Φεβ 18 2014

Άρθρα του/της 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Είδη Μουσικής

beautiful-music1
Στη σημερινή εποχή η ποπ μουσική  βρίσκεται με μεγάλο προβάδισμα πρώτη στις προτιμήσεις των νέων.Δεν είναι άδικο αν σκεφτείς ότι υπάρχουν 50 είδη διαφορετικής μουσικής;Rock,Soul,Alternative είναι μόνο μερικά από αυτά.
Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα:
    • Alternative rock (που αλλιώς ονομάζετε alternative music, alt rock ή simply alternative)είναι ένα παρακλάδι της ροκ μουσικής που προέκυψε από την ανεξάρτητη μουσική underground της δεκαετίας του 1980 και έγινε ευρέως γνωστή από τη δεκαετία του 1990. Το «alnernative»  αναφέρεται στην διάκριση του είδους από τη mainstream rock μουσική, που εκφράζεται κυρίως σε ένα παραμορφωμένο ήχο της κιθάρας, υπερβατικούς στίχους και γενικά ανέμελους, προκλητική στάση.                                                             Παραδείγματα:R.E.M.,Arctic Monkeys,The All-American Rejects,30 Seconds To Mars,3 Doors Down,e.t.c.
    • Country είναι είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του 1920.Οι ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική της ΙρλανδίαςΣκωτίας και Αγγλίας. Η country αποτελείται συχνά από μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια με γενικά απλές φόρμες και αρμονίες, σε ρυθμό 2/4 ή 4/4, που ως επί το πλείστον συνοδεύονται από έγχορδα όργανα όπως το μπάντζοη ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί και η φυσαρμόνικα.   Παραδείγματα:Τaylor Swift,Lady Anterbellum,Blake Shelton,Justin Moore,e.t.c.

  • Soul είναι ένα δημοφιλές είδος μουσικής που προέρχονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Συνδύαζε στοιχεία αφρικανική αμερικανική μουσική ευαγγελίου το ρυθμό μπλουζ,και συχνά τζαζ.H Soul μουσική έγινε δημοφιλής για το χορό και το άκουσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες – όπου η μουσική, όπως αυτή των Motown, του Ατλαντικού και της Stax ετικέτες ήταν επιρροή κατά τη διάρκεια της περιόδου του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα – και σε όλο τον κόσμο, που επηρεάζουν άμεσα τη ροκ μουσική και η μουσική του Αφρική.
    Παραδείγματα:Aretha Fraklin,James Brown,Duffy,Adele,Joss Stone,e.t.c.
  • Reggae είναι ένα είδος μουσικής που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αν και μερικές φορές χρησιμοποιείται σε μια ευρεία έννοια για να αναφερθεί στα περισσότερα είδη λαϊκής τζαμαϊκανή μουσική χορό, ο όρος reggae υποδηλώνει πιο σωστά ένα συγκεκριμένο μουσικό ύφος που εξελίχθηκε από τη προηγούμενα είδη της ska και rocksteady.        Παραδείγματα:Bob Marley,Peter Tosh,Steel Pulse,Jimmy Cliff.e.t.c.
  • Rock είναι ένα είδος της λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε ως “rock and roll” στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1950, και να εξελίχθηκε σε μια σειρά από διαφορετικά στυλ στη δεκαετία του 1960,κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.’Eχει τις ρίζες της στην δεκαετία του 1940 και του 1950 rock and roll και σε μεγάλο βαθμό από το ρυθμό της μπλουζ και τη μουσική της χώρας.H Rock επηρεάστηκε από μια σειρά από άλλα είδη, όπως blues και folk, και δεν έχει ενσωματώσει επιρροές από την jazz, κλασική και άλλες μουσικές πηγές.                                                                                                                                                                   Παραδείγματα:Scorpions,U2,The Police,Aerosmith,Kings of Leon,Freddie Mercury,Jim Morrinson,Joan Lett,Amy Lee,e.t.c.
  • Jazz είναι ένα είδος μουσικής που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και αναμφισβήτητα νωρίτερα, εντός των Αφρο-αμερικανικές κοινότητες στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ρίζες της βρίσκονται στην συνδυασμό με Αφρο-Αμερικάνων και ορισμένων ευρωπαϊκών αρμονία και τη μορφή στοιχείων, με τα υπάρχοντα Αφρικής με βάση τη μουσική τουςΑπό την πρώιμη ανάπτυξη του μέχρι σήμερα, τζαζ έχει ενσωματωθεί επίσης στοιχεία από τη λαϊκή μουσική, ιδίως, στις πρώτες ημέρες της και από την αμερικανική λαϊκή μουσική.  Παραδείγματα:Louis Armstrong,Billie Holiday,Nat King Cole,Charlie Parker,e.t.c.                          

 Καλύβα Γαλάτεια Β1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση