6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 27-9-2019

     Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία  συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Για φωτογραφίες απο τις δραστηριότητες

πατήστε ΕΔΩ

     Κεντρικός στόχος  του Υ.ΠΑΙ.Θ  ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου καθώς και η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή,  με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

     Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» υλοποιήθηκαν  εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις:

  • Ενημέρωση στις τάξεις από τους διδάσκοντες καθηγητές για τα οφέλη του αθλητισμού.
  • Πραγματοποιήθηκε ένα χαλαρό πρόγραμμα τρεξίματος για ζέσταμα περιμετρικά στο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια οι μαθητές εκτέλεσαν ασκήσεις προθέρμανσης και πετοσφαίρισης ακούγοντας το ζεϊμπέκικο του Σταύρου Ξαρχάκου από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα.
  • Διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης  ανάμεσα σε ομάδες της Α ́, Β ́και Γ ́τάξης του σχολείου μας.
  • Το σχολείο επισκέφθηκαν οι κωπηλάτες προπονητές και αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνας (Ν.Α.Ο.Σ) Κόνσολας Ελευθέριος (Ολυμπιονίκης), Κουδούνας Ηλίας (Βαλκανιονίκης), Σοφρά Ελένη (Πανελληνιονίκης) οι οποίοι μίλησαν στους μαθητές για τις επιτυχίες τους και παρουσίασαν την τεχνική της κωπηλασίας στο κωπηλατοεργόμετρο.
  • Το ενδιαφέρον των μαθητών επίσης απέσπασε η επίδειξη τοξοβολίας από τον προπονητή του αθλητικού συλλόγου ΤΟΞΑΡΧΟΣ κ. Μαρούδη Γιώργο και τους αθλητές Κούκιο Δημήτρη (πανελληνιονίκη) και Καραγιαννίδη Σπύρο.

     Η ∆ιεύθυνση και ο Σύλλογος ∆ιδασκόντων  του σχολείου ευχαριστεί τους εκπροσώπους των σωματείων ΝΑΟΣ και ΤΟΞΑΡΧΟΣ καθώς και τους μαθητές του σχολείου μας για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

                                                                  Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον Οκτώβρη του 2020!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση