– Τεχνολογία

Επιλογή από δραστηριότητες στην Τεχνολογία2019 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο.


2018 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Μπενετάτο Στέλιο και Βακάλη Γεώργιο.


2017 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα Τεχνολογίας του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνους καθηγητές τους κ.κ. Μπενετάτο Στέλιο και Βακάλη Γεώργιο.


2016 – Επίσκεψη στην ΕΛΑΪΣ και την ΔΕΔΔΗΕ Ν. Φαλήρου

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016 διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο “ΕΛΑΙΣ”, καθώς και στο τμήμα Διαχείρισης Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο Ν. Φάληρο.

Elais0


2016 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο 


2015 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο.


2015 – Κατασκευή χαρταετού!

Το παιχνίδι της Καθαράς Δευτέρας, πρώτης μέρας της Μεγάλης Σαρακοστής, για μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί καμαρώνουν για τον περίτεχνο χαρταετό τους, οι μεγάλοι θυμούνται όταν έτρεχαν παιδιά με καλάμια, εφημερίδες, πολύχρωμες κόλλες και …αυλευρόκολλα ή ψαρόκολλα, μέτρημα, ζύγισμα, για να έχουν τον καλύτερο χαρταετό με έπαθλο την απόλυτη ικανοποίηση. Το παιχνίδι των παιδιών που αντανακλά τις προσδοκίες, τις ελπίδες, την χαρά… Η μυστική σύζευξη των επειγείων και των ουρανίων. Αφήνω, αφήνω την κλωστή και την τραβώ μαλακά για να επέλθει ισορροπία. Ισορροπία μυαλού, ψυχής και ο χαρταετός ν΄ανεβαίνει ψηλά, εκεί που τα όνειρα απαιτούν την πραγματοποίησή τους, ακόμα κι αν είναι δεμένα με μια κλωστή που τρέμω να μην σπάσει. Συγκέντρωση και προσοχή, δεν πρέπει να κάνει «κεφάλι», γιατί, αλίμονο, χάσαμε την ευκαιρία… Είναι ο κρίκος που κρατάει την ευκαιρία μεταξύ των παιδικών χεριών και του χαρταετού που δεσπόζει πολύχρωμος, επιβλητικός, με τη δεσποτική του πολύχρωμη φορεσιά, γεμάτος θάρρος, καμάρι για το ύψος του.

τσερκένι - xαρταετόςΤο φτιάξιμο του χαρταετού είναι τέχνη στην οποία με μαθηματική ακρίβεια ενώνονται το ξύλο με το χαρτί και τον σπάγγο, για να αναδείξουμε την σταθερή πορεία του από τη γη ψηλά στον ουρανό. Αυτήν την τέχνη μας αποκάλυψαν η κα Μελετιάδου Πόπη μαζί με τον κο Καπετανάκη Βασίλη και την δίδαξαν στους μαθητές μας, όλων των τάξεων, την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, φτιάχνοντας μαζί τους ένα χαρταετό για κάθε τάξη! Τους ευχαριστούμε πολύ.

DSCN2615


2014 – Η πασχαλινή λαμπάδα

Την Παρασκευή, 11/4/2014, έγινε στο σχολείο μας έκθεση δημιουργιών των μαθητών μας, που περιελάμβανε περίτεχνα περικάρπια, καθώς και πολύχρωμα διακοσμημένες πασχαλινές λαμπάδες…

DSC00246

DSC00241a

DSC00247


2014 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και παρουσίαση βίντεο με θέμα «Κομμάτια από την βιομηχανική ιστορία της πόλης μας» με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο (τεχνολογίας). – Έκθεση με δείγματα από σαπούνια που κατασκευάσθηκαν με παραδοσιακές συνταγές στο Χημείο του σχολείου μας με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Χαββά Αθανάσιο (φυσικό).

(κατασκευάσθηκε από τον μαθητή του Α1 Λουκίδη Αναστάσιο)

DSCN1883

Σαπούνια από διάφορα καλούπια

DSCN1885

Σαπουνάκια χειροποίητα


2013 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο.


2012 – Έκθεση Τεχνολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με κατασκευές των μαθητών της Β΄ τάξης και με υπεύθυνο καθηγητή τον κο Μπενετάτο Στέλιο.

 


2004 – Δραστηριότητες στο μάθημα της Τεχνολογίας

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν μια μικρή παρουσίαση των δραστηριοτήτων στο μάθημα της Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2003-2004 από τους μαθητές και τις μαθήτριες με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τσορτέκη Φραντζέσκα.

Tehn 2003
Tehn20034
Επίσκεψη στην βιομηχανία πλαστικών “Ε. ΠΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

E Pairhs ABEE

E Pairhs

Επίσκεψη στην εταιρεία “ΕΛΑΪΣ Α.Ε.

Elais0

Elais
Επίσκεψη στην υαλουργική βιομηχανία “ΓΙΟΥΛΑ Α.Ε.

Youla ae

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *