e-Twinning project “European Museums Tour”

    Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020 13 μαθητές/τριες της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο “European Museums Tour”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 68 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης και συνολικά 562 μαθητές.  Η γλώσσα εργασίας και επικοινωνίας ήταν η Αγγλική και το όλο πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘Twinspace’.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Α. Τσίντζα ΠΕ06.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες από τα διάφορα σχολεία συστήθηκαν μεταξύ τους, συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου λογότυπου για το πρόγραμμα και ανέλαβαν να δημιουργήσουν μια παρουσίαση Power Point για ένα ή περισσότερα σημαντικά μουσεία της χώρας τους. Στην κύρια φάση του προγράμματος, επισκέφθηκαν ένα επιλεγμένο από τους ίδιους μουσείο της περιοχής τους και δημιούργησαν βίντεο από την επίσκεψή τους σε αυτό. Οι μαθητές/τριές μας επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας και δημιούργησαν βίντεο στο οποίο παρουσίασαν στα Αγγλικά συγκεκριμένα εκθέματα. Επίσης, δημιούργησαν slideshow με φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στο μουσείο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος, οι ακριβείς θέσεις των τοπικών μουσείων σημειώθηκαν πάνω σε έναν διαδικτυακό χάρτη, όπου επίσης προστέθηκε όλο το οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασε η κάθε ομάδα. Τέλος, οργανώθηκε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, όπου με τη βοήθεια στοιχείων αντλημένων από τις βιντεοπαρουσιάσεις του κάθε τοπικού μουσείου, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν  να το εντοπίσουν. 

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές/τριές μας γνώρισαν καλύτερα ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μουσείο του τόπου μας, επισκέφθηκαν διαδικτυακά πληθώρα διαφορετικών μουσείων και εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Σύνδεσμος για το slideshow από την επίσκεψη των μαθητών/τριών μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας:

https://www.youtube.com/watch?v=DUUqCaM_7D4&t=1s

Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθοι/ες:

1) Βακάλη Ξανθήλια

2) Βιλλιώτη Σίσσυ

3) Διολή Λαμπρία

4) Δρίβα Μαρκέλλα

5) Ζήση Άννα

6) Κανάκη Μαριέπη

7) Κηλίφη Κάλλια

8) Κονδύλης Άγγελος

9) Κοφινάς Αναστάσιος

10) Μακρή Αλεξάνδρα

11) Μουραντχανιάν Αρσέν

12) Μπακαούκα Ευγενία

13) Μπερή Μαρία

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση