Σχολικό έτος 2017 – 2018 (Α΄ τετράμηνο)

18. Καλά Χριστούγεννα – Χρόνια Πολλά

Χρόνια πολλά – Καλές γιορτές …με λιγότερο χρόνο στις οθόνες και περισσότερο με φίλους!
Στο βίντεο ακούγεται η μουσική του ουκρανικού τραγουδιού “Carol of the bells” από τους μουσικούς σωλήνες boom whackers που παίζουν μαθητές του Β1.


17. Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο


16. Το ημερολόγιό μας για το νέο έτος

2018 Ημερολόγιο
Το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας έχει την τιμή να σας παρουσιάσει το ημερολόγιο του 2018 που κυκλοφορεί από σήμερα με τη μέριμνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας. Ο συλλεκτικός χαρακτήρας του ημερολογίου, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας από το “εξώφυλλο” που συναρτάται στην ιστοσελίδα μας, έγκειται τόσο στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό των θεατρικών παραστάσεων του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας από το 2003 έως το 2017 όσο και στα θεατρικά ταξίδια των μαθητικών γενεών μας στο χρόνο…
Κι οι αναμνήσεις μάς κρατούν με ένα αόρατο νήμα… σαν να΄ ταν χθες…
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

15. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη

Την Τρίτη, 12/12/2017 και ώρα 11:00΄ π.μ., οι χορωδίες του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας και  του 6ου ΚΑΠΗ Δ.Ε. Νίκαιας …τραγουδήσαμε μαζί σε μουσικά μονοπάτια που οδηγούν προς το Πνεύμα των Χριστουγέννων, που μας καλεί κι εφέτος να διατηρήσουμε την γιορτινή μας διάθεση απέναντι σε κάθε αντιξοότητα της ζωής, κι έτσι αρχίσαμε τα τραγούδια, είπαμε τα κάλαντα, φάγαμε γλυκά και ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος…


14. Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Την Παρασκευή, 24/11/2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν με τους συνοδιύς καθηγητές τους την Σαλαμίνα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού.

Αρχαιολ Μουσείο Σαλαμίνας
24 11 2017 φ2
24 11 2017 φ1
24 11 2017 Λ Μ


13. Εργασία για τον Ελ Γκρέκο


12. Επέτειος του Πολυτεχνείου

DSCN3761
DSCN3764

Ακούγονται τα τραγούδια:
1. “Αυτοί που θα ‘ρθουν μια βραδιά” (Μάνου Ελευθερίου – Μίκη Θεοδωράκη)
2. “Σαν τον μετανάστη” (Λευτέρη Παπαδόπουλου – Zulfi Livaneli)
3. “Ποιος τη ζωή μου” (Μάνου Ελευθερίου – Μίκη Θεοδωράκη)


11. Ο μαγευτικός κόσμος των χάλκινων πνευστών!

Την Τρίτη, 14/11/2017, ο κος Γλαράκης από τη ΧΑΝ Νίκαιας μάς ταξίδεψε στον μαγευτικό κόσμο των χάλκινων πνευστών. Με την αγάπη και το μεράκι του για τη μουσική μάς ταξίδεψε με τους ήχους της μπουρού, του κέρατος (όπως οι Βίκινγκς, είπαν τα παιδιά!), νοιώσαμε για λίγο βασιλιάδες (όπως είπε ο Χρήστος, από την Α΄ τάξη) με τον ήχο της τρομπέτας από το έργο του Aaron Copland “Fanfare for a common man” , παίξαμε τρομπόνι και τρομπέτα και μάθαμε να κατασκευάζουμε αυτοσχέδια ένα πνευστό τύπου τρομπέτας με σωλήνα του νερού και ένα χωνί. Η ηχητική εμπειρία ήταν υπέροχη!

23574152
23601938

Ευχαριστούμε πολύ τον κο Γλαράκη, από καρδιάς, για τον χρόνο που διέθεσε στο σχολείο και στους μαθητές μας, απνευστί, ακόμα και στα διαλείμματα!


10. Επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

idryma-laskaridi

Την Δευτέρα και την Τετάρτη, 6 & 8/11/2017, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά και συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα  που σχετίζονται με τις θετικές επιστήμες για την Α΄τάξη, την Ιστορία για την Β΄τάξη και το θέατρο για την Γ΄ τάξη.


9.  Συνάντηση – συζήτηση από τον Σ.Κ.Ε.Π. για την αναπηρία
Σκεπ

Την Τετάρτη, 1/11/2017, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ανά τάξεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο” . Ενημερώθηκαν, συζήτησαν, έλυσαν απορίες και κατέθεσαν προβληματισμούς σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες στους κ.κ. Βαγγέλη, Παναγιώτη και Κωνσταντίνο, συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. Τους ευχαριστούμε θερμά που και εφέτος επισκέφθηκαν το σχολείο μας και συνέβαλαν θετικά στην κοινωνική επιμόρφωση και ωρίμαση των μαθητών μας με την ζεστή παρουσία τους, τη βιωματική τους αναφορά και την αισιόδοξη και αληθινή κατάθεση ψυχής!

22885950

Δείτε, όμως, και την δική τους ανάρτηση για εμάς στην ιστοσελίδα τους www.skep.gr:

Δεν αφήσαμε τάξη για τάξη στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας!
Σήμερα βρεθήκαμε για όλη την ημέρα στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας.
Δεν θα φεύγαμε, αν δεν συζητούσαμε με όλους!
Ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη, πήρε σειρά ο Παναγιώτης και τέλος ο Κωνσταντίνος.
Η χαρά μας ήταν μεγάλη!


8. Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Απονομή αριστείων και βραβείων

Απονομή αριστείων και βραβείων

Παράδοση της σημαίας

Παράδοση της σημαίας

Κατά την διάρκεια της εορτής η κα Αγγελική Γεωργαντζέλη αφηγήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας τα τραυματικά της βιώματα στη Νίκαια την δεκαετία του 1940 με τίτλο “Η Κατοχή μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού“.

Ιστορική αναδρομή για την Κατοχή στη Νίκαια από την κα Γεωργαντζέλη

Ιστορική αναδρομή για την Κατοχή στη Νίκαια από την κα  Αγγελική Γεωργαντζέλη

DSCN3746


Ακούγονται τα τραγούδια:
1. “Ο αρχηγός” (Μάνου Λοΐζου)
2.”Έφεδρος αξιωματικός” (Πυθαγόρα – Γιώργου Κατσαρού)
3. “Ναπολιτάνος” (Πυθαγόρα – Γιώργου Κατσαρού)


7. Επίσκεψη στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας

Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα (αλλά λίγοι το θυμούνται)
Μικρός Πρίγκιπας

Να ζήσεις 6ο ΚΑΠΗ και Χρόνια Πολλά πολλά μέλη να έχεις με άσπρα μαλλιά …” Πήραμε τα μπαλόνια μας, τα γιορτινά μας καπελάκια, τα μουσικά μας όργανα και την καλή μας διάθεση και ξεκινήσαμε την Τρίτη, 10/10/2017, να ευχηθούμε στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη, τους παππούδες και τις γιαγιάδες της γειτονιάς μας!
6o KAΠH N Μοιραστήκαμε σκέψεις από τον αιώνιο έφηβο “Μικρό Πρίγκηπα” του Σαιντ Εξυπερύ και τραγουδήσαμε με την καρδιά μας!! Τους ευχόμαστε ολόψυχα να είναι γεροί, δραστήριοι και πάντα με ανοιχτή την αγκαλιά!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!


6. Συμμετοχή στην πανήγυρη του Αγ. Θεοδώρου Δαρδανελλίων

Με τιμή και σεβασμό στην Ιστορία της πόλης μας, αντιπροσωπεία από μαθητές του σχολείου μας παρευρέθη με την ελληνική σημαία στην ετήσια πανήγυρη του Αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του εξ Οφρυνίου Δαρδανελλίων, η οποία έγινε την Κυριακή, 8/10/2017, στον Ι. Ν. της Οσίας Ξένης, όπου φυλάσσονται η τίμια κάρα και η ιερή εικόνα του.

Αγ Θεόδωρος Δαρδανελλίων

Η πανήγυρη οργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την Ένωση Δαρδανελλιωτών “Ο Άγιος Θεόδωρος”. Ξεριζωμένοι βίαια οι Δαρδανελλιώτες από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μ. Ασία, κυνηγημένοι από τους Τούρκους, δεν έφεραν μαζί τους παρά την ιερή μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων, την οποία μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές. Άλλωστε, όποιος λαός δε γνωρίζει την Ιστορία του …είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Δαρδανελλιωτών για τη διαρκή συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης τόσο στους μαθητές μας όσο και στους κατοίκους του Δήμου μας.

Σημείωση: Διαδραστικός χάρτης με τα ελληνικά χωριά της Μικράς Ασίας – Πόντου. 
Βρες την πατρίδα σου και μάθε περισσότερα για τις ρίζες σου:

.


5. Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα, 2/10/2017, η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον» έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες του σχολείου μας να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει διαρκώς να επιβλέπουν και να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.

DSCN3720
DSCN3718


4. Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων σε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα

Την Δευτέρα, 2/10/2017 και ώρα 6:30΄μ.μ.,

η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας

προσκαλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων

σε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα

Μαθησιακές δυσκολίες – Διαταραχές επικοινωνίας

(δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσορθογραφία, δυσγραφία – διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα,  άγχος κλπ.)

με εισηγήτρια την κα Πολλάλη Φωτεινή,

παιδοψυχίατρο του Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών).


3. Η τελετή Αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά

DSCN3708a

DSCN3712a

DSCN3710a

Μετά τον Αγιασμό επακολούθησε στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας ενημέρωση από την Διεύθυνση και τον Σύλλογο των καθηγητών προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ομαλή προσαρμογή των καινούριων μαθητών στο νέο τους μαθησιακό περιβάλλον.

DSCN3714a


2. Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00΄ π.μ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας
θα παραλάβουν τα σχολικά τους  βιβλία.

Επιπλέον, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας θα γίνει εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των καθηγητών ενημέρωση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Από τη Διεύθυνση


1. Και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς…

…σας υποδεχόμαστε με αυτή την ολοκαίνουρια εμφάνιση της αυλής του σχολείου μας καλυμμένης με γήπεδα μπάσκετ και βόλευ!!

Αυλή 2017
DSCN3702
DSCN3706

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *