Βράβευση σχολείου, με Βραβείο Εκπαιδευτικών Education Leaders Awards 2026.
Τη σχολική χρονιά 2025–2026 εφαρμόστηκε μια εκπαιδευτική πρακτική στο μάθημα των Μαθηματικών η οποία διακρίθηκε στα Βραβεία Εκπαιδευτικών Education Leaders Awards 2026, αποσπώντας βραβείο στην κατηγορία « Εμπλοκή και Κίνητρα Μαθητών».
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Γ1 από την εκπαιδευτικό κα. Μαρία Βασιλειάδου σε επιλεγμένες ενότητες του σχολικού βιβλίου των Μαθηματικών με στόχο την αξιοποίηση του μαθηματικού λάθους ως εργαλείου μάθησης και όχι αποκλειστικά ως στοιχείου αξιολόγησης. Μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες διδακτικές παρεμβάσεις, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να αναγνωρίζουν, να αναλύουν και να αξιοποιούν τα λάθη τους, ώστε να κατανοούν βαθύτερα τις μαθηματικές έννοιες, να αναπτύσσουν την κριτική και μεταγνωστική τους σκέψη και να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη μαθησιακή τους πορεία.
Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και επιβεβαιώνει τη σημασία της εφαρμογής σύγχρονων παιδαγωγικών προσεγγίσεων που ενισχύουν τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και τα κίνητρα των μαθητών για μάθηση.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές μας για την ενεργό συμμετοχή, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους. Η διάκριση αυτή ανήκει σε ολόκληρη τη σχολική μας κοινότητα και μας εμπνέει να συνεχίσουμε με την ίδια δημιουργικότητα και αφοσίωση.

