Σχολικό έτος 2016 – 2017 (Β΄ τετράμηνο)

31. Καλό καλοκαίρι…

Τελείωσε, λοιπόν, και αυτή η σχολική χρονιά, ήρθαν οι καλοκαιρινές διακοπές! Γεμάτη, όπως πάντα, από πολλές εκδηλώσεις, δραστηριότητες, αγωνία, εκπλήξεις, προσπάθεια, συγκινήσεις, αναπάντεχα και τόσα άλλα…

Το Γραφείο του σχολείου μας θα είναι ανοικτό όλο το καλοκαίρι για την εξυπηρέτησή σας μία ημέρα κάθε εβδομάδα: κάθε Δευτέρα πρωί από 8:30΄ έως 12:30΄.

Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλή ξεκούραση, …καλές βουτιές, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα σχολική χρονιά που μας περιμένει…


30. Θεατρική σύνθεση “Κάποτε ο κυνηγός…”

Την Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η Θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπάζογλου Μαρία (φιλόλογο), δραματοποιώντας αποσπάσματα από τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας των σχολικών εγχειριδίων, παρουσίασε την πρωτότυπη Θεατρική Σύνθεση με τίτλο: “Κάποτε ο κυνηγός…” , η οποία συμμετείχε στο 26ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.


29. Έκθεση Τεχνολογίας

Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Μπενετάτο Στέλιο και Βακάλη Γεώργιο.


28. Πρόσκληση για την θεατρική σύνθεση “Κάποτε ο κυνηγός…”

Η θεατρική παράσταση αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών…

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τρίτη, 20/6/2017, 8:30΄μμ.

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Κάποτε ο κυνηγός 2017


27. Ενδοσχολικό πρωτάθλημα

Την Τρίτη, 30/5/2017, βραβεύτηκαν οι ομάδες που διακρίθηκαν στο εσωτερικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (αγοριών / κοριτσιών) Μπάσκετ & Βόλλεϋ του σχολείου μας, το οποίο διεξήχθη με υπεύθυνες γυμνάστριες τις κ.κ. Τζαντά Σουσάνα και Ρουσοπούλου Σπυριδούλα και τη συμμετοχή πολλών επιμέρους ομάδων.

Η νικήτρια ομάδα «Αμαζόνες» στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Η νικήτρια ομάδα «Αμαζόνες» στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Η νικήτρια ομάδα «Blaugrana» στο ανδρικό ποδόσφαιρο

Η νικήτρια ομάδα «Blaugrana» στο ανδρικό ποδόσφαιρο

Η νικήτρια ομάδα στο μπάσκετ

Η νικήτρια ομάδα στο μπάσκετ

Η νικήτρια ομάδα στο βόλλεϋ

Η νικήτρια ομάδα στο βόλλεϋ


26. Παρουσίαση της Ομάδας Ρομποτικής

Την Τρίτη, 30/5/2017, η νεοσύστατη ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄τάξης, Απόστολο Σταμπόλη και Έκτορα Φωκά και “προπονητή” τον κο Αβραάμ Κάζη (Πληροφορικής), παρουσίασε το ρομπότ και το πρόγραμμα με το οποίο πήρε μέρος στον 2ο Πανέλληνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την WRO Hellas στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

20170530_101728

Με πολύ κόπο και προσωπική εργασία αλλά και με πρωτοφανή ζήλο και προθυμία τα δύο παιδιά της ομάδας δημιούργησαν, κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν, απογοητεύτηκαν λίγο και ενθουσιάστηκαν ξανά και ξανά, δοκιμάστηκαν σε κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό και συναρπαστικό: την εκπαιδευτική ρομποτική.


25. Βράβευση μαθητών μας από την ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών, κάλεσε τις σχολικές μονάδες να συμμετάσχουν με καλλιτεχνικά έργα (ζωγραφική, βίντεο, κολλάζ, κείμενο κ.ά.) εμπνευσμένα από το ποίημα του Παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008) “Να σκέφτεσαι τους άλλους“. Τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση από την Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς στις 6 Μαΐου 2017. Οι συμμετέχοντες στη δράση μαθητές, Αλέξανδρος Ρ. (βίντεο: “Να σκέφτεσαι τους άλλους”), Πάμελα Ζ. (ζωγραφική) και Αλεξάνδρα Γ. (ποίημα “Αν…”) βραβεύθηκαν από την πρόεδρο κα Χριστοδούλου σε εκδήλωση που έγινε στο σχολείο μας.

Ζντράβα Πάμελα Β1

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε, μεγαλώνοντας, να διατηρήσουν την ευαισθησία τους σε θέματα ειρήνης και να “…σκέφτονται πάντα τους άλλους”.


24. Βράβευση σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Για πρώτη φορά ο δήμος Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη προκήρυξε εφέτος διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ και ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» για τους μαθητές όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης μας.

Διαγ Ζωγρ 2017 α

Συζητώντας με τους μαθητές, στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος ως σχολείο. Ενημερωθήκαμε για τους όρους συμμετοχής και ξεκινήσαμε δουλειά. Ευτυχώς ο χρόνος ήταν αρκετός, για να προλάβουν να ζωγραφίσουν στις ελεύθερες ώρες τους. Κάθε πρώτο βραβείο – όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν – θα γινόταν αφίσα της έκθεσης. Επίσης, όλα τα παιδιά θα έπαιρναν αναμνηστικό τίτλο συμμετοχής. Αφήνοντας την φαντασία τους να καλπάσει, μετέτρεψαν το σχεδιάγραμμα της πόλης σε άνθρωπο, καράβι, φανταστικό πτηνό, γοργόνα, δράκο, κλπ.

Διαγ Ζωγρ 2017 β

Παραδώσαμε τα έργα μας πριν το Πάσχα και περιμέναμε τα αποτελέσματα ελπίζοντας – όπως όλοι – να διακριθούμε, αν και γνωρίζαμε ότι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη… Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν μας ανήγγειλαν ότι πήραμε το 1ο βραβείο, μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν!!
Τα παιδιά που πήραν μέρος ήταν από την Α’ τάξη οι: Π. Ρομπέρτο, Α. Αγγελική, Κ. Χρήστος, Μπ. Μαρία, Χ. Άννα και Φ. Ειρήνη, ενώ από την Β’ τάξη οι: Γκ. Κριστιάνα, Τρ. Ελισσάβετ, Αλ. Ιωάννα, καθώς και η Κομμάτη Κων/να, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο  (πρώτο αριστερά επάνω) !!!


23. Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Το ΕΚΦΕ Νίκαιας διοργάνωσε τον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες “Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2017» στον οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας.

Πειραματικός_Διαγωνισμός_Αφίσα_2017

Μεταβείτε στον επόμενο σύνδεσμο, για να δείτε το σχετικό βίντεο του ΕΚΦΕ:

Σχολεία Διαγωνισμόύ ΕΚΦΕ 2017

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Γκέγκα Φλοριάν, β) Φωκάς Απόστολος, γ) Σταμπόλης Απόστολος και δ) Κρεββατάς Αντώνιος.

EΚΦE 2017


22. “Όταν τα Τραγούδια αφηγούνται Ιστορίες”

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Νίκαιας η μουσική εκδήλωση του σχολείου μας με τίτλο “Όταν τα Τραγούδια αφηγούνται Ιστορίες“. Κάθε τραγούδι γεννιέται από την ανάγκη διήγησης μιας ιστορίας. “Ήτανε μια φορά”, “παραμύθια με λυπημένο τέλος”, που έψαχναν ένα “Λιμάνι”, … ένα “Φιλαράκι”, … έναν “Φραγκίσκο”, “Πριν το τέλος” της “Βασιλικής”, για να ζητήσουν το “Να μ’ αγαπάς” και να μας ταξιδέψουν και να πουν ένα “Hello” στις αναμνήσεις μας…


21. Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη

Αρχαία Αγορά Θησείο

Την Πέμπτη, 25/5/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη της Αθήνας για τους μαθητές της Α΄ γυμνασίου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους κ.κ. Παπάζογλου Μαρία και Σταυριανάκη Ελένη.


20. Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Τρίτη, 23/5/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων για τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου – οι οποίοι ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους του και γνώρισαν από κοντά την ιστορία του – με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πιπεράκη Ελένη (οικ. οικονομίας) στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.


19. Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

βοτανικός κήπος

Την Δευτέρα, 22/5/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους στο Χαϊδάρι για τους μαθητές της Β΄ γυμνασίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κούρου Μαρία (βιολόγο).
Η έκταση του κήπου διαθέτει συνολικά περίπου 4000 είδη φυτών (αυτοφυή και ξενικά) και πάνω από 16000 αποξηραμένα φυτά στην φυτοθήκη του. Τα είδη αυτά έχουν φυτευτεί σε έξι  τμήματα:

  • Το ιστορικό τμήμα με φυτά που αναφέρονται σε κείμενα της ιστορίας ή της μυθολογίας.
  • Ο ανθώνας με παρτέρια που είναι ανθισμένα ολόκληρο το έτος.
  • Ο δενδρώνας με δένδρα απ’ όλο τον κόσμο.
  • Το οικονομικό τμήμα με τα είδη που έχουν οικονομική και παραγωγική σημασία.
  • Το φαρμακευτικό τμήμα με φυτά που έχουν φαρμακευτική σημασία.
  • Το συστηματικό τμήμα που παρουσιάζει τις βασικές οικογένειες της Συστηματικής Βοτανικής.

18. Πρόσκληση για την Μουσική μας Εκδήλωση

2017 Όταν τα τραγούδια


17. Επίσκεψη – περίπατος στο Μεγάλο Πεύκο

Μεγάλο Πεύκο
Την Τετάρτη, 10/5/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη – περίπατο στο Μεγάλο Πεύκο (Νέα Πέραμο) για όλους τους μαθητές/τριες με την συνοδεία των καθηγητών, προσφέροντας σε όλους μας στιγμές αναψυχής, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς… με την βοήθεια και του καλού ανοιξιάτικου καιρού που επικρατούσε στην περιοχή.

16. Θεματική Εβδομάδα

Η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ήταν αφιερωμένη στη Θεματική Εβδομάδα. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις δράσεις της, εντός και εκτός σχολικού ωραρίου. Προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν και συζήτησαν για θέματα που αφορούσαν τη διατροφή, τις εξαρτήσεις και τις έμφυλες ταυτότητες. Ομάδες μαθητών οργανώθηκαν και έκαναν “Μπλοκ στην παχυσαρκία, τα ναρκωτικά και το ρατσισμό” συμμετέχοντας σε αγώνες volley.

DSC 44123
DSC 44125

Κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας αρωγοί μας, εκτός από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα θεματικές ενδιαφέροντός τους, ήταν ο κ. Παναγιώτης Κατηφές (Κοινωνιολόγος και Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών) και ο κ. Γεώργιος Φλούδας (Επιμελητής Β΄, Ψυχίατρος, Ψ.Ν.Α. Δαφνί, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ειδικού Ιατρείου Αντιμετώπισης ζητημάτων Ταυτότητας).

DSC 44133

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση της σημαντικής αυτής ενημερωτικής εβδομάδας και έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω προβληματισμό και σκέψη!


15. Πρόσκληση για την Θεματική Εβδομάδα

Θεματική Εβδομάδα 2017


14. «Μικροί συγγραφείς» στην Ε.Ρ.Τ.

Τέσσερις συγγραφείς, οι Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Κώστας Στοφόρος, γράφουν αποκλειστικά για το ert.gr την ημιτελή πασχαλινή ιστορία τους και προσκαλούν τα παιδιά, ηλικίας από έξι (6) έως δεκαεπτά (17) ετών, να γίνουν «Μικροί συγγραφείς» και να δώσουν το δικό τους τέλος…
Ολες οι ιστορίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα: mikroisyggrafeis.ert.gr και το κάθε παιδί μπορεί να εκτυπώνει τη δική του ιστορία-παραμύθι.
Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017, ώρα 14:00, η Γενική Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονική κλήρωση και θα προσφέρει 20 παιδικά βιβλία γνωστών εκδοτικών οίκων σε 20 παιδιά που θα έχουν λάβει μέρος στη δράση «Μικροί Συγγραφείς» το Πάσχα.
Από την 1η Απριλίου 2017 επιλέγετε την ιστορία που σας εμπνέει, δίνετε τη δική σας εκδοχή για το τέλος της και τη στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mikroisyggrafeis@ert.gr
«Ζωντανέψτε», με τη φαντασία σας, τους ήρωες των παραμυθιών και γράψτε τη δική σας ιστορία…
Για τη συμμετοχή σας, απαιτείται η συγκατάθεση γονέων και κηδεμόνων.


13. Σας ευχόμαστε…

Καλό Πάσχα

και… Καλή Ανάσταση!


12. Εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Τη ζεστή του αγκαλιά άνοιξε το Μουσικό Σχολείο Άρτας στους μαθητές του σχολείου μας. Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές μας, στο πλαίσιο 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο και σύμπραξαν μουσικά. Αρχικά, συμμετείχαν στη δράση της Action Aid για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, ενώνοντας τις φωνές τους στο τραγούδι “Ακολούθα τον άνεμο” .

Στη συνέχεια, και τα δύο σχολεία παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο έκλεισε με χορό και παραδοσιακά τραγούδια. Όλοι οι μαθητές έγιναν μια μεγάλη παρέα που τους ένωσε η αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική!

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσικό Σχολείο Άρτας. τη Διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και όλα τα παιδιά για τη συνεργασία και τη θερμή τους φιλοξενία!


11. Τετραήμερη εκδρομή στο Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Άρτα – Ιωάννινα

20170402_101231
20170330_131619
20170330_131618
20170330_131617


10. Επέτειος του 1821

Ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εμπλουτίσθηκε κι εφέτος από την παρουσία μαθητών της ΣΤ¨ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με τις δικές μας υπό την καθοδήγηση του κου Ανδρέα Πριονά. Έκαναν το πρώτο τους βήμα στο Γυμνάσιο και την επόμενη χρονιά θα είναι έτοιμοι να μπουν στην οικογένεια του σχολείου μας… Σας ευχαριστούμε θερμά!

1. “Το χάραμα επήρα” (Διονυσίου Σολωμού – Χρήστου Λεοντή)
2. “Θούριος” (Ρήγα Φεραίου)
3. “Να ‘τανε το ’21” (Σώτιας Τσώτου – Σταύρου Κουγιουμτζή)
4. “Δέκα παλληκάρια” (Λευτέρη Παπαδόπουλου – Μάνου Λοΐζου)

Απόσπασμα από το θεατρικό έργο “Το μεγάλο μας τσίρκο” (Ιάκωβου Καμπανέλλη)


9. Στο σχολείο μας για άλλη μια χρονιά ο Σ.Κ.Ε.Π.

Για άλλη μια χρονιά ο κ. Παναγιώτης, μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), επισκέφτηκε το σχολείο μας, την Τρίτη, 21/3/2017, και συζήτησε με τους μαθητές της Γ΄ τάξης για τη διαφορετικότητα και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Τον “βομβαρδίσαμε” με ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε κράτησε ώρα!!! Η αισιόδοξη ματιά του και ο τρόπος προσέγγισής του για τις καταστάσεις της καθημερινότητας μάς βοήθησε να τις δούμε από άλλη οπτική.
Τον ευχαριστούμε θερμά!!!

20170321_105048[1]


8. Συμμετοχή σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

…Ακόμα μία καινοτομία για το σχολείο μας!
Η νεοσύστατη ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄γυμνασίου, Απόστολο Σταμπόλη και Έκτορα Φωκά και “προπονητή” τον κο Αβραάμ Κάζη (Πληροφορικής), πήραν μέρος στον ημιτελικό του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και προκρίθηκαν στον τελικό. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την WRO Hellas και διεξήχθη το Σάββατο, 11/3/2017, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

DSC1234r

Με πολύ κόπο και προσωπική εργασία αλλά και με πρωτοφανή ζήλο και προθυμία τα δύο παιδιά της ομάδας δημιούργησαν, κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν, απογοητεύτηκαν λίγο και ενθουσιάστηκαν ξανά και ξανά, δοκιμάστηκαν σε κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό και συναρπαστικό: την εκπαιδευτική ρομποτική.
Το σχολείο μας συγχαίρει όλη την ομάδα ρομποτικής για την προσπάθειά της και στόχος μας είναι να δίνονται ανάλογες ευκαιρίες σε καινοτόμες πρακτικές σε όλο και περισσότερους μαθητές του Γυμνασίου μας.


7. Η θεατρική παράσταση “Γιάννης Χ = Ξένος” για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Ένα ιδιαίτερο “αφιέρωμα – ερέθισμα” επέλεξε το σχολείο μας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική μαθητική κοινότητα σχετικά με το φαινόμενο του “school bullying”, όπως συχνά αναφέρεται, δηλαδή “της σχολικής βίας και του εκφοβισμού” στη δική μας υπέροχη γλώσσα. Με αφορμή την 6η Μαρτίου, την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού, όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο μας προσκάλεσε τη θεατρική ομάδα “Τόπος Αλλού” να “αναλάβει δράση” επί της σκηνής της Αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου με την παράσταση “Γιάννης Χ = Ξένος“, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή. Η παράσταση, η οποία έχει διαδραστικό χαρακτήρα, προκαλεί και εν τέλει “κερδίζει” τη συμμετοχή των μαθητών, που μοιραία εμπλέκονται σε ένα θεατρικό παιχνίδι διαλόγου και ανταλλαγής προβληματισμών με τους ηθοποιούς.

DSCN3666
Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα της παράστασης, “Το κέρδος είναι μεγάλο. Τα παιδιά μέσα από το θέατρο παρακολουθούν και αναγνωρίζουν συμπεριφορές και χαρακτήρες και επιπλέον καλούνται να πάρουν θέση και να κρατήσουν αποστάσεις από το φαινόμενο. Ο θύτης ή το θύμα στο πρόσωπο και στο παίξιμο των ηθοποιών αποκτάει μια απόσταση, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δει καλύτερα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά της ενδοσχολικής βίας. Έτσι οι μαθητές θεατές αποστασιοποιούνται πιο εύκολα από συμπεριφορές και συμβάντα που έχουν δει να γίνονται πάνω στη σκηνή“.
Έστω και μία προσβεβλημένη και φοβισμένη παιδική ψυχή, ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου, συνιστά πρόβλημα που μας αφορά όλους. Η παραπάνω αρχή αποτελεί σθεναρή πεποίθησή μας και οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διαποτίσουμε με αυτήν τις γενιές των μαθητών που μας εμπιστεύονται την ψυχή τους.

DSCN3667
DSCN3665d


6. Συμμετοχή στον εορτασμό για την Μάχη της Κοκκινιάς

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, αντιπροσωπεία του σχολείου μας με τη σημαία παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της “Μάχης της Κοκκινιάς – Μάρτης 1944“, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στις 17:30΄ στην πλατεία Δαβάκη. Η γνώση της Ιστορίας και η απόδοση φόρου τιμής στους αγώνες των προγόνων αποτελεί υποχρέωσή μας, ώστε όλοι να μαθαίνουμε από τα διδάγματα της Ιστορίας και να ζωντανεύουμε την ιστορική μνήμη του έθνους μας.


5. Επίσκεψη στο Μουσείο της Μάντρας της Κοκκινιάς

Την Τετάρτη, 1/3/2017, η Γ’ Γυμνασίου μετέβη στο Ιστορικό Μουσείο της Μάντρας της Κοκκινιάς, που βρίσκεται επί της οδού Κιλικίας, δίπλα στην πλατεία της Οσίας Ξένης και απέχει μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα βόρεια από το σχολείο μας. Στην διάρκεια της Κατοχής η Νίκαια γνώρισε την θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων με το «Μπλόκο της Κοκκινιάς«, κατά το οποίο διεξήχθησαν γύρω στις 3 π.μ. της 17 Αυγούστου 1944 ομαδικές εκτελέσεις 74 πολιτών στην ιστορική Μάντρα της Κοκκινιάς (συνολικά ανήλθαν σε 144 στον χώρο αυτό μαζί με τις εκτελέσεις που έγιναν μετά από 40 ημέρες κατά την διάρκεια του μνημοσύνου), αλλά και συλλήψεις 8.000 περίπου κατοίκων που οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

DSCN0865

DSC 20133


4. Επίσκεψη στο Paradise Park στις Αχαρνές

Paradise park
Την Πέμπτη, 23/2/2017, το σχολείο μας επισκέφθηκε το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό πάρκο Paradise Park στις Αχαρνές, όπου οι μαθητές/τριες έπαιξαν διάφορα αθλήματα, ψυχαγωγήθηκαν, αλλά και συμμετείχαν σε ποικίλες δραστηριότητες που ήταν σωστά οργανωμένες στον χώρο αυτό.

Paradise p1
Paradise p2


3. Δεξιότητες Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Οι ψυχολόγοι του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” παρουσιάζουν τις βασικές αρχές και δεξιότητες της αποτελεσματικής επικοινωνίας που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των ανθρώπινων και οικογενειακών σχέσεων.

Σημείωση: Για να δείτε άλλα ενδιαφέροντα θέματα από αυτό τον οργανισμό, μεταβείτε εδώ: “Το Χαμόγελο του Παιδιού”


2. Επίσκεψη της χορωδίας μας στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας

Η χορωδία του σχολείου μας, μετά τη Χριστουγεννιάτικη επίσκεψή της, συνέχισε την επικοινωνία της με τα “ατίθασα νιάτα” του 6ου ΚΑΠΗ Νίκαιας και κατά την περίοδο της Αποκριάς.
Την Τσικνοπέμπτη, 16/2/2017, τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια, φορώντας αποκριάτικα αξεσουάρ και με καρναβαλική διάθεση. Μαθητές, γιαγιάδες και παππούδες διασκέδασαν στο πνεύμα των ημερών, έγιναν μια παρέα γεφυρώνοντας τις γενιές. Με το χρωματιστό χειροποίητο χαρταετό ανά χείρας επιστρέψαμε στο σχολείο μας, γεμάτοι από συναισθήματα χαράς.
Θα επανέλθουμε…


1. “Μαθαίνω για τα φυτά της πόλης μου”

20170119_095755

Φροντίζουμε το Περιβάλλον, βελτιώνουμε τη ζωή μας!

Αυτό το σύνθημα της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας βοήθησε να γίνει πράξη μαζί με γεωπόνους της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Με το πρόγραμμα “Μαθαίνω και φροντίζω τα φυτά της πόλης μου” την πρώτη μέρα, Τετάρτη, 18/1/2017, ενημερωθήκαμε για το μικροκλίμα της πόλης μας, τα βασικά είδη των φυτών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του αστικού πρασίνου, επιλύσαμε απορίες. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, οι κηπουροί του Δήμου μας έφεραν πολύχρωμα λουλούδια και δεντράκια. Μαζί τους περιποιηθήκαμε τα παρτέρια του σχολείου μας, σκαλίσαμε, φυτέψαμε και ποτίσαμε! Περιμένουμε την Άνοιξη να μεγαλώσουν και να ανθίσουν, ομορφαίνοντας την αυλή μας.

20170119_103549Ευχαριστούμε θερμά όλη την ομάδα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου μας για τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μας πρόσφεραν και ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *