ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Την άνοιξη το σχολείο μας πραγματοποίησε αρκετές εκδρομές και δράσεις.

  • Η Γ’ τάξη επισκέφθηκε στα τέλη Μαρτίου μέρη της Ηπείρου και την Λευκάδα.
  • Οι ομάδες περιβαλλοντικής «Μικροί Δημοσιογράφοι – Γέφυρες του Ελληνισμού» και «Ανακυκλώνω, προστατεύω το περιβάλλον, σκέφτομαι τον συνάνθρωπο» πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου στις αρχές Απριλίου.
  • Η ομάδα των μαθητών που ασχολείται με το πρόγραμμα «Ελλάδα – Κύπρος – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» ταξίδεψε στην Κύπρο, από 11 έως 14 Απριλίου.

    Στους μαιανδρισμούς του Νέστου
  • Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, οι ομάδες περιβαλλοντικής «Περιβάλλον-Πολιτισμός» και οι «Μετεωραίοι» επισκέφθηκαν την Αμφίπολη και την Ξάνθη, όπου μελέτησαν τους μαιανδρισμούς του Νέστου.
  • έκθεση βιβλίου

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές έφεραν στο σχολείο βιβλία, με τα οποία οργανώσαμε μια μικρή έκθεση βιβλίου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δράση αυτή δόθηκαν στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου.

 

 

 

 

Η τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα ήταν αφιερωμένη σε θέματα όπως η οδική ασφάλεια, η διατροφή και η ποιότητα ζωής, η δημοκρατική συνύπαρξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων. Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας η Τροχαία, ο Σύλλογος Εθελοντών Ελλάδας, που μας παρουσίασε το έργο του και μας έδωσε συμβουλές πολιτικής προστασίας. Τέλος, υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ μίλησαν στους μαθητές της Γ’ τάξης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

ενημέρωση από την Τροχαία
  • Η Β’ τάξη επισκέφθηκε στις αρχές Μαΐου το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «οι μεταμορφώσεις μιας πόλης».
  • Στις 8 Μαΐου η Γ’ τάξη πραγματοποίησε την τελευταία της επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, όπου ενημερώθηκε για τα στρατιωτικά επαγγέλματα.

Αφήστε μια απάντηση