Φεβ 20 2013

Άρθρα του/της 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος “Η κοινωνία των πολιτών απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα-Το παράδειγμα της Διεθνούς Αμνηστίας”.

Την Τρίτη 12/2/2013, στα πλαίσια του προγράμματος “Η κοινωνία των πολιτών απένταντι στα ανθρώπινα δικαιώματα – Το παράδειγμα της Διεθνούς Αμνηστίας”, ε πισκέφθηκαν το σχολείο μας  δυο μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών του προγράμματος για το έργο της οργάνωσης.Για το λόγο αυτό έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της οργάνωσης, του τρόπου λειτουργίας , των στόχων και των προτεραιοτήτων της. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πως ξεκινάει μια αποστολή, ποιοί συμμετέχουν, τι εξοπλισμός χρειάζεται. Στη διάρκεια της ενημέρωσης τονίστηκε η σημασία του εθελοντισμού, η άνθηση του ανθρωπισμού, η ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών. Ακολούθησε προβολή ντοκυμαντέρ της οργάνωσης και συζήτηση με τους μαθητές.

Ιωάννα Καρυστιάνη - Παντελής Βούλγαρης

Την Παρασκευή 15/2/2013  έγινε προβολή της ταινίας “Νύφες” του Παντελή Βούλγαρη. Στόχος η ενημέρωση των μαθητών για το μεταναστευτικό ρεύμα των αρχών του 20ου αιώνα, για το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης, τα αίτια  και τις δυσκολίες όσων αποφασίζουν να μεταναστεύσουν καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα των οικονομικών μεταναστώνκαι στο πρόβλημα της ταπεινωτικής-ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι στους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση