Η ιστορία του Σχολείου

Η Νίκαια δημιουργήθηκε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η ίδρυση της Νίκαιας ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου 1923, ημέρα που τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος της και ξεκίνησε η δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού που έφερε το όνομα “Νέα Κοκκινιά”, για να ξεχωρίζει από την ήδη υπάρχουσα συνοικία “Κοκκινιά” που πήρε το όνομα “Παλιά Κοκκινιά”.
Το 1923, μετά την κατασκευή των πρώτων σπιτιών στη Νίκαια, η φιλανθρωπική οργάνωση “Νοσοκομεία Αμερικανίδων Κυριών” (American women’s Hospital) με πρόεδρο την Αμερικανίδα γυναικολόγο Dr. Esther Lovejoy (ήταν η πρώτη γυναίκα γιατρός που πήρε την ειδικότητα της γυναικολογίας στις ΗΠΑ) και διευθύντρια την Dr. Emile Parmely, βοήθησε να ιδρυθεί το πρώτο νοσοκομείο της περιοχής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων που είχαν αυξήσει κατα πολύ τον πληθυσμό του Πειραιά. Το νοσοκομείο χτίστηκε στη θέση που σήμερα στεγάζεται το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας και πήρε το όνομα “Αμερικανικό Νοσοκομείο”.
Το πρώτο οίκημα του νοσοκομείου ήταν λυόμενα από τα υπολείμματα των γερμανικών παραγκών και οι πρώτες νοσοκόμες που εργάστηκαν εθελοντικά ήταν Αμερικανίδες δασκάλες, που ήρθαν από τη Σμύρνη μαζί με τους πρόσφυγες και εγκαταστάθηκαν προσωρινά στο οίκημα που αργότερα έγινε το ξενοδοχείο “Σμύρνη”. Λειτούργησε με έξι εξωτερικά ιατρεία (παθολογικό, γυναικολογικό-μαιευτικό, χειρουργικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, δερματολογικό) και με παθολογική, παιδιατρική, γυναικολογική-μαιευτική και χειρουργική κλινική. Στελεχωμένο το νοσοκομείο από πρόσφυγες γιατρούς, παρείχε δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα και ήταν της δύναμης των 60 κλινών. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε και “Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων” μέχρι το 1933.

Ιστορική φωτογραφία του Νοσοκομείου

Το 1928-1929 το Νοσοκομείο διέθετε 105 κρεβάτια και λειτουργούσε κάτω από τη διεύθυνση του “Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού Περιθάλψεως της Εγγύς Ανατολής“, της γνωστής “Νήαρ Χοτ”. Το 1935 παραχωρήθηκε στο Δήμο Νέας Κοκκινιάς με την ονομασία “Προσφυγικόν Νοσοκομείον Νέας Κοκκινιάς Αμερικανίδων Κυριών”. Το 1936 μετονομάστηκε σε “Πρότυπον Λαϊκόν Νοσοκομείον Νέας Κοκκινιάς, πρώην Αμερικανίδων Κυριών”. Το 1938 αρχίζει να χτίζεται νοσοκομείο στην περιοχή των Άσπρων Χωμάτων, εκεί που βρίσκεται σήμερα το Κρατικό Νοσοκομείο, γιατί ο πληθυσμός του Πειραιά είχε αυξηθεί πολύ και από την εσωτερική μετανάστευση. Η αποπεράτωση του Κρατικού Νοσοκομείου, αφού πρώτα στεγάστηκε σε διάφορα προσωρινά κτήρια, έγινε το 1948 και άρχισε να λειτουργεί το 1952 με τον εξοπλισμό του Αμερικανικού Νοσοκομείου.

Το Αμερικανικό Νοσοκομείο το γκρέμισαν αργότερα και στη θέση του χτίστηκε κατά τα έτη 19681970 το σχολικό συγκρότημα για το 9ον Γυμνάσιον Θηλέων Νικαίας Πειραιώς. Έπειτα, όμως, όταν το 1976 έγινε σε όλη την Ελλάδα ο χωρισμός Γυμνασίου-Λυκείου (μέχρι τότε υπήρχε μόνο το εξατάξιο Γυμνάσιο), δημιουργήθηκε το 2ον Γυμνάσιον Νικαίας, όπως και το 2ον Λύκειον Νικαίας (το οποίο συστεγαζόταν και λειτουργούσαν μαζί με το σύστημα: εναλλάξ πρωινό-απογευματινό), ενώ για ένα διάστημα συστεγαζόταν στον ίδιο χώρο και το Ιδιωτικό Εσπερινό Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας. Σήμερα, πλέον, στεγάζεται στο κτήριο αυτό μόνο το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, επειδή τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία απέκτησαν, το 2000, τα δικά τους κτήρια στη Νίκαια.

Αγγελική Ευθυμίου (καλλιτεχνικών, πρώην υποδιευθύντρια)

.

Φωτογραφίες του σχολείου μας από τη …δεκαετία του ’80

Το Γυμναστήριο …χωρίς τις αίθουσες του επάνω ορόφου

Η είσοδος σε χακί χρώμα και το τοιχίο χωρίς τις μπλε λαμαρίνες του

.

Φωτογραφία του 2010

.

Δορυφορική φωτογραφία

από το Bing Maps 3D (με επιλογή εικόνας: bird’s eye)

–.–

Αναπνέοντας …κιμωλία

DSC01779

DSCN3706
DSCN3702
Αυλή 2017

DSC01780

DSC01778

DSC01777

DSC01782

DSC01784

DSC01783

DSC01781

DSC01794
DSC01796
Graffiti 2016 2ΓΝ

Σχόλια

  1. Ο/Η Βίκυ Γιαχανατζόγλου λέει:

    Αποφοίτησα το 87 με Καραβά Γυμνασιάρχη, Κανέλλο γυμναστή …Ευθυμίου καλλιτεχνικά, κα Τσαμουρά …. Βουζάτο… τι θύμισες έχω απ΄ αυτό το σχολείο που πέρασα και μετά τις τρεις τάξεις του Λυκείου
    Εκεί… 6 απίστευτα χρόνια σ΄ αυτά τα σκαλάκια….

  2. Ο/Η Αναστασία Κωνσταντινίδου λέει:

    Αποφοιτησα κι εγω το 1978 Εχω τις ωραιοτερες αναμνησεις και θα ηθελα να βρεθουμε με τις παλιες μου συμμαθητριες Την Νασσου Ευαγγελια που σχολιασε πιο πανω την ειχα συμμαθητρια και συγκινηθηκα πολυ Το ραντεβου μας ηταν καθε χρονο στις 11 Μαιου στη καφετερια του Δελλληγιαννη στο Πειραια Μακαρι καποτε πριν γερασουμε εντελως να βρεθουμε

  3. Ο/Η Jane Kiamos λέει:

    Το 1978 είχα πάει και εγώ στο Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας (2α γυμνασίου). Είχα έρθει από Καναδά τότε και εκεί έκανα τις πρώτες μου φίλες στην Ελλάδα. Στην 3η γυμνασίου μεταφέρθηκα στο 1ο Μικτό Γυμνάσιο Νικαίας (ΑΓΩΓΗ). Οι φωτογραφίες με πήγαν πολλά χρόνια πίσω. Thank you very much….

  4. Ο/Η Νάσσου Ευαγγελία λέει:

    Πήρα απολυτήριο από το Λύκειο το 1978 και βλέποντας τις φωτογραφίες που αναρτήσατε συγκινήθηκα πολύ. Υπογράφει η Λυκειάρχης ΣΤ. ΚΟΥΡΝΙΩΤΟΥ. Το πατρικό μου είναι στην Νίκαια και ανεβαίνω συχνά, μιας και μένω στο Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός μου είναι να μπορέσω να βρω τις συμμαθήτριες του 1977-1978 του ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΛΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ν.309/1976), για να ξανασυναντηθούμε. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

  5. Ο/Η Αθηνά-Μαρία Καμπούρη λέει:

    Θα μου λείψει το σχολείο σας πάρα πολύ! Θα ήθελα να συνεχίσω στο σχολείο εκεί σε εσάς, αλλά όμως τώρα πια βρίσκομαι στο Γυμνάσιο της Κάσου… Πολλά χαιρετίσματα στα παιδιά που ήμασταν μαζί στην Α΄ Γυμνασίου!!

    • Καλή χρονιά και σε σένα, Αθηνά, και καλή δύναμη εκεί στο νησί και στο σχολείο σου, στην Κάσο. Να είσαι καλά! Αυτές τις ημέρες μαθαίναμε τα νέα σου από τις φίλες σου.
      Σε χαιρετούμε κι εμείς από εδώ, οι καθηγητές σου, αλλά και οι συμμαθητές σου στο Β1 και Β2 !

  6. Ο/Η Ειρήνη Γιαννουλάτου λέει:

    Επειδή ανήκω σε αυτούς που πήγαν πρώτοι σε αυτό το σχολικό κτίριο, μόλις κατασκευάστηκε, στεγάστηκε σε αυτό το Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας,το οποίο μέχρι τότε συστεγαζόταν με το Αρρένων. Αργότερα, όταν έγιναν μεικτά, μετονομάστηκε σε 2ο Γυμνάσιο Νικαίας. Το 1976 που αποφοίτησα, πήρα απολυτήριο Γυμνασίου. Το Λύκειο ξεκίνησε εκείνη τη χρονιά τη λειτουργία του, ταυτόχρονα με το εξατάξιο Γυμνάσιο.

15 thoughts on "Η ιστορία του Σχολείου"

  1. Ο/Η Θανάσης Βενέτης λέει:

    Κατά τη σχολική χρονιά 75-76 (για τη Δ΄ γυμνασίου), ή 76-77 (για τη Β΄ Λυκείου)στο γυμνάσιο αρρένων μπήκε ως όρος όποιος ήθελε να ακολουθήσει το “πρακτικό” να έχει βαθμό πάνω από 13 στα μαθηματικά.
    Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποια από τις δύο χρονιές συνέβη αυτό;

  2. Ο/Η Στέλλα Μαραβέλια λέει:

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. ΥΠΗΡΞΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΟΥ, ΤΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΟΛΕΣ. ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΕΣΣΗ, ΤΗΝ ΞΕΝΟΥ, ΤΗΝ ΝΤΟΓΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΤΖΩΡΟΥ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΕΧΑΣΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΑΣ. ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. ΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ blog.

  3. Ο/Η ΑΜΑΛΊΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΔΕΝ ΉΞΕΡΑ ΌΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΟ SITE ΑΥΤΌ. ΑΠΟΦΟΊΤΗΣΑ ΤΟ 1976, ΑΝΉΚΩ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΆ ΤΩΝ ΠΡΏΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΏΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΣΑΝ ΌΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΏΤΟ ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΗΝ ΣΧ ΧΡΌΝΙΑ 1973 1974. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΈΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΕΣ. ΟΠΟΊΑ ΚΟΠΈΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΚΑΙ ΔΕΙ ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΉΚΑΜΕ ΤΌΤΕ. ΉΜΟΥΝ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΤΜΉΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΤΗΝ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, ΤΗΝ ΕΦΗ ΤΗΝ ΚΟΥΖΟΥΡΤΙΔΟΥ, ΜΠΑΚΑΛΙΔΟΥ, ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ ΒΑΡΒΆΡΑ…. ΣΤΗ ΝΊΚΑΙΑ ΚΑΤΕΒΑΊΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΈΧΩ ΚΡΑΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΏΤΡΙΑ ΜΟΥ,ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΩ ΆΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΓΆΖΟΜΑΙ ΚΈΝΤΡΟ, ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΆ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΈΧΩ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΆΣΩ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΕΣ

  4. Ο/Η ΑΜΑΛΊΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    ΤΕΣΤ

    1. Ο/Η Έφη ΚΟΥΖΟΥΡΤΙΔΟΥ Ιερεμιαδου λέει:

      Αμαλία μου, τι κάνεις? Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το site και χάρηκα πολύ που θυμάσαι τα ονόματα μας μετα από τόσα χρόνια. Εγώ, ως απουσιολογος, σας θυμάμαι όλες πολύ καλά και με πολλή αγάπη και νοσταλγια. Από το 1976 που αποφοιτησαμε, ελαχιστες και μάλιστα πριν πολλά χρόνια ξανασυναντησα. Βλέπεις στο εξαταξιο γυμνάσιο θηλέων φοιτουσαν τα κορίτσια από όλη τη Νίκαια και Νεάπολη, ούτως ώστε δεν μέναμε κοντά.Κοιτάζω συχνά τη φωτογραφία που βγάλαμε όλο το ΣΤ2 στην αυλή την ημέρα της αποφοίτησής. Ήμασταν καμία 45αρια μαθήτριες με τις μπλε ποδιές μας ακόμη. Εύχομαι να πραγματοποίησαν όλες τα όνειρα τους και να είναι όλες καλα. Εύχομαι να καταφέρουμε να συναντηθούμε.

    2. Ο/Η ΕΦΗ ΚΟΥΖΟΥΡΤΙΔΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΔΟΥ λέει:

      ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΞΕΧΑΣΤΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΟΥΣΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ Δ2,Ε2 ΚΑΙ ΣΤ2, ΟΠΩΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ .Κα ΜΠΟΥΚΗ Κ Κος ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ .ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ,ΜΑΣ ΈΜΑΘΑΝ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΓΙ’ΑΥΤΟ.ΤΟΣΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 45 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ , ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ,ΤΟΝ Κο ΦΩΤΗ.
      ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤ2 ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΤΕ ΤΟ 1976 ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ,ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ 3ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ,ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ Ε’ΤΑΞΗ?? ΤΗΝ 6ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΗ ΕΚΤΗ ΤΑΞΗ??ΠΟΣΗ ΑΝΕΜΕΛΙΑ,ΤΙ ΓΕΛΙΑ,ΤΙ ΤΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ?
      ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ,ΣΑΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ,ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ.

  5. Ο/Η ΒΙκυ Γιαχανατζογλου λέει:

    Αποφοίτησα το 87 με Καραβά Γυμνασιάρχη, Κανέλλο γυμναστή …Ευθυμίου καλλιτεχνικά, κα Τσαμουρά …. Βουζάτο… τι θύμισες έχω απ΄ αυτό το σχολείο που πέρασα και μετά τις τρεις τάξεις του Λυκείου
    Εκεί… 6 απίστευτα χρόνια σ΄ αυτά τα σκαλάκια….

  6. Ο/Η Αναστασια Κωνσταντινιδου λέει:

    Αποφοιτησα κι εγω το 1978 Εχω τις ωραιοτερες αναμνησεις και θα ηθελα να βρεθουμε με τις παλιες μου συμμαθητριες Την Νασσου Ευαγγελια που σχολιασε πιο πανω την ειχα συμμαθητρια και συγκινηθηκα πολυ Το ραντεβου μας ηταν καθε χρονο στις 11 Μαιου στη καφετερια του Δελλληγιαννη στο Πειραια Μακαρι καποτε πριν γερασουμε εντελως να βρεθουμε

  7. Ο/Η Jane Kiamos λέει:

    Το 1978 είχα πάει και εγώ στο Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας (2α γυμνασίου). Είχα έρθει από Καναδά τότε και εκεί έκανα τις πρώτες μου φίλες στην Ελλάδα. Στην 3η γυμνασίου μεταφέρθηκα στο 1ο Μικτό Γυμνάσιο Νικαίας (ΑΓΩΓΗ). Οι φωτογραφίες με πήγαν πολλά χρόνια πίσω. Thank you very much….

  8. Ο/Η Νάσσου Ευαγγελία λέει:

    Πήρα απολυτήριο από το Λύκειο το 1978 και βλέποντας τις φωτογραφίες που αναρτήσατε συγκινήθηκα πολύ. Υπογράφει η Λυκειάρχης ΣΤ. ΚΟΥΡΝΙΩΤΟΥ. Το πατρικό μου είναι στην Νίκαια και ανεβαίνω συχνά, μιας και μένω στο Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός μου είναι να μπορέσω να βρω τις συμμαθήτριες του 1977-1978 του ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΗΛΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ν.309/1976), για να ξανασυναντηθούμε. Μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε?

    1. Να είστε καλά! Σας αποστείλαμε μια σχετική πληροφορία στην προσωπικό σας ιστοσελίδα…

      1. Ο/Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ λέει:

        ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ 21-6-1978,ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ ΣΤ.ΚΟΥΡΝΙΩΤΟΥ.ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕΙΔΑΝΗ,ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΡΑΝΙΟ.ΘΥΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΣΕΣ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙΉ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ.ΔΕΝ ΕΧΩ F/B. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.

  9. Ο/Η Αθηνά-Μαρία Καμπούρη λέει:

    Θα μου λείψει το σχολείο σας πάρα πολύ! Θα ήθελα να συνεχίσω στο σχολείο εκεί σε εσάς, αλλά όμως τώρα πια βρίσκομαι στο Γυμνάσιο της Κάσου… Πολλά χαιρετίσματα στα παιδιά που ήμασταν μαζί στην Α΄ Γυμνασίου!!

    1. Καλή χρονιά και σε σένα, Αθηνά, και καλή δύναμη εκεί στο νησί και στο σχολείο σου, στην Κάσο. Να είσαι καλά! Αυτές τις ημέρες μαθαίναμε τα νέα σου από τις φίλες σου.
      Σε χαιρετούμε κι εμείς από εδώ, οι καθηγητές σου, αλλά και οι συμμαθητές σου στο Β1 και Β2 !

  10. Ο/Η Ειρήνη Γιαννουλάτου λέει:

    Επειδή ανήκω σε αυτούς που πήγαν πρώτοι σε αυτό το σχολικό κτίριο, μόλις κατασκευάστηκε, στεγάστηκε σε αυτό το Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας,το οποίο μέχρι τότε συστεγαζόταν με το Αρρένων. Αργότερα, όταν έγιναν μεικτά, μετονομάστηκε σε 2ο Γυμνάσιο Νικαίας. Το 1976 που αποφοίτησα, πήρα απολυτήριο Γυμνασίου. Το Λύκειο ξεκίνησε εκείνη τη χρονιά τη λειτουργία του, ταυτόχρονα με το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *