– Μουσική

Επιλογή από διάφορες Μουσικές εκδηλώσεις2018 – «Αεί παίδες μετά μουσικής»

Το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Νίκαιας η μουσική εκδήλωση “Αεί παίδες μετά μουσικής” με την συνεργασία και σύμπραξη της χορωδίας του σχολείου μας με την χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.


Είμαστε κι εμείς που ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό,
μέσα στην ίδια πόλη μεγάλοι και μικροί.
Η παρέα μας
γράφει ιστορία για ταξίδι σ’ άλλο γαλαξία
και μιλάει με μουσική για «το ροκ του μέλλοντος μας»


2017 – “Όταν τα Τραγούδια αφηγούνται Ιστορίες”

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Νίκαιας η μουσική εκδήλωση του σχολείου μας με τίτλο “Όταν τα Τραγούδια αφηγούνται Ιστορίες“. Κάθε τραγούδι γεννιέται από την ανάγκη διήγησης μιας ιστορίας. “Ήτανε μια φορά”, “παραμύθια με λυπημένο τέλος”, που έψαχναν ένα “Λιμάνι”, … ένα “Φιλαράκι”, … έναν “Φραγκίσκο”, “Πριν το τέλος” της “Βασιλικής”, για να ζητήσουν το “Να μ’ αγαπάς” και να μας ταξιδέψουν και να πουν ένα “Hello” στις αναμνήσεις μας…


2017 – Εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Τη ζεστή του αγκαλιά άνοιξε το Μουσικό Σχολείο Άρτας στους μαθητές του σχολείου μας. Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, οι μαθητές μας, στο πλαίσιο 4ήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο και σύμπραξαν μουσικά. Αρχικά, συμμετείχαν στη δράση της Action Aid για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, ενώνοντας τις φωνές τους στο τραγούδι “Ακολούθα τον άνεμο” .

Στη συνέχεια, και τα δύο σχολεία παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο έκλεισε με χορό και παραδοσιακά τραγούδια. Όλοι οι μαθητές έγιναν μια μεγάλη παρέα που τους ένωσε η αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική!


2016 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο


2016 – Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για τα 40 χρόνια του σχολείου μας

Μαθητές όλων των ηλικιών και φίλοι του σχολείου μας – ανάμεσά τους ο δήμαρχος κος Γιώργος Ιωακειμίδης, η κα Γεωργατζέλη Αγγελική (πρώτη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων), ο κος Λαγουμιτζής Μιχάλης και ο κος Ηλίας Σάμιος (πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής) μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή. Αν και ο καιρός ήταν κρύος, οι καρδιές μας ζεστές και οι αναμνήσεις ζωντανές! Σφικτές αγκαλιές, γέλια και τραγούδια σκόρπισαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας!
Μετά την παρουσίαση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη σχολική χορωδία μας, οι Μουσικές Επιρροές (μουσικό συγκρότημα που απαρτίζεται κυρίως από παλιούς μαθητές του σχολείου μας), ο κος Χριστόφορος Κροκίδης και ο κος Ανδρέας Πριονάς μας απογείωσαν με τις μουσικές τους επιλογές!! Λιγότερο από όλους διασκέδασε ο κος Γιάννης – κι αυτός παλιός μαθητής! – ο οποίος είχε την επιμέλεια της ιδιαίτερα απαιτητικής ηχοληψίας!
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους δεν κατάφεραν να έρθουν λόγω καιρικών συνθηκών αλλά ήταν μαζί μας νοερά, τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν, αλλά πάνω από όλα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που φρόντισε (κυριολεκτικά) την εκδήλωση μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια!!

40 χρόνια - χριστ_κο πάρτυ


2016 – «Τραγούδι λέω δυνατά…»

Πρόκειται για αποσπάσματα από την εκδήλωση «Τραγούδι λέω δυνατά…» που έγινε στο Κηποθέατρο Νίκαιας στις 4 Ιουνίου 2016 από το 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας, ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια λειτουργίας του.


2016 – Βραδιά Τέχνης

Μια αξέχαστη Bραδιά Τέχνης μοιράστηκαν όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας την Τρίτη, 10 Μαΐου 2016. Ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, χορός και θέατρο “συναντήθηκαν” στον προαύλιο χώρο και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Μέρος της εκδήλωσης θα επαναληφθεί στις 28 Ιουνίου 2016 στο Κηποθέατρο της Νίκαιας και ώρα 8:00 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιω. Ρέντη.


2016 – Επέτειος του 1821

Ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τη χρονική αυτή περίοδο αναδεικνύει την εσωτερική δύναμη που κρύβει η ελληνική ψυχή, αψηφώντας όλα τα εμπόδια, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Το μήνυμα αυτό μάς μετέδωσαν οι μαθητές στον φετινό εορτασμό της εθνικής μας επετείου.
Τη γιορτή μας εμπλούτισε η παρουσία μαθητών της ΣΤ¨ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με τις δικές μας υπό την καθοδήγηση του κου Ανδρέα Πριονά. Έκαναν το πρώτο τους βήμα στο Γυμνάσιο και την επόμενη χρονιά θα είναι έτοιμοι να μπουν στην οικογένεια του σχολείου μας… Σας ευχαριστούμε θερμά!

1. Θούριος” (Ρήγα Φεραίου)
2. “Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες” (Μάνος Ελευθερίου – Ηλίας Ανδριόπουλος)
3. “Δέκα παλληκάρια” (Λευτέρης Παπαδόπουλος – Μάνος Λοΐζος)


2016 – Η χορωδία μας στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών της ΧΑΝ Νίκαιας

Την Κυριακή, 20/3/2016, η χορωδία μας συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Γυμνασίων Νίκαιας που διοργανώθηκε από την Χ.Α.Ν. Νίκαιας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαις – Αγ. Ιω. Ρέντη.


2016 – Διήμερη επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Άμφισσας – Ιτέα – Δελφούς

Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, η χορωδία του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στο πλαίσιο εκπόνησης εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος. Συνομήλικοι μαθητές με αγάπη για τη μουσική τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί. Η επικοινωνία των παιδιών ήταν άμεση και εντυπωσιακή!! Όλοι μαζί γίναμε μια μεγάλη ομάδα που την ενώνει η Τέχνη της Μουσικής και η εσωτερική ανάγκη για έκφραση και δημιουργία.
Ευχαριστούμε πολύ τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας κα Τσάφου, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για τη φιλοξενία τους και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αυτή!
Μετά το πέρας της συνάντησης η εκδρομή μας συνεχίστηκε, αλλά τίποτα πια δεν ήταν ίδιο: ήμασταν πλουσιότεροι σε εμπειρίες, μνήμες, εικόνες, συναισθήματα… Η πρόταση “κυρία, πότε θα ξανάρθουμε;” ακουγόταν συνέχεια… Επανερχόμαστε!!


2016 – Κάλαντα – κοπή βασιλόπιτας στο Δημαρχείο Νίκαιας

Την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016, τμήμα της χορωδίας του σχολείου μας ευχήθηκε την Καλή Χρονιά τραγουδώντας Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς κατά τη κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νίκαιας. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί χέρι – χέρι για μια καλύτερη Παιδεία, άρα και μια καλύτερη Κοινωνία! …Καλή Χρονιά!

20160113_192112


2015 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Μεγάλη η συμμετοχή κι εφέτος! Μεταξύ άλλων στην διοργάνωση αυτή υπήρχε και διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής, διαγωνισμός χορού, καθώς και παράσταση με το μικρό θεατρικό: “Σκοτώνοντας… την ώρα“.


2015 – Επέτειος του ΟΧΙ

1. “Μαχητές” (μεσαιωνικός ύμνος)
2. “Έφεδρος” (Γιώργου Κατσαρού – Πυθαγόρα)
3. “Ναπολιτάνος” (Γιώργου Κατσαρού – Πυθαγόρα)
4. “Μη με ρωτάς” (Μάνου Λοΐζου – Λευτέρη Παπαδόπουλου)

 


2015 – “Θαλασσινό πουλί τα όνειρά μας”

Θαλασσινό πουλί
Θαλασσινό πουλί

 


2015 – Συμμετοχή στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών της ΧΑΝ Νίκαιας

Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, το σχολείο μας συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, που διοργάνωσε η ΧΑΝ Νίκαιας και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας. Η διοργάνωση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να ακούσουν χορωδίες άλλων σχολείων και φορέων, αλλά και να αισθανθούν τη δύναμη της μουσικής που μας ενώνει. Ευχαριστούμε πολύ τη ΧΑΝ Νίκαιας για την όλη διοργάνωση και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο της.


2015 – «Μια γειτονιά της Κοκκινιάς…»

Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας από τις 7:00΄μ.μ. μέχρι τις 11:00΄μ.μ. η εκδήλωση «Μια γειτονιά της Κοκκινιάς…», με την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά τις μνήμες που κράτησαν ζωντανές τα προσφυγικά σωματεία και οι παλαιοί σύλλογοι της πόλης μας.

  • Χορωδία Νίκαιας (0:00΄-0:54΄)
  • Ομιλία από την κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, πρόεδρο της Ένωσης Μαγνησίας Μ. Ασίας Χοροσκιόϊ και περιχώρων καταγομένων (0:55΄-3:04΄)
  • Χορωδία 2ου Γυμνασίου Νίκαιας «Μαριάνθη Σκαλά» (3:05΄-9:54΄)
  • Χορωδία Χ.Α.Ν. Νίκαιας (9:55΄-12:40΄)
  • μουσικό συγκρότημα με την κα Κατερίνα Ρουκά (21:23΄-25:22΄)

2015 – Επέτειος του 1821

1. “Να ‘τανε το ’21” (Σταύρου Κουγιουμτζή)
2. “Ας κρατήσουν οι χοροί” (Διονύση Σαββόπουλου)
3. δημ. τραγούδι “Αρκαδιανή” – Χρήστος Πανούτσος


2014 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Η εκδήλωση που έγινε θεσμός και την περιμένουν μαθητές, γονείς, καθηγητές και φίλοι …έγινε και πάλι πραγματικότητα! Το Χριστουγεννιάτικο Ζαχαροπλαστείο μας υποδέχτηκε με λαχταριστά γλυκίσματα, υπέροχες λιχουδιές και καταπληκτικές κρέπες!

Στα “εγκαίνια” συμμετείχε η χορωδία, η ορχήστρα (αρμόνιο, κιθάρα, βιολί, μελόντικα, κρουστά) και η ομάδα παραδοσιακού χορού του σχολείου μας. Αναλυτικότερα, περιελάμβαναν:

  1. βυζαντινούς χριστουγεννιάτικους ύμνους, από μαθητές του σχολείου μας
  2. χριστουγεννιάτικα κάλαντα
  3. χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία παρουσιάστηκαν και με εξαιρετικές χορογραφίες από μαθητές και μαθήτριες χωρίς προηγούμενες γνώσεις χορού. Χορογράφοι ήταν η Διονυσία και η Αναστασία, μαθήτριες της Β΄ τάξης.
  4. παραδοσιακό χορό “Φωτιές”.


2014 – Μέθοδοι έρευνας στη μουσική παιδαγωγική

Το τραγούδι “Jingle Bells” ηχογραφήθηκε από τη φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας κα Ελευθερία Ζάβαλη στο πλαίσιο του μαθήματος “Μέθοδοι έρευνας στη μουσική παιδαγωγική” της αναπληρώτριας καθηγήτριας κας Σμαράγδας Χρυσοστόμου, του τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας. Το τμήμα Β2 του 2ου Γυμνασίου Νικαίας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας μουσικής κας Ελισσάβετ Περακάκη, ενώθηκε με σκοπό τη δημιουργία παιδικής χορωδίας για τις ανάγκες του μαθήματος με θέμα “Εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία”. Τα παιδιά, αφού ήρθαν σε επαφή με τον βασικό εξοπλισμό ενός studio ηχογράφησης και έμαθαν για τη διαδικασία ηχογράφησης, ηχογράφησαν τις φωνές τους. 

Το μουσικό βίντεο “Η μουσική των ζώων” δημιουργήθηκε από τη φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας κα Ιωάννα Λαδοπούλου στο πλαίσιο παρακολούθησης του σεμιναρίου Μουσικής Παιδαγωγικής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σμαράγδα Χρυσοστόμου. Η φοιτήτρια κατά τη διδασκαλία της συνδύασε τις ιδιότητες του ήχου και τα χαρακτηριστικά των ζώων, όπως αυτά παρουσιάζονται ηχητικά από τους δημιουργούς. Τα μουσικά παραδείγματα προέρχονται από το “Καρναβάλι των Ζώων” του Σαιν-Σανς και το “Αστείο ντουέτο των δύο γάτων” του Ροσίνι.


2014 – Κάλαντα στο Γ΄ ΚΑΠΗ Νίκαιας

Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014, η χορωδία του σχολείου μας είχε την τιμή και την χαρά να συμμετέχει, μετά από πρόσκληση, στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Γ΄ ΚΑΠΗ Νίκαιας. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ευχηθήκαμε για την καινούρια χρονιά. Φεύγοντας, μας περίμεναν ολόφρεσκα μελομακάρονα και λαχταριστοί κουραμπιέδες! ….Και του χρόνου!!!

DSCN2310


2014 – Η χορωδία μας στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά”

Την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, τα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας του σχολείου μας παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στον Πολυχώρο “Άννα και Μαρία Καλουτά”. Με βιωματικό τρόπο προσεγγίσαμε τις βασικές ιδιότητες του ήχου και τις μουσικές έννοιες. Επιπλέον, ακούσαμε ξεχωριστά, αλλά και ταυτόχρονα, τις φωνές που απαρτίζουν μια τετράφωνη μεικτή χορωδία. Θαυμάσαμε τη δεξιοτεχνία των χορωδών και του μαέστρου κατά την ερμηνεία τετράφωνων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και κανόνων. Με το πέρας του προγράμματος, ανεβήκαμε στη σκηνή και μεταφέραμε νοητά τους οικοδεσπότες χορωδούς στο σχολείο μας, τραγουδώντας τους αγαπημένες μας μελωδίες. Στο τέλος, μας έμαθαν έναν παιδικό δίφωνο κανόνα, που το ερμηνεύσαμε με μεγάλη επιτυχία (βλ. σχετικό βίντεο).
Ευχόμαστε να σας απολαύσουμε ξανά ζωντανά σε συναυλία σας…


2014 – Επέτειος Πολυτεχνείου

Στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου είχαμε μια έκπληξη: η σχολική μας χορωδία, υπό την διεύθυνση της κας Περακάκη Ελισσάβετ, είχε την τιμή να συνοδεύεται και από τη σχολική μας ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του γνωστού Νικαιώτη μουσικού-κιθαρίστα κου Χριστόφορου Κροκίδη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμμετοχή του στη σχολική μας εορτή!

1. Σαν τον μετανάστη (Λ. Παπαδόπουλου – Zulfi Livaneli)
2. Wind of change (Scorpions)
3. Another brick in the wall (Pink Floyd)
4. Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα (Φ. Πλιάτσικα)


2014 – “Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη”

Την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014, 7:30 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας εκδήλωση – συναυλία με θέμα: “Ένα τετράδιο για την Παλαιστίνη”. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συλλογή τετραδίων για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Στην εκδήλωση αυτή προηγήθηκε θερμός χαιρετισμός από τον πρέσβη των Παλαιστινίων, ακολούθησε σύντομο θεατρικό δρώμενο από τη μαθήτρια Γεωργά Ηλιάνα (με υπεύθυνη τη φιλόλογο κα Παπάζογλου Μαρία), ενώ συμμετείχαν σε αυτήν η χορευτική ομάδα του σχολείου μας (με τη διευθύντρια κα Βελούδη Σταματίνα), καθώς και η σχολική μας χορωδία με την κα Περακάκη Ελισσάβετ (υποδ/ντρια – μουσικό) και τον κο Τράμπα Θεόδωρο (γυμναστή) στο μπουζούκι. Επιπλέον, μας ετίμησαν με τη συμμετοχή τους στη συναυλία ο Νικαιώτης μουσικός Χριστόφορος Κροκίδης με την ορχήστρα του, καθώς και ο Νικαιώτης τραγουδοποιός Γιάννης Γιοκαρίνης.

DSCN2143

DSCN2152


2014 – “Σ΄ ακολουθώ…” Μάνος Λοΐζος, εκδήλωση – αφιέρωμα

Την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο της Νίκαιας εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο με τίτλο “Σ΄ ακολουθώ…” στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιω. Ρέντη.
Θερμές ευχαριστίες σε όσους πήραν μέρος άμεσα ή έμμεσα στην εκδήλωση αυτή, στον εκλεκτό προσκεκλημένο μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου που μας τίμησε με την παρουσία του και τη φωνή του και φυσικά σε όσους παραβρέθηκαν αψηφώντας τις αστάθειες του καιρού (…ευτυχώς, τελικά, δεν έβρεξε!!).

2013 – Επέτειος Πολυτεχνείου

Πέρασαν… 40 χρόνια από τότε που έγινε η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο…

DSCN0702a

1. “Τώρα τώρα” (Βασίλη Παπακωνσταντίνου)
2. “Blowing in the wind” (Bob Dylan)
3. “Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα” (Φίλιππου Πλιάτσικα)
4. “Κάντε όλοι στην άκρη” (Γιάννη Κότσιρα)


2013 – “90 χρόνια τη ζωή μας χτίσαμε μες στην Κοκκινιά…”

Την Κυριακή, 21/4/2013, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας μεγάλη εκδήλωση με τίτλο “90 χρόνια τη ζωή μας χτίσαμε μες στην Κοκκινιά…” με τη συνεργασία των πολιτιστικών ομάδων τόσο του σχολείου μας όσο και του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Αγία Τριάδα” Νίκαιας. Οι μνήμες ζωντάνεψαν μέσα από το τραγούδια και τον χορό με το σταδιακό πέρασμα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες, στην Κοκκινιά… Νίκαια, γιορτάζοντας έτσι τα 90 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας.

Η ορχήστρα του Συλλόγου “Αγία Τριάδα” Νίκαιας


2013 – Η γιορτή για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Την Παρασκευή, 8/3/2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Με την ευκαιρία αυτή, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο και στο έργο της Μαριάνθης Σκαλά (1924-1971), της πρώτης δασκάλας στη Νίκαια, που δίδαξε τα παιδιά των προσφύγων μετά την Μικρασιατική καταστροφή, προς τιμήν της οποίας έγινε η ονοματοδοσία του Γυμνασίου μας.


2012 – Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 21/12/2012 η εκδήλωση «Χριστουγεννιάτικο ζαχαροπλαστείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έφεραν από το σπίτι τους διάφορα χειροποίητα και μη γλυκίσματα, τα οποία και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, ενώ παράλληλα η κα Μαρία Παπάζογλου με την δική της ομάδα μαθητών παρασκεύασε πολλές κρέπες… Άφθονα γλυκά και αρκετό κέφι συνετέλεσαν και αυτή τη φορά στην χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε την τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!


2012 – Μουσικές εκδηλώσεις – το μαθητικό συγκρότημα Chapter Οne

Την ίδια ημέρα, Τρίτη, 15/5/2012, μετά τη θεατρική παράσταση ακολούθησε σύντομη μουσική εκδήλωση από τη χορωδία του σχολείου μας. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη σκηνή το μαθητικό {…σκέτο μέταλλο} συγκρότημα Chapter One που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄ τάξης Κοντό Φραγκούλη (ηλ. κιθάρα), Νικολάου Κώστα (ντραμς), καθώς και τον παλαιότερο μαθητή (Γ΄ Λυκείου) Θεοδωρή Βασίλη (φωνητικά).


2009 – Αυτοσχέδια μουσικά όργανα

Πρόκειται για την συμμετοχή του σχολείου μας στο Virtual Museum of Inventions με κατασκευές αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2009-10 μετά από την συνεργασία μαθητών και μαθητριών με την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Περακάκη Ελισσάβετ (μουσικό).


2009 – Νίκαια, μια πόλη μια ιστορία

Την Τετάρτη, 6/5/2009, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μουσική εκδήλωση με θέμα “Νίκαια, μια πόλη μια ιστορία” στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Ευθυμίου Αγγελική (καλλιτεχνικών) και την κα Κολοκυθά Σταυρούλα (γαλλικών), ενώ συμμετείχε και το “συγκρότημα μπουζουκιώνΔρόμος. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε και έκθεση με έργα τεχνικής κολάζ των μαθητών του σχολείου μας.

Πέτρα-πέτρα χτίσαμε μια φτωχή γωνιά,

τη ζωή μας κλείσαμε μες στην Κοκκινιά.

(στίχοι: Πυθαγόρας, μουσική: Απόστολος Καλδάρας)


2008 – Συναυλία με τους Broken Roses

Την Παρασκευή, 28/11/2008, πραγματοποιήθηκε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από το νεοϊδρυθέν μαθητικό συγκρότημα “Broken Roses” το οποίο αποτελείται από τους πρώην μαθητές μας (σχολ. έτη 2005-2007) Γιάννη Διαμαντίδη, Ρούσι Άλντο και Γιώργο Κωνστανταράκη, οι οποίοι τώρα φοιτούν στο 2ο Λύκειο Νίκαιας, ερμηνεύοντας δικά τους τραγούδια αλλά και διάφορα άλλα  ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Συμπλήρωμα (σχ. έτος 2011-12): Το συγκρότημα αυτό παρουσίασε στα επόμενα χρόνια διαρκή εξέλιξη στα μουσικά δρώμενα με αρκετές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές. Χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς τους αποτελεί το πρώτο τους επαγγελματικό βίντεο-κλιπ που ακολουθεί. Τους ευχόμαστε να έχουν καλή συνέχεια, διαρκή ανοδική πορεία και ποιοτική έμπνευση πάντοτε!


2007 – Ο ανθρώπινος πόνος μέσα από τα τραγούδια του λαού μας

Την Τετάρτη, 16/5/2007, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μουσική εκδήλωση με θέμα “Ο ανθρώπινος πόνος μέσα από τα τραγούδια του λαού μας” στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνη προγράμματος την κα Ευθυμίου Αγγελική (καλλιτεχνικών), υπεύθυνη χορευτικού μέρους την κα Λουκά Σταματίνα (φυσικής αγωγής) και υπεύθυνο της σχολικής χορωδίας και του μουσικού προγράμματος τον κο Ξενάκη Δημήτριο (μουσικό).


2007 – Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Την Τετάρτη, 9/5/2007, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με υπεύθυνες προγράμματος τις κ.κ. Ευθυμίου Αγγελική (καλλιτεχνικών) και Λουκά Σταματίνα (φυσικής αγωγής). Υπεύθυνος της σχολικής χορωδίας αλλά και του μουσικού προγράμματος ήταν ο κ. Ξενάκης Δημήτριος (μουσικός), ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Σιγαλός Ηλίας (φιλόλογος), καθώς και ο τραγουδιστής κ. Λογοθέτης Θέμης και ο μουσικός κ. Μπαρμπαγιάννης Γεώργιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *