– Χορός

Επιλογή από διάφορες Χορευτικές εκδηλώσεις2017 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο


2016 – Βραδιά Τέχνης

Μια αξέχαστη Bραδιά Τέχνης μοιράστηκαν όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας την Τρίτη, 10 Μαΐου 2016. Ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, χορός και θέατρο “συναντήθηκαν” στον προαύλιο χώρο και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Μέρος της εκδήλωσης θα επαναληφθεί στις 28 Ιουνίου 2016 στο Κηποθέατρο της Νίκαιας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιω. Ρέντη.


2015 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Μεγάλη η συμμετοχή κι εφέτος! Μεταξύ άλλων στην διοργάνωση αυτή υπήρχε και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, διαγωνισμός χορού, καθώς και παράσταση με το μικρό θεατρικό: “Σκοτώνοντας… την ώρα“.


2015 – Συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Χορού Πολ. Πρ. Πειραιά

Την Δευτέρα, 11/5/2015, το σχολείο μας συμμετείχε με παραδοσιακούς χορούς από τα παράλια της Μ. Ασίας στο 4ο Φεστιβάλ χορού Πολιτιστικών Προγραμμάτων Πειραιά, με υπεύθυνη την κα Γουρουνδή Ανθή, που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

DSCN2792

Η χορευτική μας ομάδα με φορεσιές της περιοχής Κάτω Παναγιά από τα παράλια της Μ. Ασίας


2015 – «Μια γειτονιά της Κοκκινιάς…»

Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από τις 7:00΄μ.μ. μέχρι τις 11:00΄μ.μ. η εκδήλωση «Μια γειτονιά της Κοκκινιάς…», με την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά τις μνήμες που κράτησαν ζωντανές τα προσφυγικά σωματεία και οι παλαιοί σύλλογοι της πόλης μας.

Παραδοσιακοί Χοροί:

 • Χορευτική ομάδα 2ου Γυμνασίου Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά» (12:41΄-15:53΄)
 • Χορευτική Ομάδα Εξωρ/κου Εκπ/κου Συλλόγου Αγία Τριάδα Νίκαιας (15:54΄-17:01΄)
 • Χορευτική Ομάδα Δαρδανελλιωτών «Ο Άγιος Θεόδωρος» (17:02΄-17:45΄)
 • Χορευτική Ομάδα Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας (17:46΄-18:51΄)
 • Χορευτική Ομάδα Πανελληνίου Ενώσεως Εφεσίων (18:52΄-19:20΄)
 • Χορευτική Ομάδα Νήσων Πισιδίας Μ. Ασίας (19:21΄-20:13΄)
 • Χορευτική Ομάδα Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού (20:14΄-21:22΄)

2015 – Επέτειος του 1821

1. “Να ‘τανε το ’21” (Σταύρου Κουγιουμτζή)
2. “Ας κρατήσουν οι χοροί” (Διονύση Σαββόπουλου)
3. δημ. τραγούδι “Αρκαδιανή” – Χρήστος Πανούτσος

DSCN2696


 

2014 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός και την περιμένουν μαθητές, γονείς, καθηγητές και φίλοι …έγινε και πάλι πραγματικότητα! Το Χριστουγεννιάτικο Ζαχαροπλαστείο μας υποδέχτηκε με λαχταριστά γλυκίσματα, υπέροχες λιχουδιές και καταπληκτικές κρέπες! Στα “εγκαίνια” συμμετείχε η χορωδία, η ορχήστρα (αρμόνιο, κιθάρα, βιολί, μελόντικα, κρουστά) και η ομάδα παραδοσιακού χορού του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, περιελάμβαναν:

 1. βυζαντινούς χριστουγεννιάτικους ύμνους, από μαθητές του σχολείου μας
 2. χριστουγεννιάτικα κάλαντα
 3. χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία παρουσιάστηκαν και με εξαιρετικές χορογραφίες από μαθητές και μαθήτριες χωρίς προηγούμενες γνώσεις χορού. Χορογράφοι ήταν η Διονυσία και η Αναστασία, μαθήτριες της Β΄ τάξης.
 4. παραδοσιακό χορό “Φωτιές”.

 


2013 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23/12/2013 η εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο: Ζάχαρη & Σοκολάτα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έφεραν από το σπίτι τους διάφορα χειροποίητα και μη γλυκίσματα, τα οποία και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, ενώ παράλληλα η κα Τζουγανάκη Κατερίνα (κοινωνιολόγος) με την δική της ομάδα μαθητών παρασκεύασε πολλές κρέπες… Κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από την Δ/ντρια κα Βελούδη Σταματίνα και την χορευτική μας ομάδα, αλλά και το αρκετό κέφι όλων μας συνετέλεσαν και φέτος στην εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Καλές διακοπές!!!


2013 – “90 χρόνια τη ζωή μας χτίσαμε μες στην Κοκκινιά…”

Την Κυριακή, 21/4/2013, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας μεγάλη εκδήλωση με τίτλο “90 χρόνια τη ζωή μας χτίσαμε μες στην Κοκκινιά…” με τη συνεργασία των πολιτιστικών ομάδων τόσο του σχολείου μας όσο και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Αγία Τριάδα” Νίκαιας. Οι μνήμες ζωντάνεψαν μέσα από το τραγούδια και τον χορό με το σταδιακό πέρασμα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, στην Κοκκινιά… Νίκαια, γιορτάζοντας έτσι τα 90 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας.

Η χορευτική ομάδα του σχολείου μας

Στο τέλος, το κέφι και η διάθεση για χορό πέρασε στο ακροατήριο, που άρχισε τους κυκλικούς χορούς, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο προαύλιο, δίνοντας έτσι ένα όμορφο φινάλε της γιορτής μας!!!


2013 – Επέτειος του 1821


2012 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 21/12/2012 η εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έφεραν από το σπίτι τους διάφορα χειροποίητα και μη γλυκίσματα, τα οποία και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, ενώ παράλληλα η κα Μαρία Παπάζογλου με την δική της ομάδα μαθητών παρασκεύασε πολλές κρέπες… Άφθονα γλυκά και αρκετό κέφι συνετέλεσαν και αυτή τη φορά στην χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!


2012 – Επέτειος του 1821


2007 – Ο ανθρώπινος πόνος μέσα από τα τραγούδια του λαού μας

Την Τετάρτη, 16/5/2007, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μουσική εκδήλωση με θέμα “Ο ανθρώπινος πόνος μέσα από τα τραγούδια του λαού μας” στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνη προγράμματος την κα Ευθυμίου Αγγελική (καλλιτεχνικών), υπεύθυνη χορευτικού μέρους την κα Λουκά Σταματίνα (φυσικής αγωγής) και υπεύθυνο της σχολικής χορωδίας και του μουσικού προγράμματος τον κο Ξενάκη Δημήτριο (μουσικό).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *