Code Club στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας

Το py4hsΣάββατο 25 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της εθελοντικής λέσχης προγραμματισμού (code club) “Pythonοδρόμοι” . Η δράση εντάχθηκε στο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών Πληροφορικής “Μαθαίνοντας και διδάσκοντας Python, μέσα κι έξω από το σχολείο” (http://www.music.tuc.gr/projects/py4hs/), που υλοποιείται από το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του Πολυτεχνείου Κρήτης (http://www.music.tuc.gr) και είναι ενταγμένο στην πρωτοβουλία CS4HS της Google (https://www.cs4hs.com/) με στόχο την ευρεία διάδοση των γνώσεων προγραμματισμού παγκοσμίως.

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και 400 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον προγραμματισμό σε γλώσσα Python. pythonΜε χρήση αυτοτελών παραδειγμάτων από τις Pythonies (http://pythonies.mysch.gr/), ανακάλυψαν, πειραματίστηκαν, αυτοσχεδίασαν και δημιούργησαν τα δικά τους προγράμματα. Στο νομό Λασιθίου το code club υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 2 πόλεις, στη Σητεία (2ο Γυμνάσιο) και στην Ιεράπετρα (Εσπερινό ΕΠΑΛ).

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση του 2ου Γυμνασίου Σητείας για τη φιλοξενία του τοπικού code club, τους γονείς για την υποστήριξή τους, καθώς και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, για τον ενθουσιασμό και τη συνεργασία τους.

 

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός,

Λαγουδάκη Ελπίδα

Αφήστε μια απάντηση