ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ‘Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ’

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ     

Την 12η Φεβρουαρίου 2020 το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος  ‘Σταύρος Νιάρχος’ με 36 μαθητές των τμημάτων Β2 και Β3.

     Οι 21 μαθητές ξεναγήθηκαν στους τέσσερις ορόφους της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Άκουσαν την ιστορία της Βιβλιοθήκης, έμαθαν για την πορεία που ακολουθεί ένα βιβλίο από τη συγγραφή μέχρι την τοποθέτησή του στα ράφια της Βιβλιοθήκης. Γνώρισαν τη διαδικασία που ακολουθεί ένας ενήλικας προκειμένου να δανειστεί ένα βιβλίο και πραγματοποίησαν ηλεκτρονική αναζήτηση μέσα από τον κατάλογο της Βιβλιοθήκης.  Τέλος πληροφορήθηκαν για επιπλέον δυνατότητες, όπως ηχογράφηση σε στούντιο και ανάγνωση οποιουδήποτε τεύχους περιοδικού από όλον τον κόσμο χωρίς συνδρομή. Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής και της φιλαναγνωσίας.

     Τα 15 παιδιά που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γαλάζια και ροζ περίοδος του Πικάσσο» είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη με εισαγωγικό μάθημα στο σχολείο σχετικά με το θέμα.

   Στην επίσκεψη τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικό βίντεο με το θέμα, χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεφύλλισαν τα διαδραστικά βιβλία της έκθεσης, συμμετείχαν σε ομαδικό παιχνίδι χρονολογικής ταξινόμησης  και ταξινόμησης του έργου, εμβάθυναν σε συγκεκριμένα έργα απαντώντας σε κριτικά θέματα ανάλυσης του έργου και στο τέλος ζωγράφισαν ένα ομαδικό έργο, το οποίο και ανάρτησαν μετά στο σχολείο.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση