Δεκ 10 2014

Άρθρα του/της ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

Back To The Future – Μια ταινία για να δεις

Είναι μία από αυτές τις χριστουγεννιάτικες μέρες, που ρίχνει καρεκλοπόδαρα έξω και βαριέσαι να σηκωθείς από το κρεββάτι (επειδή έφαγες μάλλον του σκασμού το προηγούμενο βράδυ) και θέλεις μανιωδώς να κάνεις κάτι (χωρίς βέβαια να αφήσεις το ζεστό σου κρεββατάκι). Έχω λοιπόν την κατάλληλη ταινία για σένα, δεν είναι ούτε χριστουγεννιάτικη, ούτε καταθλιπτική, κουλτουριάρικη με βαθιά μηνύματα για την ζώη που θα σε ακολουθούν για πάντα, πάρε το πακέτο πατατάκια που κρύβεις κάτω από το κρεββάτι σου και τις καραμέλες που σου έδωσε η γιαγιά σου την προηγούμενη, βολέψου και ετοιμάσου για ταξίδι στο χρόνο ;)

1985, Hill Valley: Ο Marty McFly είναι ένας έφηβος, που δεν ζει την ζωή όπως ακριβώς θέλει. Με τον διευθυντή του σχολείου του δεν τα πάει καθόλου καλά ενώ παράλληλα πρέπει να κρατήσει μαζί τον σπασίκλα πατέρα του και την “αξιαγάπητη” μητέρα του οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Το μόνο που κάνει τον Marty να ξεχάσει την δύσκολη καθημερινότητα είναι ο Dr. Emmett Brown, ένας τρελός επιστήμονας, που κάνει συνεχώς παρέα μαζί του.
Ο τρελός αυτός επιστήμονας χτύπησε μια μέρα το κεφάλι του στο καζανάκι της τουαλέτας του που επισκεύαζε και -όπως υποστηρίζει και ο ίδιος- είδε ένα όραμα, μια μηχανή η οποία θα τον βοηθούσε να ταξιδέψει στο χρόνο. Μετά από αρκετές περίεργες καταστάσεις ο Marty κατά λάθος θέτει την μηχανή σε λειτουργεία και… πηγαίνει στο 1955! Προσπαθεί να επιστρέψει στο μέλλον αλλά συναντά την έφηβη μητέρα του η οποία χωρίς να ξέρει πως είναι ο γιός της τον ερωτεύεται τρελα και εδώ ξεκινάνε όλες οι συμφορές του!

Το “Back To The Future” είναι μια αρκετά διασκεδαστική ταινία κατά την γνώμη μου με αρκετή αγωνία και πολύ γέλιο. Είχε μεγάλη επιτυχία όταν πρωτοβγήκε το 1985 και κατέχει μια αρκετά σημαντική θέση στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου. Αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία, δεν πιστεύω πως θα το μετανιώσετε :)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση