Ηλεκτρονικές Εγγραφές σε ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ’ Τάξης,

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής στην Α’ Λυκείου ξεκίνησαν. Γίνονται μέσω της εφαρμογής eeggrafes που θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://eeggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00.

  • Η εγγραφή του κάθε μαθητή πρέπει να γίνει από το γονέα/κηδεμόνα που δήλωσε το όνομά του στο ενημερωτικό που σας δόθηκε μετά το Πάσχα.
  • Υπενθυμίζουμε ότι για την εγγραφή του παιδιού σας είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του γονέα/κηδεμόνα που θα κάνει την εγγραφή. Σε περίπτωση δε διαθέτετε τέτοιους κωδικούς, οφείλετε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τους αποκτήσετε έγκαιρα και να κάνετε την εγγραφή.
  • Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986.
  • Θα υπάρξει και Β’ φάση ηλεκτρονικών εγγραφών από 25/6 έως 28/6, για τους μαθητές που παραπέμφθηκαν και περιμένουν την έκδοση των αποτελεσμάτων των επαναληπτικών εξετάσεων του Ιουνίου ή για τους μαθητές που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση για λόγους ανωτέρας βίας.
  • Κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή e-eggrafes ενημερώνεστε για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, τις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., στις οποίες μπορείτε να εγγράψετε το παιδί σας.
  • Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία, τα οποία είναι κοινά για όλους τους μαθητές:

            το σχολείο τελευταίας φοίτησης και το έτος τελευταίας φοίτησης

            ο Αριθμός Μητρώου του μαθητή/-τριας (αναγράφεται στον έλεγχο προόδου του μαθητή)

            η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας

            από ποιον καταχωρίζεται η αίτηση

            ο αριθμός κινητού ή σταθερού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα

            το e-mail του/της κηδεμόνα

            το μητρώνυμο του/της κηδεμόνα

Επιπλέον, εάν εγγράψετε τον/την μαθητή/-τρια σε

  • ΓΕ.Λ.: Θα πρέπει να επιλέξετε ξένη γλώσσα και μάθημα επιλογής. Δε δηλώνετε σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετείστε σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • ΕΠΑ.Λ.: Θα πρέπει να επιλέξετε έως 3 ΕΠΑ.Λ.. Η κατανομή των μαθητών σε ΕΠΑ.Λ. γίνεται με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε.

Μετά την οριστική κατανομή των μαθητών σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ., θα ενημερωθείτε γι’ αυτήν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και οφείλετε να παρουσιαστείτε για την οριστική εγγραφή ή μετεγγραφή προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση:

α. για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων (11 Σεπτεμβρίου 2019)

β. για τα ΕΠΑ.Λ. από την 20η έως την 28η Ιουνίου 2019 για την Α’ φάση ηλεκτρονικών εγγραφών και από την 1η έως 5η Ιουλίου 2019 για τη Β’ φάση ηλεκτρονικών εγγραφών Μαΐου-Ιουνίου 2019.

  • Σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων που τα ατομικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο) αναγράφονται στο taxis με λατινικούς χαρακτήρες, θα πρέπει να μας ενημερώσετε ώστε να τα διορθώσουμε κι εμείς στο Πληροφοριακό Σύστημα.
  • Αν δε μπορείτε να υποβάλετε μόνοι σας την ηλεκτρονική αίτηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γυμνάσιο μας ή στην πλησιέστερη σχολική μονάδα της κατοικίας σας αρκεί να γνωρίζετε τους κωδικούς taxis σας. Επίσης, αν έχετε δυσκολίες στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-eggrafes, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Help Desk της εφαρμογής, στα τηλέφωνα επικοινωνίας (ΓΕ.Λ. 2103443911 και ΕΠΑ.Λ. 2103443913) ή με e-mail μέσω της σελίδας τύπο σχολείου (ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.)

Αφήστε μια απάντηση