ΕΡΓΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ "Γεώργιος Βιζυηνός"

Δημοσίευση των έργων των μαθητών του ομίλου 3D Desing & Printing στην πλατφόρμα της ESA (European Space Agency)

Με ιδιαίτερη χαρά δημοσιεύουμε τα έργα των μαθητών του ομίλου «3D Design & Printing», που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Moon Camp Challenge 2024, του ESERO Greece, που αφορούν  τον σχεδιασμό διαστημικών υποδομών και τρισδιάστατης σεληνιακής βάσης.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στο πλαίσιο του ομίλου δημιουργήσαμε τρεις ομάδες εξερευνητών του διαστήματος, η καθεμία αποτελούμενη από τρεις μαθητές, για να δημιουργήσουν έναν διαστημικό βιότοπο για τους αστροναύτες του μέλλοντος. Η πρώτη ομάδα με το όνομα “The Pioneers” αποτελείται από τους μαθητές  Δημήτρη Αγαπητό, Αντώνη Γκαγκουτζιδη και Σεβαριχίν Νικολάι, οι οποίοι δημιούργησαν μια διαστημική βάση στην Καλλιστώ. H δεύτερη ομάδα ονομάζεται “The revolutioners”, που αποτελείται από τους μαθητές Μάριο Παρασκευά, Αμαλία Τάγγα  και Θοδωρή Γκιαουρίδη, οι οποίοι κατασκεύασαν μια διαστημική βάση στον Τιτάνα και τέλος η τρίτη ομάδα με το όνομα “Moon Guys” που αποτελείται από τους μαθητές Πέτρο Γκαμπρανίδη, Βολόντια Αρακελιάν και Νίκο Λαζαρίδη οι οποίοι  κατασκεύασαν μια διαστημική βάση στη Σελήνη.

Mέσω του διαγωνισμού οι μαθητές κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους (Οκτώβριο- Μάιο) δημιούργησαν ομάδες, έμαθαν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες ανέπτυξαν δεξιότητες με χρήση της ανακαλυπτικής-διερευνητικής μάθησης,  ερεύνησαν νέα πεδία γνωστικών αντικειμένων, δημιούργησαν και υλοποίησαν τις δικές τους ιδέες. Τα project των μαθητών επικεντρώθηκαν στη μάθηση μέσα από σχεδιασμό και στον επιστημονικό πειραματισμό. Σχεδίασαν σε 3D προσομοίωση μέσω των εργαλείων τρισδιάστατης μοντελοποίησης: το Tinkercad και το Cura.

Μετά από συγχαρητήρια επιστολή της  ESA (European Space Agency) σας παραθέτουμε τους συνδέσμους για να επισκεφτείτε την πλατφόρμα δημοσίευσης των έργων τους! Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλλαν!

https://mooncampchallenge.org/gallery-2023-2024/details/30336

https://mooncampchallenge.org/gallery-2023-2024/details/30321

Moon camp banner with partners pillars

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων