Σχολικό έτος 2018 – 2019 (Α΄ τετράμηνο)

16. Καλά Χριστούγεννα – Χρόνια Πολλά


15. Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο


14.  Σ.Κ.Ε.Π. – Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία 

Την Παρασκευή, 30/11/2018, το σχολείο μας συμμετείχε, μαζί με άλλα 10 συνολικά σχολεία, στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία – Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για την κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία», που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο από τον «Σ.Κ.Ε.Π.-Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


13. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Διονύσου και το Μουσείο της Ακρόπολης

Τρίτη, 27/11/2018, από τους μαθητές της Γ΄τάξης


12. Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πέμπτη, 22/11/2018, από τους μαθητές της Β΄τάξης


11. Επέτειος του Πολυτεχνείου


Ακούγονται τα τραγούδια:
1. “Blowing in the wind” (Bob Dylan)
2. “Μετανάστης” (Λ. Παπαδόπουλου – Z. Livanelli)
3. “Τίποτα δεν πάει χαμένο” (Μ. Ρασούλη – Μ. Λοΐζου)
4. Εθνικός Ύμνος


10. Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τετάρτη, 14/11/2018, από τους μαθητές της Α΄τάξης


9.  Επίσκεψη στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής

Τρίτη, 6/11/2018, από τους μαθητές της Γ΄τάξης


8. Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940


Απονομή αριστείων – βραβείων


Παράδοση σημαίας

Στο βίντεο περιέχονται:
1. Θεατρικά σκετσάκια
2. “Καρόιδο Μουσολίνι” (Γιώργου Οικονομίδη – Eldo Di Lazzaro)
3. “Ναπολιτάνος” (Πυθαγόρα – Γιώργου Κατσαρού)
4. “Ακορντεόν” (Γιάννη Νεγρεπόντη – Μάνου Λοΐζου)
5. Εθνικός Ύμνος


7. Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Την Πέμπτη, 18/10/2018, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο (περιβαλλοντικών – εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας) “Αντώνης Τρίτσης”. Έχει έκταση 1.100 στρεμμάτων, περιέχει υγροτοπικά οικοσυστήματα με 6 τεχνητές λίμνες, που προσφέρουν μια όαση στα 177 είδη πουλιών, υδρόβια και παρυδάτια, από τα περίπου 450 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κτήματος (έκτασης 2.500 στρεμμάτων, που απέκτησε το 1848 η βασίλισσα Αμαλία μαζί με τον Όθωνα, γνωστό ως Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης, όπου σήμερα υπάρχουν ακόμη κάποια στοιχεία που θυμίζουν εκείνη την περίοδο, όπως ο εν λόγω πύργος).


6. Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή, 5/10/2018, η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με το σύνθημα «Ας κινηθούμε» έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες του σχολείου μας να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Σιδέρη Γεώργιο (φυσικής αγωγής), καθώς επίσης και την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει διαρκώς να επιβλέπουν και να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.


5.  Συνάντηση – συζήτηση από τον Σ.Κ.Ε.Π. για την αναπηρία
Σκεπ

Την Τρίτη, 3/10/2018, οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ανά τάξεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο” . Ενημερώθηκαν, συζήτησαν, έλυσαν απορίες και κατέθεσαν προβληματισμούς σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες στους κ.κ. Βαγγέλη, Παναγιώτη και Κωνσταντίνο, συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. Τους ευχαριστούμε θερμά που και εφέτος επισκέφθηκαν το σχολείο μας και συνέβαλαν θετικά στην κοινωνική επιμόρφωση και ωρίμαση των μαθητών μας με την ζεστή παρουσία τους, τη βιωματική τους αναφορά και την αισιόδοξη και αληθινή κατάθεση ψυχής!

22885950


 

4. Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε πολλές χώρες και πόλεις της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης δίνουν μεγάλη σημασία στην προβολή της γλωσσικής πολυμορφίας των Ευρωπαίων και την ενθάρρυνση εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η 26η Σεπτεμβρίου είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτό το γλωσσικό και πολιτισμικό πλούτο με παιχνίδια, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Στο Γυμνάσιο μας οι μαθητές γιόρτασαν κι αυτοί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, δουλεύοντας σε ομάδες, συζητώντας για τη γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στο σχολείο και την καθημερινότητά τους, παρακολουθώντας σχετικά βίντεο, μαθαίνοντας λέξεις και φράσεις σε άλλες γλώσσες και φτιάχνοντας αφίσες για την τάξη τους.


3. Με το πρώτο κουδούνι…

Μετά το πρώτο κουδούνι και την πρωινή μας σύναξη οι μαθητές της Γ΄τάξης παρέδωσαν τις προσωπικές τους ευχές καλωσορίσματος στους νέους μαθητές του σχολείου μας, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να τους μετριάσουν την αγωνία της πρώτης ημέρας, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησαν και στις αίθουσες διδασκαλίας…

 


2. Καλή σχολική χρονιά!!



1. Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί
την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30΄ π.μ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας
θα παραλάβουν τα σχολικά τους  βιβλία.

Επιπλέον, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας θα γίνει εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των καθηγητών ενημέρωση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Από τη Διεύθυνση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *