Ενισχυτική διδασκαλία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενισχυτική διδασκαλία. Όσοι γονείς και κηδεμόνες ενδιαφέρονται τα παιδιά του να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία να επικοινωνήσουν με το σχολείο ώστε να συμπληρώσουν κατάλληλη δήλωση. Τα μαθήματα είναι:

Νέα ελληνικά,

Αρχαία ελληνικά,

Μαθηματικά,

Φυσική,

Χημεία και

Αγγλικά

ανάλογα με την κάθε τάξη. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του κανονικού ωραρίου από εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν για αυτό το έργο.  Οι δηλώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την Τρίτη 21-11-2023.



Λήψη αρχείου

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στα ΓΑΚ Μαγνησίας

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Βόλος Ελεύθερος – 19 Οκτωβρίου 1944», στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας, συμμετείχε ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 10-11-2023,  με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης του Βόλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εμβάθυναν μέσω των πρωτογενών πηγών (κείμενα, φωτογραφίες, Τύπος, προφορικές μαρτυρίες κ.ά.) του ιστορικού αρχείου και βιωματικού εργαστηρίου στην Κατοχική περίοδο και την Αντιστασιακή δράση στην περιοχή της Μαγνησίας, κατανοώντας τη διαδικασία με την οποία προκύπτουν οι ιστορικές γνώσεις.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνία ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Αννίτα Πρασσά, Αγγελική Νικολάου, Άλκηστις Σανιδά, Τασούλα Κονταξή, Μαρία Νάστου και Γιώτα Χατζή που επιμελήθηκαν της εκπαιδευτικής δράσης, τις εκπαιδευτικούς Βούγια Νικολέτα, Θεοκλητίδη Άννα, Πούλιου Αριστέα που οργάνωσαν την επίσκεψή και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 του σχολείου για την άψογη συμμετοχή τους.

IMG 1b7749cefe2625c9911bc1fc9284ff38 V e1699637812366