Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό

   Την Τρίτη 12/2/2019, οι μαθητές του Ομίλου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του σχολείου μας, μαζί με τις υπεύθυνες του προγράμματος, κα Μπότσαρη Κ., κα Παντελίδου Ε. και κα Πρασσά Ε., επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να παραδώσουμε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής που συγκεντρώσαμε με την αρωγή όλων των οικογενειών των μαθητών μας.

  Μας υποδέχθηκε και μας ανέλυσε τη λειτουργία της αποθήκης και τη διαδικασία διανομής,  η υπεύθυνη Αποθήκης Υλικού, κυρία Σαρμή Κατερίνα.

   Η κυρία  Χατζηαναγνώστου  Μαρία, μας μίλησε για τις δράσεις  των Εθελοντών, διδάσκοντάς μας ταυτόχρονα με τη σεμνότητα που διακρίνει μια Εθελόντρια του Ε.Ε.Σ..

    Ευχαριστούμε από  καρδιάς για την άψογη φιλοξενία, την ενημέρωση και την υπέροχη ξενάγηση στον κόσμο του Ερυθρού Σταυρού, τον προϊστάμενο Κοινωνικής Υπηρεσίας Περιφερειακού Τμήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, κύριο Σωτήρη Μουρουδέλη, ο οποίος συνομίλησε με όλα τα παιδιά, απάντησε σε όλες τις απορίες και μας μετέδωσε τη φλόγα της πίστης του στα ιδεώδη του Ερυθρού Σταυρού.

  Η μαθήτρια του Α4, Μάντη Ευθυμία, γράφει για την επίσκεψη:

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός….. Τρεις λέξεις, μια ιστορία, ένα νόημα με βαρύ περιεχόμενο!!!!

“Αυτό το νόημα το ένιωσα βαθιά μέσα μου, όταν μετά την επίσκεψή μου σε αυτόν, μου δόθηκε η  ευκαιρία να καταλάβω τις έννοιες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της προσφοράς!! Μια εμπειρία ανεπανάληπτη και αξέχαστη, που έζησα χάρη στις υπεύθυνες, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθηγήτριές μου. Απεριόριστη χαρά, απερίγραπτο ενθουσιασμό, εκτίμηση και σεβασμό για το ανθρωπιστικό έργο, στο οποίο είχα την ευκαιρία να συμμετέχω, προσφέροντας το ελάχιστο δυνατό με την παρουσία μου. Μακάρι να μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να κατανοήσω καλύτερα,  με τέτοιες ενέργειες και προσφορές, την έννοια ΑΝΘΡΩΠΟΣ.”

Αφήστε μια απάντηση