Σχολικό έτος 2014 – 2015 (Α΄ τετράμηνο)

27. Η χριστουγεννιάτικη κάρτα – ημερολόγιό μας

Ο σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές του Γυμνασίου μας

…σας εύχονται

καλά Χριστούγεννα

και

χαρούμενο, δημιουργικό

το

2015

DSCN2336-ab


26. Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

DSCN2373
Η εκδήλωση που έγινε θεσμός και την περιμένουν μαθητές, γονείς, καθηγητές και φίλοι …έγινε και πάλι πραγματικότητα! Το Χριστουγεννιάτικο Ζαχαροπλαστείο μας υποδέχτηκε με λαχταριστά γλυκίσματα, υπέροχες λιχουδιές και καταπληκτικές κρέπες!

Στα “εγκαίνια” συμμετείχε η χορωδία, η ορχήστρα (αρμόνιο, κιθάρα, βιολί, μελόντικα, κρουστά) και η ομάδα παραδοσιακού χορού του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, περιελάμβαναν:

  1. βυζαντινούς χριστουγεννιάτικους ύμνους, από μαθητές του σχολείου μας
  2. χριστουγεννιάτικα κάλαντα
  3. χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία παρουσιάστηκαν και με εξαιρετικές χορογραφίες από μαθητές και μαθήτριες χωρίς προηγούμενες γνώσεις χορού. Χορογράφοι ήταν η Διονυσία και η Αναστασία, μαθήτριες της Β΄ τάξης.
  4. παραδοσιακό χορό “Φωτιές”.
DSCN2338-9Ξεχωριστή καινοτομία του φετινού ζαχαροπλαστείου αποτέλεσαν οι κληρώσεις. Οι μαθητές οργάνωσαν δύο λαχειοφόρους αγορές, όπου κληρώθηκαν δύο μπισκοτο-σπιτάκια! Οι δημιουργίες ήταν καταπληκτικές και γι’ αυτό η δραστηριότητα είχε μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (οι κρέπες ήταν τέλειες!) και όσους αγκάλιασαν και φέτος τη γλυκιά αυτή εκδήλωση! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!!!

DSCN2355

DSCN2361


25. Μέθοδοι έρευνας στη μουσική παιδαγωγική

Το τραγούδι “Jingle Bells” ηχογραφήθηκε από τη φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας κα Ελευθερία Ζάβαλη στο πλαίσιο του μαθήματος “Μέθοδοι έρευνας στη μουσική παιδαγωγική” της αναπληρώτριας καθηγήτριας κας Σμαράγδας Χρυσοστόμου, του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας. Το τμήμα Β2 του 2ου Γυμνασίου Νικαίας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας μουσικής κας Ελισσάβετ Περακάκη, ενώθηκε με σκοπό τη δημιουργία παιδικής χορωδίας για τις ανάγκες του μαθήματος με θέμα “Εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία”. Τα παιδιά, αφού ήρθαν σε επαφή με τον βασικό εξοπλισμό ενός studio ηχογράφησης και έμαθαν για τη διαδικασία ηχογράφησης, ηχογράφησαν τις φωνές τους. 

Το μουσικό βίντεο “Η μουσική των ζώων” δημιουργήθηκε από τη φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας κα Ιωάννα Λαδοπούλου στο πλαίσιο παρακολούθησης του σεμιναρίου Μουσικής Παιδαγωγικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σμαράγδα Χρυσοστόμου. Η φοιτήτρια κατά τη διδασκαλία της συνδύασε τις ιδιότητες του ήχου και τα χαρακτηριστικά των ζώων, όπως αυτά παρουσιάζονται ηχητικά από τους δημιουργούς. Τα μουσικά παραδείγματα προέρχονται από το “Καρναβάλι των Ζώων” του Σαιν-Σανς και το “Αστείο ντουέτο των δύο γάτων” του Ροσίνι.


24. Ζάχαρη …και σοκολάτα!

Προετοιμασία για τις γιορτές που περιμένουμε…

Ελάτε κι εφέτος στο  Ζ α χ α ρ ο π λ α σ τ ε ί ο  μας!

Με συνταγές της μαμάς ή της γιαγιάς …και τη συνεργασία όλων μας,

ελάτε την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014,

στο μεγάλο ζαχαροπλαστείο που στήνουμε

στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας

με πολύ κέφι, μουσική και χορό…!!!


23. Ενημέρωση από την “Αριάδνη” για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2014, επισκέφτηκε το σχολείο μας η συνεργάτιδα του Προγράμματος “ΑΡΙΑΔΝΗ” και υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Πειραιά κα Σμαρώ Γιαννίρη. Οι μαθητές της Α΄ τάξης, ανά τμήμα, συζήτησαν, ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν για το φαινόμενο του εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του. Μεταξύ των καίριων θεμάτων που τέθηκαν ήταν: η ασφαλής πλοήγηση, η προστασία των προσωπικών στοιχείων, η διαδικτυακή παρενόχληση, το ακατάλληλο περιεχόμενο, η υπερβολική χρήση και η σωστή διαχείριση των προσωπικών προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η βιωματική προσέγγιση του θέματος από την κα Γιαννίρη βοήθησε τους μαθητές να μάθουν την ωφέλιμη χρήση του διαδικτύου, προστατεύοντας τον εαυτό τους από “αόρατους” κινδύνους. Ευχαριστούμε πολύ την κα Γιαννίρη για την ανιδιοτελή προσφορά της!

DSCN2331

DSCN2328


22. Αναγγελία επίσκεψης στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με τουριστικά λεωφορεία την Πέμπτη, 15/1/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές μέχρι τις 18/12/2014 και ώρα 9:00΄π.μ. στο Γραφείο της Διευθύντριας για τρία (3) τουριστικά λεωφορεία – πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους μαθητές του σχολείου μας από τις 8:30΄ έως και 13:30΄ κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Η Διευθύντρια

Βελούδη Σταματίνα


21. Κάλαντα στο 3ο ΚΑΠΗ Νίκαιας

Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014, η χορωδία του σχολείου μας είχε την τιμή και την χαρά να συμμετέχει, μετά από πρόσκληση, στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 3ου ΚΑΠΗ Νίκαιας. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ευχηθήκαμε για την καινούρια χρονιά. Φεύγοντας, μας περίμεναν ολόφρεσκα μελομακάρονα και λαχταριστοί κουραμπιέδες!
….Και του χρόνου!!!

DSCN2303

DSCN2310


20. Εκπαιδευτική επίσκεψη σε ατελιέ καλλιτέχνη

Τη βροχερή Παρασκευή της 12ης Δεκεμβρίου 2014, η καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου μας με συνοδούς τις  καθηγήτριες τις κκ. Μαστορίδου Αργυρώ (καλλιτεχνικών) και Περακάκη Ελισσάβετ (μουσικό) επισκεφθήκαμε το atelier (μουσείο-σπίτι) του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στην περιοχή της Ακρόπολης, οδός Γουέμπστερ 5Α.
Κατά την άφιξή μας, είχαμε την τιμή (…και την έκπληξη) να μας υποδεχτούν η εγγονή και η μικρή δισέγγονη του ζωγράφου!!! Μας ενημέρωσαν σχετικά με το αφιέρωμα του ατελιέ στα πορτρέτα της οικογένειας, εν όψει των Χριστουγέννων, και μας μίλησαν για την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε ο καλλιτέχνης για την οικογένειά του.
Στη συνέχεια, με τις οδηγίες της κας Μαστορίδου περιηγηθήκαμε στους χώρους του ατελιέ και θαυμάσαμε ζωγραφικούς πίνακες, εξώφυλλα βιβλίων, μακέτες θεατρικών σκηνικών, διαφημιστικές αφίσες του ΕΟΤ, χαρακτικά και πορτρέτα.
Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν οι ζωγραφισμένες πόρτες της ντουλάπας του υπνοδωματίου των παιδιών του Βασιλείου, ιδέα που θα την αξιοποιήσουμε και ….στα δικά μας δωμάτια!!!!
Ευχαριστούμε θερμά για την «σπιτική» φιλοξενία !!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


19. Η χορωδία μας στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά”

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, τα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του σχολείου μας παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά”. Με βιωματικό τρόπο προσεγγίσαμε τις βασικές ιδιότητες του ήχου και τις μουσικές έννοιες. Επιπλέον, ακούσαμε ξεχωριστά, αλλά και ταυτόχρονα, τις φωνές που απαρτίζουν μια τετράφωνη μεικτή χορωδία. Θαυμάσαμε τη δεξιοτεχνία των χορωδών και του μαέστρου κατά την ερμηνεία τετράφωνων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και κανόνων. Με το πέρας του προγράμματος, ανεβήκαμε στη σκηνή και μεταφέραμε νοητά τους οικοδεσπότες χορωδούς στο σχολείο μας, τραγουδώντας τους αγαπημένες μας μελωδίες. Στο τέλος, μας έμαθαν έναν παιδικό δίφωνο κανόνα, που το ερμηνεύσαμε με μεγάλη επιτυχία (βλ. σχετικό βίντεο).
Ευχόμαστε να σας απολαύσουμε ξανά ζωντανά σε συναυλία σας…

Πολυχώρος Καλουτά

04 02 2014


18. «Γονείς, έφηβοι και επαγγελματικός προσανατολισμός»

Την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, με πρωτοβουλία της κας Μαστορίδου Αργυρώς (εικαστικού) και σε συνεργασία με τη διευθύντρια κα Βελούδη Σταματίνα και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα “ΓΟΝΕΙΣ – ΕΦΗΒΟΙ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ” στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με εισηγητή τον κο Δεμερτζή Νικόλαο, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, διοργανωτή σεμιναρίων συμβουλευτικής για γονείς και συγγραφέα.
Ο κ. Δεμερτζής με τον άμεσο και επικοινωνιακό του λόγο κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των παρευρισκομένων γονέων και μαθητών. Τα θεατρικά μονόπρακτα, που έχει συγγράψει ο ίδιος και παρουσιάστηκαν από μαθητές μας υπό την καθοδήγηση της κας Παπάζογλου Μαρίας (φιλολόγου), μας μετέφεραν καθημερινές οικογενειακές στιγμές επάνω στη σκηνή. Οι στιγμές αυτές αποκωδικοποιήθηκαν από τον ομιλητή και προβλημάτισαν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές…
Ευχαριστούμε πολύ, πρώτα απ΄ όλους, τον κο Δεμερτζή που ανταποκρίθηκε με προθυμία στην πρόσκλησή μας, τους μαθητές που συμμετείχαν στα θεατρικά δρώμενα, αλλά και όλους όσους, γονείς και παιδιά, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αψηφώντας το κρύο …και την ζεστασιά του καναπέ τους !!!
IMG_20141126_181822
IMG_20141126_183729
IMG_20141126_183749

17. Επέτειος Πολυτεχνείου

IMG_2556

Στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου είχαμε μια έκπληξη: η σχολική μας χορωδία, υπό την διεύθυνση της κας Περακάκη Ελισσάβετ, είχε την τιμή να συνοδεύεται και από τη σχολική μας ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του γνωστού Νικαιώτη μουσικού-κιθαρίστα κου Χριστόφορου Κροκίδη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμμετοχή του στη σχολική μας εορτή!

 1. Σαν τον μετανάστη (Λ. Παπαδόπουλου – Zulfi Livaneli)
2. Wind of change (Scorpions)
3. Another brick in the wall (Pink Floyd)
4. Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα (Φ. Πλιάτσικα)


16. Εκδήλωση για τους γονείς και τον επαγγελματικό προσανατολισμό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 2ου Γυμνασίου Νικαίας «Μαριάνθη Σκαλά»

σας προσκαλούν

την Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, ώρα 6:00 μ.μ.

στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει

στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με θέμα:

ΓΟΝΕΙΣ, ΕΦΗΒΟΙ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

με ομιλητή τον κο Νίκο Δεμερτζή,

σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ομιλητή και διοργανωτή σεμιναρίων

Συμβουλευτικής Γονέων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, συγγραφέα.

Η Διευθύντρια

Βελούδη Σταματίνα

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Μπουχλή Παρασκευή


15. Συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Αγαπητοί γονείς,
σας καλωσορίζουμε και αυτή τη σχολική χρονιά.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρώτη συγκέντρωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που θα γίνει τη Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014, στις 7:00 μ.μ., προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τα παιδιά μας μέσα και έξω από το σχολείο.
Παρακαλούμε θερμά για τη συμμετοχή σας.
Με εκτίμηση
 το  Δ. Σ.

14. Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός “Θαλής”

Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
στους μαθητές μας που θα συμμετάσχουν σήμερα στον
τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Θαλής
Ευχαριστούμε τους μαθηματικούς του σχολείου μας, κ.κ. Καλλιπολίτου Ευρυδίκη και Αλεξόπουλο Αθανάσιο, που συνέβαλαν στην προετοιμασία των μαθητών και τους στηρίζουν σε αυτή τους την προσπάθεια.

13. Επέτειος του 1940

DSCN2267

1. “Σαββατόβραδο στην Καισαριανή” (Σταύρου Ξαρχάκου)
2. “Κοίτα με στα μάτια” (Μάνου Χατζηδάκι)
3. “Μη με ρωτάς” (Μάνου Λοίζου)

DSCN2273


12. Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας

  Την Παρασκευή, 24/10/2014, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, έγινε στο σχολείο μας ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πιπεράκη Ελένη (οικιακής οικονομίας). Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν όσοι έκαναν τις καλύτερες εργασίες από την ομάδα μαθητών που συνέβαλαν με τα έργα τους στην παρουσίαση αυτή.

  Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης να επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Την ανάγκη για τέτοιου είδους δράσεις καθιστούν επιτακτική τα αυξανόμενα ποσοστά της παχυσαρκίας τις τελευταίες δεκαετίες διεθνώς. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), παχύσαρκος είναι κάθε άνθρωπος που έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 30 kg/m2, ενώ εάν ο ΔΜΣ είναι 25-29,9 kg/m2, τότε θεωρείται υπέρβαρος. Τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν ότι περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι άνω των 15 ετών παγκοσμίως είναι υπέρβαροι και τουλάχιστον 400 εκατ. είναι παχύσαρκοι, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 20 εκατ. παιδιά εκτιμάται ότι είναι υπέρβαρα. Αυτή την ανησυχητική τάση είδε το 1948 ο ΠΟΥ και χαρακτήρισε την παχυσαρκία νόσο, ορίζοντας την 24η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

DSCN2221

Οι αντιδιαμετρικές φιγούρες “Μήτσος” και “Βαγγέλης” δίνουν το μήνυμα…

DSCN2240

DSCN2233


11. “Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη”

Την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 7:30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας εκδήλωση – συναυλία με θέμα: “Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη“.  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συλλογή τετραδίων για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Στην εκδήλωση αυτή προηγήθηκε θερμός χαιρετισμός από τον πρέσβη των Παλαιστινίων, ακολούθησε σύντομο θεατρικό δρώμενο από τη μαθήτρια Γεωργά Ηλιάνα (με υπεύθυνη τη φιλόλογο κα Παπάζογλου Μαρία), ενώ συμμετείχαν σε αυτήν η χορευτική ομάδα του σχολείου μας (με τη διευθύντρια κα Βελούδη Σταματίνα), καθώς και η σχολική μας χορωδία με την κα Περακάκη Ελισσάβετ (υποδ/ντρια – μουσικό) και τον κο Τράμπα Θεόδωρο (γυμναστή) στο μπουζούκι. Επιπλέον, μας ετίμησαν με τη συμμετοχή τους στη συναυλία ο Νικαιώτης μουσικός Χριστόφορος Κροκίδης με την ορχήστρα του, καθώς και ο Νικαιώτης τραγουδοποιός Γιάννης Γιοκαρίνης. Επίσης, η ομάδα ζωγραφικής του σχολείου μας (με υπεύθυνη την ζωγράφο κα Μαστορίδου Αργυρώ) φιλοτέχνησε μεταξύ άλλων και ένα πανό με τη φράση Πάλαι-στήνει, θέλοντας να δείξει ότι: “Από παλαιά η χώρα αυτή στήνει ορθό το ανάστημά της στον πόλεμο”.

DSCN2143

DSCN2152

Εικόνα0590


10. Εκδήλωση – συναυλία για την Παλαιστίνη

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος των καθηγητών, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά»,
σας προσκαλούν στην εκδήλωση – συναυλία που θα πραγματοποιηθεί

την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, στις 7:30 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Σκοπός μας η συλλογή τετραδίων για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Σας περιμένουμε με είσοδο ένα τετράδιο.

Παλαιστ

Στην εκδήλωσή μας συμμετέχουν:
Η Χορευτική Ομάδα και η Χορωδία του σχολείου μας
Ο Χριστόφορος Κροκίδης και η Ορχήστρα του
Φιλική συμμετοχή: Γιάννης Γιοκαρίνης
καθώς και χαιρετισμός από εκπροσώπους των Παλαιστινίων.


9. Eυρωπαϊκή Eβδομάδα Kώδικα

Learn2code – it’s easy, it’s fun

Organized by:

2nd Junior High school of Nikaia, Pireaus, Greece and Mr Avraam Kazis computer science teacher

Contact email:

makiskazis@gmail.com

Happening at:
Κιλικίας 16, Νίκαια 184 50, Ελλάδα

From Ponedeljek, Oktober 13, 2014 at 08:00 to Sobota, Oktober 18, 2014 at 08:00

Description:

During the code week all the students of our school (classes a, b and c) will participate to several activities using some of the best lesson plans, guides and resources, scheduled especially for their age in a modern and playful set up, which can be available at  http://codeweek.eu/resources/

More information:

https://blogs.sch.gr/2gymnika/

This event is for:

High school students

Main themes:

Basic programming concepts, Native mobile app development, Other software development


8. 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες εκδηλώσεις για την 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

DSCN2094 Ο αθλητισμός ενώνει….
DSCN2104Ευγενής άμιλλα
DSCN2109ΣυναδέλφωσηDSCN2095Όχι στη βία και τον ρατσισμό
DSCN2096Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!


7. Εκδήλωση τιμής-βράβευση μαθητών από την Αδελφότητα Βιθυνών

Εκδήλωση τιμής και βράβευσης των μαθητών μας.
Δημαρχείο Νίκαιας,  Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014.

    Αδελφότης  Βιθυνών.

Οι ιδρυτές της Αδελφότητας Βιθυνών, όπως όλοι οι προσφυγικοί σύλλογοι που ιδρύθηκαν με τον ερχομό τους στη Νέα Κοκκινιά, έφεραν τις μνήμες τους αλλά και τον πόθο να διατηρηθούν ως προαιώνιες αξίες και να διατηρηθούν και να τις διδάξουν στις επόμενες γενιές.
Οι ιδρυτές της αδελφότητας Βιθυνών κατάγονται από την Επαρχία της Νίκαιας, με έντονο εκκλησιαστικό χαρακτήρα και δύο Οικουμενικές Συνόδους, την Α΄ και Ζ΄, που άφησαν ιερές παρακαταθήκες στο χριστιανισμό με τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τους Ιερούς Πατέρες που συμμετείχαν.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός Διόνυσος έδωσε το όνομα της αγαπημένης του νύμφης, της Νίκαιας,  στην ζωντανή πόλη της Βιθυνίας με τα άφθονα νερά και τη φυσική ομορφιά, όπου ανθούσε το εμπόριο, η αγγειοπλαστική, η υφαντουργία και η επεξεργασία μεταξιού. Ο Ιωάννης Μελάς, δικηγόρος και ιδρυτής της Αδελφότητας Βιθυνών, το 1934 πρότεινε την ονομασία της πόλης μας, όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την μετονομασία της Νέας Κοκκινιάς, με την παρακάτω πρόταση:
«Εάν υπάρχει πόλις τις του τέως υποδούλου Ελληνισμού, γνωστή εις την παγκόσμιον σκέψιν, πλήρης ενδόξου παρελθόντος, περιβεβλημένη θρύλου και αληθούς αίγλης, καλύπτουσα δια του αγίου ονόματος της τους Ελληνικούς Βυζαντινούς αιώνας, η πόλις αυτή μετά την Κωνσταντινούπολιν αναμφισβητήτως είναι η ΝΙΚΑΙΑ».
Η Αδελφότης Βιθυνών, εις μνήμη των πνευματικών κόπων του Ιωάννη Μελά, βράβευσε τους 29 αριστούχους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά», μαζί με όλους του αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Νίκαιας.

Θερμές ευχαριστίες.

29-9-2014 001
29-9-2014 004


6. Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Σκοπός της είναι η ενθάρρυνση όλων και περισσότερων Ευρωπαίων να μάθουν περισσότερες γλώσσες σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή και εκτός σχολείου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.DSCN2055

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα διοργανώθηκε στο σχολείο μας εργαστήριο αφισών με μαθητές της Β΄ τάξης, καθώς και παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου με τη συνεργασία των καθηγητριών ξένων γλωσσών, κα Κολοκυθά (Γαλλικών), κα Τσάτσαρη (Γερμανικών), κα Παπαδόγκονα (Αγγλικών) και κα Κωστάκη (Αγγλικών). Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

DSCN2080
Εικόνα5
Εικόνα6
Εικόνα7


5. Βράβευση του σχολείου μας στο e-Twinning

Κατά το περασμένο σχολικό έτος 2013-2014 το σχολείο μας πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Τwinning με τίτλο “Eurotravel”. Το έργο συμμετείχε σε πανελλήνια διαδικασία επιλογής για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας την οποία και κέρδισε…!!

eTwinning

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονέμεται στα έργα e-Twinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των e-Τwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους, στο σύλλογο καθηγητών για τη βοήθειά τους, καθώς και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με κέφι, δημιουργικότητα και πνεύμα συνεργασίας.


4. Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Την Τετάρτη, 24/9/2014, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, σε συνεργασία με τον Σϋλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς με ομιλίες από 2 μέλη του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΑΕΑ – ΔΣΕ.

DSCN2046
DSCN2052


3. Αναγγελία επίσκεψης στο Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά

Το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά με τουριστικά λεωφορεία την Δευτέρα, 13/10/2014.

Αθλ κέντρο Αγ Κοσμά

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν κλειστές προσφορές μέχρι τις 25/9/2014 και ώρα 9.00΄π.μ. στο Γραφείο της Διευθύντριας για 5 τουριστικά λεωφορεία – πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους μαθητές του σχολείου μας από τις 8.00΄ έως και 13.30΄ κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Η Διευθύντρια

Βελούδη Σταματίνα


2. Καλή σχολική χρονιά…!

DSCN2020
DSCN2024
DSCN2032


1. Ανακοίνωση για τον Αγιασμό

Η τελετή του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30΄ π.μ.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας

θα παραλάβουν τα σχολικά τους  βιβλία.

Από τη Διεύθυνση


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *