Ιαν 23 2012

Άρθρα του/της 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Eco news – Αλιεία

Κάτω από: Οικολογικά

Οι ιχθυοπώλες της Βαρβακείου αγοράς συμφωνούν με την πρόταση της Greenpeace και ζητούν μέτρα για την αλιεία.

Συνεχίζοντας τις δράσεις για την προστασία του ελληνικού ψαριού από τις καταστροφικές μηχανότρατες, οι εθελοντές της οργάνωσης βρέθηκαν στη Βαρβάκειο για να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα των θαλασσών μας, αλλά και να ενημερώσουν τους καταναλωτές για την καταστροφή που προκαλούν οι μηχανότρατες θέτοντας σε κίνδυνο τα ελληνικά ψάρια. Η Greenpeace τονίζει ότι, στην κρίση που διανύουμε, χρειαζόμαστε άμεσα θαλάσσια καταφύγια για να μην γίνει το ψάρι είδος πολυτελείας, αλλά και να διασφαλιστεί το επάγγελμα χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι βασίζουν την επιβίωσή τους στη θάλασσα (ψαράδες, ιχθυοπώλες).

Στην ειρηνική αυτή δράση, οι εθελοντές της Greenpeace ενημέρωσαν τους καταναλωτές προβάλλοντας, ένα βίντεο ντοκουμέντο με εικόνες από την ψαριά μιας μηχανότρατας, όπου οι ψαράδες πετούν με φτυάρια σημαντικές ποσότητες νεκρών ψαριών πίσω στη θάλασσα!

Κάθε χρόνο μόνο από τις μηχανότρατες τα ψάρια που πετιούνται πίσω στη θάλασσα νεκρά, ξεπερνούν τις 15.000 τόνους. Πρόκειται για τεράστια σπατάλη, αρκεί να αναλογιστούμε ότι για κάθε ψάρι που τρώμε υπάρχει άλλο ένα, το οποίο δεν φτάνει ποτέ στην αγορά.

“Οι καταστροφικές πρακτικές και η έλλειψη πολιτικής ευθύνης, πολύ σύντομα, θα στερήσουν από τον Έλληνα καταναλωτή ένα βασικό στοιχείο της διατροφής του,  το ψάρι”
Πηγές:  Greenpeace
Δημοσιεύθηκε από Ιερωνυμάκη Δέσποινα, Α2

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση