Νοέ 18 2014

Άρθρα του/της ΜΠΟΥΡΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Συνέντευξη του νέου Διευθυντή μας

Κάτω από: Γενικά

Μετά τη αποχώρηση της κα. Μιχάλη από τη θέση της διευθύντριας, η συμμαθήτρια μου και εγώ αποφασίσαμε να πάρουμε μία μικρή συνέντευξη από το καινούριο μας διευθυντή, τον κ. Βελλή Ιωάννη. Έτσι θέλαμε να μάθετε με αυτόν τον τρόπο κάποια πράγματα για την προσωπικότητά του. Αρχίσαμε λοιπόν να του κάνουμε κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις  :

1. Πώς σας φαίνεται το σχολείο μας;

Το σχολείο μας φαίνεται εξαιρετικό  τόσο από πλευράς συναδέλφων όσο και από πλευράς παιδιών. Είναι όλοι τόσο καλοί και έχουν μεταξύ τους ένα δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας.

2. Είχατε αποφασίσει από μικρός να γίνεται καθηγητής;

Ναι, από πολύ μικρός μου άρεσε αυτή η ιδέα.

3. Είναι δύσκολο για έναν καθηγητή να κάνει και μάθημα στα παιδιά ταυτόχρονα;

Οι δουλειές για έναν διευθυντή Γυμνασίου είναι πολλές. Το μάθημα όμως για εμένα είναι βάλσαμο και φάρμακο της γραφειοκρατίας .

4. Τώρα που είστε αρκετό καιρό στο σχολείο πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιες αλλαγές;

Το σχολείο έχει προβλήματα. Γίνεται όμως μια προσπάθεια για τα κλιματιστικά στις τάξεις που είναι πολύ θερμές τα καλοκαίρια λόγω του ήλιου. Κάτι που έχει συζητηθεί και με τους υπεύθυνους του Δήμου.

5. Αντιμετωπίζετε το κάθε πρόβλημα που σας παρουσιάζετε με ψυχραιμία;

Επιβάλλεται, πρέπει να αντιμετωπίζουμε δάσκαλοι- παιδαγωγοί το κάθε πρόβλημα που μας παρουσιάζετε με ψυχραιμία. Ότι πρόβλημα έχει να κάνει με παιδιά δεν επιτρέπεται να μην αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία. Ως έφηβοι έχετε το δικαίωμα να μην είστε ψύχραιμοι και ήρεμοι γιατί δεν παύει να είστε παιδιά. Όλα συγχωρούνται……..

6. Είναι πρώτη φορά που γίνεστε διευθυντής;

Όχι είναι η δεύτερη φορά. Το 2011 ήταν η πρώτη φορά που έγινα διευθυντής.

7. Ήσασταν σίγουρος για την απόφαση αυτή να γίνετε διευθυντής και να πάρετε μια τέτοια ευθύνη;

Ναι, ήμουν σίγουρος για την απόφαση αυτή. Μετά από 28 χρόνια εμπειρίας πιστεύω πως μπορώ να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη αλλά για πάντα μεγάλη μου έμπνευση θα παραμείνει η τάξη.

dnths

Αγγελίνα Μπούρδου, Ευθυμία Παπαβλασοπούλου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση