Φεβ 21 2012

Άρθρα του/της mskandalid

Εξαφάνισε τους άσχετους από τη φωτογραφία σου

Πόσες φορές ήθελες να φωτογραφηθείς μπροστά από ένα μνημείο και πέρασε κάποιος περαστικός κατά λάθος και σου χάλασε τη φωτογραφία; Πολλές.

Και άλλες τόσες κάποιοι περαστικοί πετάχτηκαν επίτηδες για να χαλάσουν τη φωτογραφία σου.

Αυτό λέγεται photobombing και πλέον υπάρχει μια εφαρμογή για να το αποφεύγεις.

Η εφαρμογή Scalado για κινητά τηλέφωνα θα σου δίνει τη δυνατότητα να διαγράψεις τα αντικείμενα που εμφανίζονται στο πλάνο και καταστρέφουν την τέλεια πόζα.

Η εφαρμογή θα λαμβάνει πολλαπλές λήψεις και θα αντικαθιστά τα αντικείμενα που δεν σου αρέσουν αναλύοντας την εικόνα. Εσύ απλά θα επιλέγεις ποια στοιχεία θέλεις να εξαφανιστούν από τη φωτογραφία σου. Τόσο απλά.

Η εφαρμογή βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο αλλά υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που παίρνουμε σήμερα φωτογραφίες.

Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω βίντεο και θα καταλάβετε πόσο εύκολα και επαναστατικά θα λειτουργεί αυτή η εφαρμογή.

Για να τη χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα στα κινητά τηλέφωνα. Περισσότερα για την εφαρμογή θα μάθουμε στην έκθεση Mobile World Congress 2012 στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Scalado είναι μια εφαρμογή που ανήκει στην ομώνυμη εταιρεία και ιδρύθηκε το 2000 για να αναπτύξει το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφίας Scalado.

Σήμερα με τις τεχνολογίες HDR, Panoramic, Burst και Rewind που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, βρίσκεται ήδη σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές κλπ.

Η εταιρεία διαθέτει άλλες 50+ πατέντες γύρω από τη φωτογραφία ενώ το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει πολλές ακόμα καινοτομίες. Μια ματιά στο παρακάτω βίντεο δείχνει πολλά από τα πράγματα που ετοιμάζει η εταιρεία για το μέλλον της φωτογραφίας.

Αναδημοσίευση από  e-go.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση