ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δράσεις Μαθητών/τριών

Στις 8/2/2024  πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  ενημερωτική δράση στους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου με θέμα «Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία» από τις κ. Παπαντωνίου Αικατερίνη κοινωνική Λειτουργό και  κ. Καραταράκη Αικατερίνη ιατρό παθολόγο 1ης ΤΟΜΥ Πετρούπολης σε συνεργασία με τον κ. Δαλαβούρα Νικόλαο νοσηλευτή  3ης ΤΟΜΥ Πετρούπολης.

Αρχικά  πραγματοποιήθηκε  η θεματική ενότητα «Οι σχέσεις στην εφηβεία»  ανά τμήμα. Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν ενότητες με θέμα «Μεγαλώνοντας αλλάζω Τι μου συμβαίνει; (για κορίτσια και αγόρια όπου οι μαθητές της Γ΄τάξης Γυμνασίου χωρίστηκαν σε αγόρια και κορίτσια ανά δυο τμήματα.

Στόχος της δράσης είναι να  βοηθηθούν οι μαθητές να διαχειρίζονται τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους και να φροντίζουν σωστά τον εαυτό τους. Επίσης ο μαθητής και η μαθήτρια μαθαίνει για την αξία της φιλίας, τη δυσκολία ανάπτυξης των σχέσεων, τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στους φίλους και τους ερωτικούς συντρόφους, την έννοια της σεξουαλικότητας, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Και στους δύο θεματικούς άξονες υπήρχε σε μεγάλο βαθμό αλληλεπίδραση των μαθητών με τους επαγγελματίες υγείας για την επίλυση των αποριών.