M. Brogan που με χαρά δέχτηκε την αίτηση επίσκεψής μας και την υποδιευθύντρια Eleanor  J. Huffman που μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την φιλικότητα, το χιούμορ και τις κατατοπιστικές περιγραφές της. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου, που μας μίλησαν με εγκαρδιότητα για τη δουλειά τους και απάντησαν με  προθυμία στις ερωτήσεις μας.

Η επίσκεψη αυτή δε θα ήταν εφικτή χωρίς την παραχώρηση από το Δήμο Σητείας λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών στην Παχειά Άμμο. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Λεωνίδα Τερζή και τον οδηγό Κυριάκο Σουλιώτη για τη συνεργασία τους.

 

Οι καθηγητές: Λαγουδάκη Ελπίδα (Πληροφορικής), Φωτεινάκης Νίκος (Φιλόλογος)

Αφήστε μια απάντηση