Σχολικό έτος 2018 – 2019 (Β΄ τετράμηνο)

21. Καλό καλοκαίρι…

Τελείωσε, λοιπόν, και αυτή η σχολική χρονιά, ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές! Γεμάτη, όπως πάντα, από πολλές εκδηλώσεις, δραστηριότητες, αγωνία, εκπλήξεις, προσπάθεια, συγκινήσεις, αναπάντεχα και τόσα άλλα…

Το Γραφείο του σχολείου μας θα είναι ανοικτό όλο το καλοκαίρι για την εξυπηρέτησή σας μία ημέρα κάθε εβδομάδα: κάθε Τρίτη πρωί από 8:30΄ έως 12:30΄.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλή ξεκούραση, …καλές βουτιές, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα σχολική χρονιά που μας περιμένει…

sea and sun


20.  Ημέρα Εκδηλώσεων
Την Τρίτη, 28 Μαϊου 2019, οι μαθητές της Γ’ τάξης παρουσίασαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας τις εργασίες τους στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πιπεράκη Ελένη (οικ. οικονομίας). Στόχος των εργασιών αυτών ήταν η δραστηριοποίηση των μαθητών, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δράσουν ως συνειδητοποιημένοι λειτουργικοί πολίτες.

– Το τμήμα Γ1 επέλεξε τον τίτλο “Εμείς και τα ΑΜΕΑ” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ACT-project
– Το τμήμα Γ2 ασχολήθηκε με “Παροχή βοήθειας στους άστεγους” και ” Ομοφοβία
– Το τμήμα Γ3 άνοιξε τη “Φυλακή των αδέσποτων
– Το τμήμα Γ4 έψαξε για “Εξασφάλιση καλής κυκλοφορίας στο δρόμο και στη γειτονιά μας“.


19. Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα

Την Τετάρτη, 8/5/2019, η χορωδία του σχολείου μας με την συνεργασία των ΚΑΠΗ Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη παρουσίασε στην αίθουσα δεξιώσεων Terra Verde ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.


18. Έκθεση Τεχνολογίας

Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο.


17. Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Το ΕΚΦΕ Νίκαιας διοργάνωσε τον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες “Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2019» στον οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας με συνοδό καθηγήτρια την κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας).

Δείτε το στο slideshare.net


16. Εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου μας

Την Τετάρτη, 22/5/2019, η Καλλιτεχνική Ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: “ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ MAΣ” (μεταβείτε στον προηγούμενο σύνδεσμο για να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα).

Για δύο συνεχείς σχολικές χρονιές μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια των Εικαστικών κα Μαστορίδου Αργυρώ, εκπόνησαν μια ενότητα ζωγραφικών έργων, με στόχο να ομορφύνουν τους τοίχους στο πλάι του κλιμακοστασίου, που εκτείνονται και στους τρεις ορόφους.


15. Αναμνήσεις Γ΄ τάξης…

Με αυτό το αποχαιρετιστήριο βιντεάκι θυμόμαστε ημέρες και στιγμές
που ζήσαμε από κοινού σε αυτή την σχολική μονάδα
και σας ευχόμαστε ολόψυχα …Καλή σταδιοδρομία, παιδιά μας!


14. Επίσκεψη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη

Την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, το τμήμα Γ1 επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ACT – Project, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πιπεράκη Ελένη (οικ. οικονομίας). Αντικείμενο του προγράμματος είναι η πειραματική εφαρμογή νέων μεθόδων διδασκαλίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την ιδιότητα του ενεργού πολίτη. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τους μαθητές, να παίξουμε παιχνίδια γνωριμίας και ψυχαγωγίας και να καταλάβουμε ότι δεν έχει σημασία η ηλικία και η διαφορετικότητα, αλλά η καλή διάθεση και το ανοιχτό μυαλό. Γι’ αυτό φύγαμε από το χώρο με θετική ενέργεια και με τα γέλια των παιδιών στο μυαλό μας.


13. Τριήμερη επίσκεψη στη Νάξο



9-11/5/2019


12. Σας ευχόμαστε…


11. Συμμετοχή στον Σχολικό Πειραιαθλητισμό στο Σ.Ε.Φ.

Την Παρασκευή, 12/4/2019, η Α΄και Β΄τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στον Σχολικό Πειραιαθλητισμό που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκοπό την συμμετοχή και εξάσκηση των μαθητών σε δέκα συνολικά αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες.


10. Επίσκεψη στη Μονή Δαφνίου

Πέμπτη, 11/4/2019, τμήμα Β1


9. Επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Την Τετάρτη, 10/4/2019, η Γ΄τάξη του σχολείου μας μετέβη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε τις εξής ενότητες: α) Εισαγωγή στην αρχαία τραγωδία – η δύναμη της ερμηνείας, β) Διαπολιτισμική επικοινωνία – γλωσσικές πράξεις και στερεότυπα και γ) Το μεγάλο ταξίδι του Δαρβίνου από το Καίμπριτζ στα νησιά Γκαλαπάγκος.


8. Η διαδικασία της κομποστοποίησης

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας οι μαθητές του τμήματος Α2, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πιπεράκη Ελένη (οικ. οικονομίας) επέλεξαν να φτιάξουν τη δική τους φρουτοσαλάτα, όπου αντί για ζάχαρη χρησιμοποίησαν περισσότερα ώριμα φρούτα. Στη συνέχεια, τις φλούδες των φρούτων τις τοποθέτησαν κοντά σε ρίζες φυτών που βρίσκονται σε κήπο έξω από το σχολείο μας και κατόπιν τις σκέπασαν με χώμα για να μην προσελκύσουν έντομα, με σκοπό την τελική  τους κομποστοποίηση.


7. Επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Την Τετάρτη, 3/4/2019, η ομάδα Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Παπαδόγκονα Σταματίνα (αγγλικών) και Κολοκυθά Σταυρούλα (γαλλικών), επισκέφθηκε την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην περιοχή του Ζωγράφου και ξεναγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της.


6. Επέτειος του 1821

Ακούγονται τα τραγούδια:
1. “Θούριος” (Ρήγας Φεραίος)
2. “Όμορφη και παράξενη πατρίδα” (Οδυσσέας Ελύτης – Δημήτρης Λάγιος)
3. “Δέκα στρατιώτες κι ένας λοχαγός” (Κώστας Γεωργουσόπουλος – Γιάννης Σπανός)
4. “Εθνικός Ύμνος” (Διονύσιος Σολωμός – Νικόλαος Μάντζαρος)


5. Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου

14/3/2019


4. Επίσκεψη στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο)

Δευτέρα, 18/2/2019


3. Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πινακοθήκη Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη

Την Παρασκευή, 1/2/2019, η Καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε την Πινακοθήκη Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γλυπτά και κατασκευές από τη συλλογή έργων τέχνης των Δ. Ιωαννίδη και Π. Βαγενά».

Οι μαθητές παρακολούθησαν την διαδραστική παρουσίαση της συλλογής που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνες της Πινακοθήκης και συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν. Προσέγγισαν τις κατασκευές και τα γλυπτά, εμβαθύνοντας σε αναλύσεις με την καθοδήγηση της κ. Αλεξιάδου και αφέθηκαν να συζητήσουν και να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Τέλος, οργανωμένοι σε μικρές ομάδες σχεδίασαν τα έργα που τους έκαναν περισσότερο εντύπωση.
Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πινακοθήκης Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη, που μας «ταξίδεψαν» τόσο έντεχνα για μία ακόμη φορά στον μαγικό κόσμο της τέχνης !


2. «Είναι αυτό Τέχνη;» – Παιδικό Μουσείο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είχαμε την χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας το Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Είναι αυτό Τέχνη;» για μαθητές της Γ’ γυμνασίου, που πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική προσφορά του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ !

Κατά την διάρκεια 6 διδακτικών ωρών (Δεκέμβριος 2018 και Ιανουάριος 2019), κάθε τμήμα της Γ’ τάξης παρακολούθησε το διαδραστικό πρόγραμμα, που είχεως στόχο την ανάλυση της έννοιας Τέχνη (κυρίως της εικαστικής) και την προσέγγιση σημαντικών έργων σύγχρονης τέχνης μέσα από την ζωή των ίδιων των δημιουργών τους.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Ρογκάκου Κατερίνα, που και αυτή την φορά εμψύχωσε με μοναδικό τρόπο τους μαθητές μας και εκμαίευσε την πιο δημιουργική πλευρά τους, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει αληθινό  β ί ω μ α !


1. Καλή χρονιά – Χρόνια πολλά

Το ημερολόγιό μας για το 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *