Ιούν 09 2012

Άρθρα του/της 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Τους ντετέκτιβ παίζουν οι μικροί επισκέπτες της νέας ιστοσελίδας της Interpol

Εκπαιδευτική ιστοσελίδα, με στόχο τους νέους χρήστες του Διαδικτύου εγκαινίασε η διεθνής αστυνομική υπηρεσία Interpol, που επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τη νεολαία σχετικά με τους κινδύνους και τις εγκληματικές συμπεριφορές που ελλοχεύουν στο Ιντερνετ, αλλά και για να προσφέρει συμβουλές προστασίας των παιδιών από τους κινδύνους αυτούς.

«Κάθε ημέρα, η Interpol συνεργάζεται με αστυνομικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση κάθε τύπου εγκληματικότητας. Διαπιστώσαμε ότι το έγκλημα μέσω του Διαδικτύου εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, απειλώντας κατά κύριο λόγο τους νέους», λέει o Ροράιμα Αντριάνι, υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας, που ηγήθηκε της προσπάθειας στην έδρα της Interpol στη Λιόν τη Γαλλίας.

Η νέα ιστοσελίδα φιλοδοξεί να ενημερώσει τους εφήβους για την αστυνομική οργάνωση, στην οποία μετέχουν 190 χώρες του κόσμου. Σημείο κεντρικού ενδιαφέροντος της ιστοσελίδας είναι το παιχνίδι «Πράκτορας Τζούνιορ της Interpol: Η Υπόθεση του Μαύρου Τατουάζ», στο οποίο οι νεαροί παίκτες θα υιοθετούν την ταυτότητα πράκτορα της Interpol. Ο ψηφιακός πράκτορας θα ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του κόσμου, συλλέγοντας αποδεικτικά στοιχεία, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών διεθνούς εγκληματικής συμμορίας λαθρεμπόρων.

Η ιστοσελίδα, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην αγγλική γλώσσα, θα μεταφραστεί σύντομα στα αραβικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά, ενώ η διεύθυνσή της είναι: www.interpol.int/studentzone

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση