Σχολικό έτος 2016 – 2017 (Α΄ τετράμηνο)

21. Το ημερολόγιό μας για το 2017

Ημερολόγιο 2017

…σας ευχόμαστε…

Καλά Χριστούγεννα – Χρόνια πολλά !!

Xmas
Χριστούγ κάρτα


20. Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο


19. Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τα 40 χρόνια του σχολείου μας

Μαθητές όλων των ηλικιών και φίλοι του σχολείου μας – ανάμεσά τους ο δήμαρχος κος Γιώργος Ιωακειμίδης, η κα Γεωργατζέλη Αγγελική (πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων), ο κος Λαγουμιτζής Μιχάλης και ο κος Ηλίας Σάμιος (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής) μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή. Αν και ο καιρός ήταν κρύος, οι καρδιές μας ζεστές και οι αναμνήσεις ζωντανές! Σφικτές αγκαλιές, γέλια και τραγούδια σκόρπισαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας!
Μετά την παρουσίαση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη σχολική χορωδία μας, οι Μουσικές Επιρροές (μουσικό συγκρότημα που απαρτίζεται κυρίως από παλιούς μαθητές του σχολείου μας), ο κος Χριστόφορος Κροκίδης και ο κος Ανδρέας Πριονάς μας απογείωσαν με τις μουσικές τους επιλογές!! Λιγότερο από όλους διασκέδασε ο κος Γιάννης – κι αυτός παλιός μαθητής! – ο οποίος είχε την επιμέλεια της ιδιαίτερα απαιτητικής ηχοληψίας!
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους δεν κατάφεραν να έρθουν λόγω καιρικών συνθηκών αλλά ήταν μαζί μας νοερά, τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν, αλλά πάνω από όλα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που φρόντισε (κυριολεκτικά) την εκδήλωση μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια!!

40 χρόνια - χριστ_κο πάρτυ


18. Επιτυχία στον μαθηματικό διαγωνισμό “Θαλής”

Θαλής

Μετά την επιτυχή του συμμετοχή στο Διαγωνισμό “Θαλής” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ο μαθητής της Γ΄ τάξης Γκέκα Φλοριάν, προχωρά στο επόμενο στάδιο, τον Διαγωνισμό “Ευκλείδης“, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017. Αρωγός του είναι ο κος Αλεξόπουλος Χρήστος, μαθηματικός του σχολείου μας. Του στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία και να θυμάται πάντα ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι ένα παιχνίδι που συναγωνιζόμαστε τον μέχρι χτες καλό εαυτό μας! Η εμπειρία της συμμετοχής και οι γνώσεις που αποκτούμε αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή μας…


17. Το βραβείο με «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας» για το eTwinning !

eTwinning 2016

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning για την τελειότητα της εργασίας των μαθητών μας στο έργο της περσινής σχολικής χρονιάς με τίτλο “The Art of Graffiti“. Αυτό σημαίνει «πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο» σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. «Το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net». Ανάλογα βραβεία πήραν και οι συνεργάτες μας σε Ιταλία και Τουρκία. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και πάλι σε όλους, μαθητές και καθηγητές. για αυτή τη διάκριση που αποτελεί λαμπρή συνέχεια των συνεχών βραβείων που αποσπά το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια στο E-twinning.


16. Ενημέρωση μαθητών από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης ειδικότερα, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, από την εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης για σχετικά θέματα. Δεδομένου ότι στο σχολείο μας πραγματοποιείται ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και καπακιών με τη συμμετοχή της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, στο επίκεντρο της ενημέρωσης τέθηκε η διαχείριση των απορριμμάτων, ο σημαντικός ρόλος των δημοτικών αρχών και η αναγκαιότητα ενεργού δράσης και ευαισθητοποίησης όλων μας.
Το βίντεο που ακολουθεί εστιάζει στην ανακύκλωση των ηλεκτρονικών συσκευών και των λαμπτήρων. Το περιβάλλον δεν μας ανήκει, το δανειζόμαστε …από τα παιδιά μας!

 


15. Πρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο πάρτυ

πάρτυ 40χρόνια-πρόσκληση


14. Ενημέρωση γονέων για το Διαδίκτυο και τους νέους


13. Επέτειος του Πολυτεχνείου

DSCN3579
DSCN3588

Τραγούδια:
1. “Σαν τον μετανάστη” (Λευτέρη Παπαδόπουλου – Zulfi Livaneli)
2. “Wind of change” (Scorpions)
3. “Τώρα τώρα” (Πάνου Φαλάρα – Lluís Llach)
4. “Τίποτα δεν πάει χαμένο” (Λευτέρη Παπαδόπουλου – Μάνου Λοΐζου)


12. Πρόσκληση για τη Συνέλευση Γονέων & Κηδεμόνων

2ο Γυμνάσιο Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά»
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας σας καλεί στην γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη, 3/11/2016 στις 18:30΄ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
· Απολογισμός του Δ.Σ.
· Κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές.
· Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών.
· Προγραμματισμός δράσεων για την καινούρια χρονιά.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για την λειτουργία του Συλλόγου Γονέων και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Καπετανάκης Βασίλης


11. Ενισχυτική Διδασκαλία

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 169770/Δ2/12.10.2016 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3406), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών όλων των τάξεων Γυμνασίου ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 η Ενισχυτική Διδασκαλία περιλαμβάνει τα μαθήματα:
1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Χημεία και 6) Αγγλικά.
Ο/η μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα.
Την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του/της μαθητή/τριας στην Ενισχυτική Διδασκαλία την υποβάλλει ο/η γονέας – κηδεμόνας προς τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Η αίτηση βρίσκεται εδώ:

http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/24805-25-10-16-aitisi-dilosi-mathimaton-giatin-enisxytiki-didaskalia.

Παρακαλούμε πολύ οι γονείς/κηδεμόνες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 στο Γραφείο της Διευθύντριας. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Από την Διεύθυνση


10. Επέτειος του 1940

DSCN3418-26

Απονομή αριστείων και βραβείων

DSCN3442

Απονομή αναμνηστικών εντύπων e-Twinning

DSCN3439

Παράδοση σημαίας…

DSCN3458

1. “Ναπολιτάνος” (Γιώργου Κατσαρού – Πυθαγόρα)
2. “Όμορφη και παράξενη πατρίδα” (Οδυσσέα Ελύτη – Δημήτρη Λάγιου)


9. Αναγγελία επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο (2) διδακτικές επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας:

α) την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 και

β) την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016.

Στην κάθε επίσκεψη θα συμμετάσχουν 35 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές για την μετακίνηση των οποίων, από τις 8:30΄ έως τις 13:45΄, ζητείται τουριστικό λεωφορείο 40 θέσεων.

Αρχαιολ Μουσείο Σαλαμίνας

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές στο Γραφείο της Διευθύντριας μέχρι την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00΄ π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές στο Γραφείο της Διευθύντριας μέχρι την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00΄ πμ.

Η Διευθύντρια
Περακάκη Ελισσάβετ


8. Αναγγελία επίσκεψης στην ΕΛΑΪΣ και την ΔΕΔΔΗΕ Ν. Φαλήρου

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο “ΕΛΑΙΣ“, καθώς και στο τμήμα Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο Ν. Φάληρο την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016, από τις 9:30΄ έως 13:15΄. Στην επίσκεψη θα συμμετάσχουν 72 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές για την μετακίνηση των οποίων ζητούνται ένα διώροφο λεωφορείο ή δύο τουριστικά λεωφορεία 50 θέσεων.

Elais0

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές στο Γραφείο της Διευθύντριας μέχρι την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9:00΄ πμ.

Η Διευθύντρια
Περακάκη Ελισσάβετ


7. Πρόσκληση ενημέρωσης για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών
στην ενημερωτική συνάντηση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο
που θα γίνει την Τετάρτη, 12/10/2016 και ώρα 6:30΄μμ.
στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Δείτε το στο slideshare.net

Ενημερωθείτε για όλες τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και από τις εξής ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας:


6. Αναγγελία επίσκεψης στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη με τουριστικά λεωφορεία και τη συμμετοχή 200 μαθητών και 18 συνοδών καθηγητών την Παρασκευή, 21/10/2016, από τις 8:30΄ έως τις 13:30΄.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές μέχρι τις 4/10/2016 και ώρα 13:30΄ στο Γραφείο της Διευθύντριας.

Η Διευθύντρια
Περακάκη Ελισσάβετ


5. Ανακοίνωση εκδρομής στο πάρκο “Α. Παπανδρέου” Σελεπίτσαρι

Το σχολείο μας πρόκειται να πραγματοποιήσει περίπατο στο πάρκο “Ανδρέα Παπανδρέου” στο λόφο Σελεπίτσαρι στο Κερατσίνι με τουριστικά λεωφορεία και τη συμμετοχή 200 μαθητών και 18 συνοδών καθηγητών την Πέμπτη, 13/10/2016, από τις 8:15΄ έως και 13:30΄.

Σελεπίτσαρι

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές μέχρι τις 30/9/2016 και ώρα 9:00΄π.μ. στο Γραφείο της Διευθύντριας.

Η Διευθύντρια
Περακάκη Ελισσάβετ


4. Εργασίες μαθητών στο μάθημα Γεωλογία – Γεωγραφία

1. Τι πρέπει να κάνω πριν από ένα Σεισμό:

Δείτε το στο slideshare.net

2. Ελβετία: μητέρα της σοκολάτας:

Δείτε το στο slideshare.net

.

…Δείτε την συνέχεια εδώ…


3. Βραβείο με “Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας” για το eTwinning !!!

Καλή σχολική χρονιά! …Τα καταφέραμε στο eTwinning κι εφέτος!!!

eTwinningΤο έργο The Art of Graffiti που εκπόνησαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 οι αγγλομαθείς μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, της ηλεκτρονικής δηλαδή αδελφοποίησης με διάφορα ευρωπαϊκά σχολεία, βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, βραβείο που απονέμεται σε έργα «eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους και στο σχολείο, γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.»
Ανάλογα βραβεία πήραν και τα σχολεία στην Ιταλία με τα οποία συνεργαστήκαμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καθηγητές για αυτή τους την επιτυχία, που ήρθε σαν επιβράβευση των κόπων που κατέβαλαν κατά την περσινή σχολική χρονιά!


2. Καλή σχολική χρονιά…!

DSCN3377
DSCN3380Αμέσως μετά τον αγιασμό ακολούθησε στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας ενημέρωση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.
DSCN3386
DSCN3389


1. Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30΄ π.μ.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας
θα παραλάβουν τα σχολικά τους  βιβλία.

Επιπλέον, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας θα γίνει εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των καθηγητών ενημέρωση στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ τάξης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Από τη Διεύθυνση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *