Απρ 06 2012

Άρθρα του/της mskandalid

Μπλουζάκια με μικροτσίπ σε σχολεία της Βραζιλίας

Μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία με αμφίβολα αποτελέσματα

Φαίνεται ότι πολλά παιδιά στη Βραζιλία αντιπαθούν το σχολείο και κάνουν συχνά κοπάνες, ακόμα και στο δημοτικό. Οι αρχές δοκιμάζουν αυτό τον καιρό ένα νέο σύστημα, το οποίο έχει ως στόχο να ελέγχει ποιοι μαθητές εμφανίζονται στο σχολείο και ποιοι δεν πατάνε το πόδι τους.

Το σύστημα είναι πολύ απλό: οι μαθητές του δημοτικού φοράνε κανονικά τη σχολική τους ποδιά (ναι, φαίνεται ότι έχουν ακόμα στη Βραζιλία), η οποία ενσωματώνει ένα ειδικό μικροτσίπ που ενημερώνει τον server του σχολείου για την ώρα προέλευσης. Αμέσως μόλις ο μαθητής περάσει την πόρτα του σχολείου, ο server στέλνει ένα σχετικό SMS στους γονείς. Αντίστοιχα, αν ο μαθητής καθυστερήσει πάνω από 20 λεπτά, οι γονείς ειδοποιούνται με ένα άλλο SMS.

Το μικροτσίπ είναι επαρκώς προστατευμένο ώστε να το ρούχο να πλένεται και να σιδερώνεται χωρίς πρόβλημα. Οι αρχές πιστεύουν ότι με αυτό το σύστημα θα καταπολεμήσουν το κύμα φυγής από τα σχολεία. Η αλήθεια είναι ότι οι κοπανατζήδες θα δίνουν τις μπλούζες τους σε συμμαθητές που εμφανίζονται στο σχολείο και θα φοράνε μια άλλη μπλούζα για να κάνουν τις βόλτες τους…

Πηγή t3mag.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση