Απρ 23 2012

Άρθρα του/της 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ποιο τεχνολογικό προϊόν υιοθετήθηκε πιο γρήγορα από το μέσο νοικοκυριό; (infographic)

Όταν σκεφτόμαστε τις μεγάλες εφευρέσεις και τα δημοφιλή τεχνολογικά προϊόντα των περασμένων πέντε-έξι δεκαετιών, ίσως το κινητό τηλέφωνο έρθει πρώτο στο μυαλό μας ως η συσκευή με την γρηγορότερη διείσδυση στο καταναλωτικό κοινό. Άλλοι πάλι ίσως σκεφτούν την έγχρωμη τηλεόραση ή την ψηφιακή βιντεοκάμερα. Αλλά κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν υιοθετήθηκε τόσο γρήγορα από τους καταναλωτές όσο το μεγάλο κασετόφωνο (ή boom box όπως καθιερώθηκε να ονομάζεται από τις αστικές κουλτούρες).

O παρακάτω πίνακας αποτέλεσε μέρος έρευνας του καθηγητή Ταρίκ Χοσαϊν που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό Journal of Management and Marketing Research. Ο Χοσαϊν βασίστηκε σε στοιχεία του Οργανισμού Κατασκευαστών Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων και παρουσιάζει τον αριθμό των πωληθέντων τεμαχίων μέχρι και την έβδομη χρονιά διάθεσης από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας τους στην αμερικανική αγορά.

Με βάση λοιπόν τον παρακάτω πίνακα, βλέπουμε πως το κασετόφωνο μπήκε στο 60% των νοικοκυριών μέσα σε επτά χρόνια, ενώ η  έγχρωμη στερεοφωνική τηλεόραση μπήκε στο 20% των σπιτιών και το κινητό τηλέφωνο μόλις στο 10%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρώτες πέντες συσκευές σε αυτή τη λίστα αφορούν την κατανάλωση ψυχαγωγίας και όχι την επικοινωνία ή την παραγωγή περιεχομένου.

Πηγή: The Atlantic

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση