Μαρ 30 2012

Άρθρα του/της mskandalid

Υπό διωγμό το autocomplete της Google στην Ιαπωνία

Δικαστήριο της Ιαπωνίας εξέδωσε πρόσφατα μια απόφαση, η οποία υποχρεώνει τη Google να αλλάξει πολλά πράγματα στη λειτουργία του autocomplete. Όπως φαίνεται, η αυτοματοποιημένη συμπλήρωση στη μηχανή αναζήτησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ένας Ιάπωνας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά της Google, υποστηρίζοντας ότι το autocomplete τον έχει βάλει σε μπελάδες. Ο μηνυτής τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με έναν καταδικασμένο εγκληματία. Ο άτυχος Ιάπωνας αντιμετώπισε πρόβλημα όταν επιχείρησε να βρει δουλειά. Ο υποψήφιος εργοδότης έκανε μια σύντομη αναζήτηση στο Internet εισάγοντας το όνομα, όμως το autocomplete τον έστειλε στα εγκλήματα που είχε διαπράξει ο καταδικασθείς συνωνόματος. Ο εργοδότης, φυσικά, δεν έκατσε να ψάξει εξονυχιστικά το θέμα και απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Να σημειωθεί ότι το διαστήριο δε ζητά από τη Google να κλείσει τελείως το autocomplete στην Ιαπωνία, παρά μόνο να αφαιρέσει το όνομα του μηνυτή από τη βάση δεδομένων. Από την πλευρά της, η Google λέει ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης του προσωπικού απορρήτου (όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής) και επαναλαμβάνει ότι το autocomplete είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που προκύπτει από τις προηγούμενες αναζητήσεις. Η εταιρεία λέει ότι αυτή τη στιγμή μελετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση