Απρ 08 2012

Άρθρα του/της mskandalid

Ανθηση γνωρίζει η εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού για το Διαδίκτυο

Η αγορά νυχτερινών μαθημάτων και διαδικτυακών φροντιστηρίων στον προγραμματισμό και τη δημιουργία ιστοσελίδων, ακμάζει.

Μιλάτε Python, Rails ή μήπως Java Script; Παρότι οι ξένες γλώσσες και η εκμάθησή τους στις ΗΠΑ γνωρίζει αυξομειώσεις, η «γλώσσα της ημέρας» είναι σίγουρα ο κώδικας προγραμματισμού.Η αγορά νυχτερινών μαθημάτων και διαδικτυακών φροντιστηρίων στον προγραμματισμό και τη δημιουργία ιστοσελίδων, ακμάζει. Οι πελάτες της βιομηχανίας αυτής υποστηρίζουν ότι προετοιμάζονται για το μέλλον, στο οποίο το Ιντερνετ θα καταστεί το θεμέλιο της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης και σχεδόν κάθε έκφανσης του ανθρώπινου βίου.

Αν και ορισμένοι από αυτούς φιλοδοξούν να γίνουν οι επόμενοι Μαρκ Ζούκερμπεργκ, οι περισσότεροι δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας τους σε συμβατικές επιχειρήσεις. «Η γνώση προγραμματισμού είναι εξίσου αναγκαία όσο και η γνώση της αγγλικής γλώσσας», λέει η 39χρονη Σάρα Χένρι, τραπεζίτης που ζει στο Ουέιν της Πενσυλβάνια. Η κ. Χένρι παρακολούθησε ορισμένα μαθήματα, όπως προγραμματισμό HTML, η βασική γλώσσα του Διαδικτύου, αλλά και WordPress, σύστημα δημιουργίας ιστολογίων (blogs), μέσω του διαδικτυακού πανεπιστημίου Girl Develop It, που την χρέωσε 200 δολάρια.

«Δεν θα σας πω ότι έχω γίνει ειδήμων του προγραμματισμού, αλλά μπορώ να κοιτάξω μερικές γραμμές κώδικα και να καταλάβω τί σημαίνουν. Αντιλαμβάνομαι πλέον πώς λειτουργούν οι γλώσσες αυτές στο Διαδίκτυο», λέει η κ. Χένρι.

Η επιτυχία παλαιότερης πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, διαδικτυακό μάθημα προγραμματισμού υπολογιστών του οποίου προσέλκυσε περισσότερους από 100.000 φοιτητές, έπεισε έναν από τους καθηγητές του πανεπιστημίου να δημιουργήσει εταιρία με όνομα Udacity, που προσφέρει τέτοια δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα στο Ιντερνετ.

Η άνθηση των μαθημάτων αυτών αποτελεί μέρος εθνικής τάσης στις ΗΠΑ, που θέλει ολοένα και περισσότερους να μετακινούνται επαγγελματικά προς τον τεχνικό τομέα. Σύμφωνα με την ένωση Computer Research Association, ο αριθμός φοιτητών, οι οποίοι επέλεξαν να εγγραφούν σε σχολές ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκε κατά 10% το 2010.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Νew York Times

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση