Σχολικό έτος 2017 – 2018 (Β΄ τετράμηνο)

33. Καλό καλοκαίρι…

Ολοκληρώθηκε και αυτή η σχολική χρονιά, γεμάτη, όπως πάντα, από εκδηλώσεις, δραστηριότητες, αγωνία, εκπλήξεις, συγκινήσεις, αναπάντεχα και τόσα άλλα…

Το Γραφείο του σχολείου μας θα είναι ανοικτό όλο το καλοκαίρι για την εξυπηρέτησή σας μία ημέρα κάθε εβδομάδα: κάθε Τρίτη πρωί από 8:30΄ έως 12:30΄.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλή ξεκούραση, …καλές βουτιές, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα σχολική χρονιά που μας περιμένει…

sea and sun


32. «Ένα βιβλίο ζωγραφιές»

Το περασμένο φθινόπωρο, τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας του σχολείου μας συγκεντρωθήκαμε και κατόπιν πολλών συζητήσεων και πολλών προτάσεων αποφασίσαμε ποιο θα ήταν το θέμα του φετινού προγράμματος. Καταλήξαμε στο να ζωγραφίσουμε το κλιμακοστάσιο των τριών ορόφων του σχολείου μας και δώσαμε τον τίτλο « Ένα βιβλίο ζωγραφιές ». Μεγαλόπνοο σχέδιο..!

Η εικαστική επιλογή των μαθητών θα ήταν προσωπική, έχοντας όμως πάντα κατά νου ότι όλες μαζί οι ζωγραφιές αποτελούν μία ενιαία σύνθεση. Τα μεγέθη προσδιορίστηκαν με βάση τον χώρο, ώστε να χωρέσουν άνετα οι δημιουργίες και των 19 μελών της ομάδας.


Κάθε δημιουργία αποτελεί μια σελίδα ενός βιβλίου, του βιβλίου που έχει τον τίτλο “2ο Γυμνάσιο Νίκαιας”. Από αυτό το βιβλίο (που είναι ζωγραφισμένο στον τελευταίο όροφο) ξεπηδούν οι σελίδες – έργα, οι οποίες γεμίζουν σιγά σιγά όλους τους ορόφους. Με την ολοκλήρωση της ζωγραφιάς, γύρω από κάθε έργο θα σχεδιαστεί ένα πλαίσιο, ώστε να το κάνει να θυμίζει εικονογραφημένη σελίδα.


Οι ζωγραφιές – σελίδες είναι κατ’ ουσίαν οι μαθητές μας, τα έμψυχα “έργα” που σμιλεύονται στο σχολείο μας! Με τον μόχθο, το νοιάξιμο και την αγάπη των δασκάλων του κάθε μαθητής από άγραφη σελίδα γεμίζει γλυκά γλυκά με γνώσεις, ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, αισθήσεις που τον διαμορφώνουν. Μεγαλώνει, πλουτίζει, αρθρώνεται, δομείται, μορφοποιείται. Από σχεδόν λευκό χαρτί μεταμορφώνεται σε έναν χρωματιστό χάρτη, γεμάτο μικρά και μεγάλα σχήματα, καθαρές και λιγότερο ξεκάθαρες μορφές, αλλού πυκνοκατοικημένος αλλού όχι, μια ποικιλία γραφής – ζωής, μοναδική και ανεπανάληπτη …!!!


Την επόμενη σχολική χρονιά προγραμματίζουμε να ολοκληρωθούν όσα έργα είναι ακόμη ημιτελή, να προσθέσουμε σελίδες με ποίηση, τραγούδια και πεζό λόγο, καθώς και ό,τι άλλο νομίζουμε ότι χρειάζεται ,ώστε να ολοκληρωθεί ως μορφή και ως περιεχόμενο….

Η υπεύθυνη της Καλλιτεχνικής Ομάδας
Μαστορίδου Αργυρώ (εικαστικός)


31. Μουσική παράσταση στο Κηποθέατρο Νίκαιας


«Αεί παίδες μετά μουσικής»
Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, στο Κηποθέατρο Νίκαιας


30. Έκθεση Τεχνολογίας

Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Μπενετάτο Στέλιο και Βακάλη Γεώργιο.


29. Οι θεατρικές μας παραστάσεις…

Τριπλό το θεατρικό σκηνικό φέτος για το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας και τη θεατρική του ομάδα, καθώς ανεβάζει στη σκηνή τρία διαφορετικά ολοκληρωμένα θεατρικά έργα, τις προσκλήσεις των οποίων με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στην ηλεκτρονική μας σελίδα.

Σας περιμένουμε όλους.
Θεατρική Ομάδα 2ου Γυμνασίου Νίκαιας


28. Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την Γ΄τάξη


27. Θεατρικές παραστάσεις

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας παρουσιάστηκαν από διαφορετικά μαθητικά σχήματα της θεατρικής ομάδας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπάζογλου Μαρία (φιλόλογο), οι εξής παραστάσεις:

30/5/2018: “Το νησί των σκλάβων“, κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ

29/5/2018: “Ο κατηγορούμενος“, δικαστικό δράμα του Άγγλου συγγραφέα Τζέφρυ Άρτσερ

24/5/2018: “Συγγνώμη“, κοινωνικό δράμα της Ισπανίδας συγγραφέως Μάρτα Μπουτσάκα.


26. “Επικοινωνώντας με τον εαυτό μου και με τους άλλους”

Την Τετάρτη, 30/5/2018, παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Επικοινωνώντας με τον εαυτό μου και με τους άλλους” που πραγματοποιήθηκε από μαθητές των τμημάτων Β3 και Β4 με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Πιπεράκη Ελένη (οικ. οικονομίας) και Πετρουλή Μαρία (φιλόλογο).


25. Ενδοσχολικό πρωτάθλημα 24/5/2018

Την Πέμπτη, 24/5/2018, πραγματοποιήθηκε το ενδοσχολικό πρωτάθλημα του σχολείου μας στο μπάσκετ και το βόλεϋ με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.κ. Ρουσοπούλου Σπυριδούλα και Βουλκίδου Φωφώ (φυσικής αγωγής).

 


24. Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης στα ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

 

https://drive.google.com/open?id=1rsnI6KoRdzUqB3YuzxMLARIzGAjezW1X

 


23. Μουσική παράσταση στο Κηποθέατρο Νίκαιας

«Αεί παίδες μετά μουσικής»
Είμαστε κι εμείς που ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό,
μέσα στην ίδια πόλη μεγάλοι και μικροί.
Η παρέα μας
γράφει ιστορία για ταξίδι σ’ άλλο γαλαξία
και μιλάει με μουσική για «το ροκ του μέλλοντος μας»

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, στις 9:00΄μ.μ. στο Κηποθέατρο Νίκαιας
(ΚΥΠΡΟΥ & ΠΡΟΥΣΣΗΣ, ΝΙΚΑΙΑ)

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ  –  Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΕΡΑΚΑΚΗ  –  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη


22. Μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο – Λαύριο – Θορικό – παραλία Κακιάς Θάλασσας

14 Μαΐου 2018


Ναός Ποσειδώνα – Σούνιο


Αρχαίο θέατρο Θορικού


21. Επίσκεψη στην Θόλο του Ι.Μ.Ε. και στην αθηναϊκή συνοικία της Πλάκας

Την Παρασκευή, 11/5/2018, η Β΄τάξη του σχολείου μας μετέβη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησε στην Θόλο του μία διαδραστική περιήγηση στην εκκλησία Αγία Σοφία της Κων/πολης. Στην συνέχεια μετέβη στην αθηναϊκή συνοικία της Πλάκας, ώστε οι μαθητές να περιηγηθούν στο χώρο της  και να επισκεφθούν τις εκκλησίες της.


20. Επίσκεψη στην Θόλο του Ι.Μ.Ε. και στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας

Την Πέμπτη, 10/5/2018, η Α΄τάξη του σχολείου μας μετέβη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησε στην Θόλο του μία διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Στην συνέχεια μετέβη στον πραγματικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, ώστε οι μαθητές να περιηγηθούν στο χώρο της και να αντικρίσουν από κοντά την σημερινή μορφή των κτηρίων της.


19. Επίσκεψη στην Έκθεση Μικροναυπηγικής του Ευάγγελου Γρυπιώτη

Την Τετάρτη, 9/5/2018, η Γ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Έκθεση πλοίων του 1821 του Νικαιώτη μικροναυπηγού Ευάγγελου Γρυπιώτη, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την εισαγωγική του ομιλία, περιεργάσθηκαν από κοντά τις καταπληκτικές λεπτομερείς μινιατούρες πλοίων του και έμαθαν πολλά μυστικά της ναυπηγικής τέχνης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επισκεφθείτε την προσωπική του ιστοσελίδα:
http://www.evaggelosgrypiotis.com


18. Τριήμερη εκδρομή της Γ΄τάξης στην Ζάκυνθο

3-4-5 Μαΐου 2018

Στη συνοικία Μπόχαλη

Η πλατεία Διονυσίου Σολωμού

Θεματικό Εκθεσιακό Κέντρο θαλάσσιας χελώνας caretta caretta


17. Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Την Πέμπτη, 19/4/2018, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο είναι ένας νεόδμητος πολυχώρος που βρίσκεται στον Φαληρικό όρμο, συνολικής έκτασης 210.000 τ.μ. και περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και Πάρκο αστικού τύπου μαζί με άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις αθλητισμού και ψυχαγωγίας.


16. “Μιλήστε με τα παιδιά για το κάπνισμα”


15. Σας ευχόμαστε…


14. Επέτειος του 1821

Ακούγονται τα τραγούδια:

1. “Βόσπορος” (Νίκου Ζούδιαρη – Αλκίνοου Ιωαννίδη)
2. Περήφανοι όλοι” (Πασχάλη Αρβανιτίδη)
3. “Έχε γεια, Παναγιά” (παραδοσιακό)
4. “Ας κρατήσουν οι χοροί” (Διονύση Σαββόπουλου)
5. Χοροί: καλαματιανός, τσάμικος


13. Εργασία για τον αθλητισμό

Δύο μαθήτριες και δύο μαθητές της Α΄τάξης παρουσιάζουν τις απόψεις τους σχετικά με τον αθλητισμό:

https://blogs.sch.gr/2gymnika/εκπαιδευτικό-υλικό/αθλητισμός/


12. Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Την Τρίτη, 13/3/2018, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο (περιβαλλοντικών – εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας) “Αντώνης Τρίτσης”. Έχει έκταση 1.100 στρεμμάτων, περιέχει υγροτοπικά οικοσυστήματα με 6 τεχνητές λίμνες, που προσφέρουν μια όαση στα 177 είδη πουλιών, υδρόβια και παρυδάτια, από τα περίπου 450 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου κτήματος (έκτασης 2.500 στρεμμάτων, που απέκτησε το 1848 η βασίλισσα Αμαλία μαζί με τον Όθωνα, γνωστό ως Κτήμα Πύργου Βασιλίσσης, όπου σήμερα υπάρχουν ακόμη κάποια στοιχεία που θυμίζουν εκείνη την περίοδο, όπως ο εν λόγω πύργος).


11. Συνάντηση με την Ομάδα Επισκέψεων με σκύλους “SAPTHellas”

Την Πέμπτη, 27/2/2018, επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ομάδα Επισκέψεων με σκύλους SAPTHellas, η οποία αποτελείται από εθελοντές, οι οποίοι εξήγησαν στους μαθητές της Α΄και Β΄τάξης, μέσα στην Αίθουσα εκδηλώσεων με την παρουσία των σκύλων τους, το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντί τους, τι ορίζει ο νόμος για διάφορα θέματα, π.χ. κυκλοφορίας, υιοθεσίας κλπ. και απάντησαν σε πολλές και διάφορες ερωτήσεις τους. Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους και την άμεση προσφορά επικοινωνίας και επαφής (χάιδεμα) των τετράποδων φίλων τους με τους μαθητές μας, οι μισοί περίπου από τους οποίους δήλωσαν ότι έχουν σκύλο στο σπίτι τους…



10. Διήμερη επίσκεψη στο Ναύπλιο, τις Μυκήνες και το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος

Την Πέμπτη, 22/2/2018, γεμάτοι με τις εμπειρίες και τα μαθήματα ζωής από τον Παναγιώτη Γιαννάκη της προηγούμενης ημέρας, ξεκινάμε για να επισκεφτούμε το Ναύπλιο και τα γύρω αξιοθέατα, τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες και να ανταλλάξουμε μουσικές εμπειρίες με το Μουσικό Σχολείο Αργολίδος! Ένα ανοιχτό και φιλόξενο σχολείο με δημιουργικούς μαθητές μας υποδέχτηκε. Τους τραγουδήσαμε, μας τραγούδησε η τετράφωνη χορωδία του σχολείου, γνωρίσαμε τη λαϊκή ορχήστρα και την ορχήστρα κρουστών. Το καλλιτεχνικό επίπεδο των μαθητών υψηλό κι εμείς εντυπωσιασμένοι βάλαμε τους στόχους μας ψηλότερα!




9. Η συμμετοχή της χορωδίας μας στην ονοματοδοσία του 1ου ΕΠΑΛ Νίκαιας ως “Παναγιώτης Γιαννάκης”

Την Τετάρτη, 21/2/2018 η χορωδία του σχολείου μας συμμετείχε στην τελετή ονοματοδοσίας του γειτονικού μας 1ου ΕΠΑ.Λ. Νίκαιας ως “Παναγιώτης Γιαννάκης“. Η ιδέα αυτή για την επιλογή του ονόματος οφείλεται στην διευθύντρια του ΕΠΑΛ κα Τζένη Γεωργαντζέλη προς τιμήν του Νικαιώτη καλαθοσφαιριστή, ο οποίος γεννήθηκε το 1959, ξεκίνησε την καριέρα του στον “Ιωνικό” Νικαίας, για να συνεχίσει κατόπιν την γνωστή σταδιοδρομία του στο ελληνικό μπάσκετ ως παίκτης αλλά και ως προπονητής αργότερα, με αποκορύφωμα, βέβαια, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκού μπάσκετ ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος το 1987 στην Αθήνα…

Λεπτομερή περιγραφή και καταγραφή συναισθημάτων από την εκδήλωση αυτή υπάρχει στο άρθρο “Άκου ανθρωπάκι” στην gazzetta.gr, απ’ όπου σταχυολογήσαμε όσα αναφέρονται στο δικό μας σχολείο:

” […] Η χθεσινή εκδήλωση εξέλυε διαρκώς μεγάλες δόσεις από συγκίνηση, ρομαντικές αναμνήσεις, νοσταλγία για την εποχή της αθωότητας (του Ιωνικού Νικαίας) και δυνατά συναισθήματα που τα απελευθέρωσε εξ υπαρχής η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας…
Ειδικότερα το τελευταίο τραγούδι που έπαιξαν τα παιδιά στην εισαγωγή της εκδήλωσης ταίριαζε γάντι στην περίσταση: το «Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι» του Γιάννη Κότσιρα, εννοώ, που μοιάζει με την περίληψη της κοσμοθεωρίας την οποία ασπάζεται και διαλαλεί με τα έργα της ζωής του ο Γιαννάκης…
«Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, κάνε το μπαλκόνι σου νησί
ό,τι θέλει ο άνθρωπος καρδιά μου το μπορεί.
Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι, κάνε τη Δευτέρα Κυριακή,
όλα τ’ αδιέξοδα σε βγάζουν στη ζωή».
Ο Γιαννάκης δεν έγινε απλώς όνομα ενός σχολείου. Είναι ο ίδιος από μόνος του ένα σχολείο στην αντίληψη, στη νοοτροπία και στην κουλτούρα του. […]”

Τα γκράφφιτι στους τοίχους του Λυκείου φιλοτέχνησε ο πρώην μαθητής μας Ευθύμιος Σιγάλας.


8. Τα “Δρακουλίνια”… στο Αποκριάτικο Καρναβάλι του Δήμου μας

Το άρμα του “Δράκου”, όπως χαρακτηρίζεται για τη μαχητικότητά του ο διεθνούς εμβέλειας μπασκετμπολίστας και προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης, μας περίμενε στην οδό 7ης Μαρτίου για να συμμετάσχουμε μαζί με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Νίκαιας στο Αποκριάτικο Καρναβάλι της πόλης μας. Χορέψαμε στους δρόμους, τραγουδήσαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου…



7. Επίσκεψη στο Μουσείο της Μάντρας της Κοκκινιάς

Την Τετάρτη, 14/2/2018, η Γ’ Γυμνασίου μετέβη στο Ιστορικό Μουσείο της Μάντρας της Κοκκινιάς, που βρίσκεται επί της οδού Κιλικίας, δίπλα στην πλατεία της Οσίας Ξένης και απέχει μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα βόρεια από το σχολείο μας. Στην διάρκεια της Κατοχής η Νίκαια γνώρισε την θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων με το «Μπλόκο της Κοκκινιάς«, κατά το οποίο διεξήχθησαν γύρω στις 3 π.μ. της 17 Αυγούστου 1944 ομαδικές εκτελέσεις 74 πολιτών στην ιστορική Μάντρα της Κοκκινιάς (συνολικά ανήλθαν σε 145 στον χώρο αυτό μαζί με τις εκτελέσεις που έγιναν μετά από 40 ημέρες κατά την διάρκεια του μνημοσύνου), αλλά και συλλήψεις 8.000 περίπου κατοίκων που οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου και από εκεί αρκετοί από αυτούς στάλθηκαν στο στρατόπεδο Νταχάου, όπου απεβίωσαν άλλοι 350 περίπου  κρατούμενοι.


6. Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Την Τρίτη, 6/2/2018, η Γ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και με την υποστήριξη της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (Ε.Δ.Ι.Α). Περιλαμβάνει σπάνιο υλικό ιστορικών κειμηλίων, πολεμικών τεκμηρίων και αρχειακού υλικού, όπως σημαίες, όπλα, φωτογραφικό υλικό, ασυρμάτους, αποκόμματα εφημερίδων και εντύπων εποχής, χειρόγραφα σημειώματα, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό κλπ.



5, Συμμετοχή στην ετήσια πανήγυρη της Οσίας Ξένης

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του σχολείου μας, με την σημαιοφόρο και παραστάτες, συμμετείχε με τον δέοντα σεβασμό στην λιτανεία και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης του Ι. Ναού της Οσίας Ξένης.



4. Επίσκεψη της Καλλιτεχνικής Ομάδας στην Πινακοθήκη Νίκαιας

Η Καλλιτεχνική Ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε την Πινακοθήκη της Νίκαιας στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και στις 19 Ιανουαρίου 2018, για να παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ και ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ Γ. ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ αντίστοιχα. Η ιστορικός τέχνης κα Πούλου Μαρία εκπόνησε και τα δύο προγράμματα με τους μαθητές μας, οι οποίοι συμμετείχαν και συνεργάστηκαν άψογα!

Το τελευταίο μέρος του προγράμματος – με θέμα το έργο του Γ. Ζογγολόπουλου – πραγματοποιήθηκε επί τόπου, στον χώρο που βρίσκεται το γλυπτό με τίτλο «Πεσόντες», το οποίο είναι αφιερωμένο στην εκτέλεση των Νικαιωτών από τους Γερμανούς στις 17 Αυγούστου 1944. Η σημασία του έργου μέγιστη, μάθημα ζωής και τέχνης, διότι αφορά αφενός την ιστορία της πόλης μας και αφετέρου την διαδικασία δημιουργίας ενός γλυπτού από μέταλλο. Η κυρία Πούλου ήταν όπως πάντα εξαιρετική!!! Την ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε την επόμενη συνάντηση μας με χαρά!


3. Βράβευση μαθητριών μας από την Ένωση Δαρδανελλιωτών  “Ο Άγιος Θεόδωρος

Ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια νιώσαμε για την πρόοδο της φετινής σημαιοφόρου του σχολείου μας, Αλεξέλη Ιωάννας, η οποία βραβεύθηκε από την Ένωση Δαρδανελλιωτών “Ο Άγιος Θεόδωρος” κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου τους. Το βραβείο παρέδωσε η κα Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και παλαιότερη μαθήτρια του σχολείου μας (πρώην Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας). Στην εκδήλωση βραβεύθηκε, επίσης, η Ανατολή Αργυρού, σημαιοφόρος μας κατά το σχολικό έτος 2013-14 και νυν πρωτοετής φοιτήτρια του Παν/μίου Αθηνών. Σε εποχές που η δύναμη της γνώσης αμφισβητείται, οι βραβεύσεις για την πρόοδο των μαθητών δίνουν δύναμη και κίνητρο, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για την κατάκτησή της.


2. Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Την Πέμπτη, 18/1/2018, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Πάρκο (περιβαλλοντικών – εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας) “Αντώνης Τρίτσης”. Έχει έκταση 1.100 στρεμμάτων, περιέχει υγροτοπικά οικοσυστήματα με 6 τεχνητές λίμνες, που προσφέρουν μια όαση στα 177 είδη πουλιών, υδρόβια και παρυδάτια, από τα περίπου 450 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού.


1. Καλή χρονιά – Χρόνια πολλά

Το ημερολόγιό μας για το 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *