Κοινωνική Δράση

Επιλογή από συμμετοχές σε διάφορες Κοινωνικές δράσεις2018 – Ευχαριστήρια επιστολή Συλλόγου Παραπλ. & Κιν. Αναπ. Ν. Πέλλας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Χατζηδημητρίου 95Β, Γιαννιτσά ,ΤΚ. 58100
τηλ. 23820-81308 , e-mail: syllogos12@yahoo.gr

L. Αριθ. Αποφ. ΔΥΠ/Β1/Φ55 Ατ/11327/14-3-01 ΦΕΚ 947/24-7-01
Γιαννιτσά: 19-10-2018  –  Αρθμ. Πρωτ.: 4946

Προς: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή σας, τους μαθητές σας, τους δασκάλους, και τους γονείς ούτως ώστε να μπορέσουμε με την συλλογή πλαστικών καπακίων να δώσουμε δωρεάν αναπηρικό αμαξίδιο σε με τις προϋπόθεση να είναι άποροι, ανασφάλιστοι και να μην έχουν τις απαραίτητες προσβάσεις στις προνοιακές αρχές.
Σας πληροφορούμε για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου χρειάζονται 540.000 καπάκια, δηλαδή 1 τόνος.
Η προσπάθεια που κάνετε να συλλέγετε πλαστικά καπάκια και να μας τα στέλνετε, χάρη στη δική σας βοήθεια και την στήριξη κάποιων μεταφορικών εταιρειών, έχει αποτέλεσμα να βοηθήσουμε πολλά άτομα ανά την Ελλάδα. Κάθε φορά που έχουμε αποστολή από εσάς αντλούμε περισσότερη δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στην ολοκλήρωση του σκοπού μας.
Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΙΔΕΡΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ


2018 – Συμμετοχή στην ετήσια πανήγυρη της Οσίας Ξένης

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του σχολείου μας, με την σημαιοφόρο και παραστάτες, συμμετείχε με τον δέοντα σεβασμό στην λιτανεία και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας πανήγυρης του Ι. Ναού της Οσίας Ξένης.2018 – Βράβευση μαθητριών μας από την Ένωση Δαρδανελλιωτών  “Ο Άγιος Θεόδωρος

Ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια νιώσαμε για την πρόοδο της φετινής σημαιοφόρου του σχολείου μας, Αλεξέλη Ιωάννας, η οποία βραβεύθηκε από την Ένωση Δαρδανελλιωτών “Ο Άγιος Θεόδωρος” κατά την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου τους. Το βραβείο παρέδωσε η κα Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής και παλαιότερη μαθήτρια του σχολείου μας (πρώην Γυμνάσιο Θηλέων Νικαίας). Στην εκδήλωση βραβεύθηκε, επίσης, η Ανατολή Αργυρού, σημαιοφόρος μας κατά το σχολικό έτος 2013-14 και νυν πρωτοετής φοιτήτρια του Παν/μίου Αθηνών. Σε εποχές που η δύναμη της γνώσης αμφισβητείται, οι βραβεύσεις για την πρόοδο των μαθητών δίνουν δύναμη και κίνητρο, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για την κατάκτησή της.


2017 – Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη

Την Τρίτη, 12/12/2017 και ώρα 11:00΄ π.μ., οι χορωδίες του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας και  του 6ου ΚΑΠΗ Δ.Ε. Νίκαιας …τραγουδήσαμε μαζί σε μουσικά μονοπάτια που οδηγούν προς το Πνεύμα των Χριστουγέννων, που μας καλεί κι εφέτος να διατηρήσουμε την γιορτινή μας διάθεση απέναντι σε κάθε αντιξοότητα της ζωής, κι έτσι αρχίσαμε τα τραγούδια, είπαμε τα κάλαντα, φάγαμε γλυκά και ανταλλάξαμε ευχές για το νέο έτος…


Συμμετοχή στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου


Για 3η συνεχή χρονιά συμμετέχουμε στο Μake-A-Wish

«Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη.»
Τζέιμς Μπάρι, συγγραφέας του αιώνιου παιδιού, Πήτερ Παν

Το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών, με πολύ σοβαρές ασθένειες ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.

make a wish star

Μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), το οποίο υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνεται τη δυνατότητα σε κάθε παιδί με το συμβολικό ποσό των 2€, να αποκτήσει το δικό του Αστέρι της Ευχής! Ένα χάρτινο αστέρι στο πίσω μέρος του οποίου ο καθένας μπορεί να γράψει τη δική του Ευχή, “μαγικά” μεταμορφώνεται σε Αστέρι Αγάπης και φωτίζει τη ζωή ενός λιγότερο τυχερού παιδιού, που παλεύει για τη ζωή του!
Eπισκεφτείτε το www.wishstar.gr για περισσότερες πληροφορίες!


Επίσκεψη στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας

Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα (αλλά λίγοι το θυμούνται)
Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ”  Ο μικρός πρίγκιπας “

Να ζήσεις 6ο ΚΑΠΗ και Χρόνια Πολλά πολλά μέλη να έχεις με άσπρα μαλλιά …” Πήραμε τα μπαλόνια μας, τα γιορτινά μας καπελάκια, τα μουσικά μας όργανα και την καλή μας διάθεση και ξεκινήσαμε την Τρίτη, 10/10/2017, να ευχηθούμε στο 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη, τους παππούδες και τις γιαγιάδες της γειτονιάς μας!
6o KAΠH N Μοιραστήκαμε σκέψεις από τον αιώνιο έφηβο “Μικρό Πρίγκηπα” του Σαιντ Εξυπερύ και τραγουδήσαμε με την καρδιά μας!! Τους ευχόμαστε ολόψυχα να είναι γεροί, δραστήριοι και πάντα με ανοιχτή την αγκαλιά!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!


Συμμετοχή στην πανήγυρη του Αγίου Θεοδώρου Δαρδανελλίων

Με τιμή και σεβασμό στην Ιστορία της πόλης μας, αντιπροσωπεία από μαθητές του σχολείου μας παρευρέθη με την ελληνική σημαία στην ετήσια πανήγυρη του Αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του εξ Οφρυνίου Δαρδανελλίων, η οποία έγινε την Κυριακή, 8/10/2017, στον Ι. Ν. της Οσίας Ξένης, όπου φυλάσσονται η τίμια κάρα και η ιερή εικόνα του.

Αγ Θεόδωρος Δαρδανελλίων

Η πανήγυρη οργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την Ένωση Δαρδανελλιωτών “Ο Άγιος Θεόδωρος”. Ξεριζωμένοι βίαια οι Δαρδανελλιώτες από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μ. Ασία, κυνηγημένοι από τους Τούρκους, δεν έφεραν μαζί τους παρά την ιερή μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων, την οποία μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές. Άλλωστε, όποιος λαός δε γνωρίζει την Ιστορία του …είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Ευχαριστούμε πολύ την Ένωση Δαρδανελλιωτών για τη διαρκή συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης τόσο στους μαθητές μας όσο και στους κατοίκους του Δήμου μας.

Σημείωση: Διαδραστικός χάρτης με τα ελληνικά χωριά της Μικράς Ασίας – Πόντου. 
Βρες την πατρίδα σου και μάθε περισσότερα για τις ρίζες σου:

2017 – Προσφορά του σχολείου μας στον Σύλλογο Παραπληγικών νομού Πέλλας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
PARAPLEGIC ASSOCIATION N. PELLAS
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 10, ΤΚ.58100, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
τηλ: 23820-81308

L.Αριθ. Αποφ. ΔΥΠ/Β1/Φ55 Ατ/11327/14-3-01 ΦΕΚ 947/24-7-01

Γιαννιτσά.: 29/06/2017
Αρθμ. Πρωτ.: 4073
Προς: 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας ευχαριστεί θερμά για την συμμετοχή σας, τους μαθητές σας και τους δασκάλους, στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, ώστε να δίνουμε δωρεάν σε ανθρώπους απόρους Αναπηρικά Αμαξίδια και όχι μόνο.
Η προσπάθεια αυτή χάρη και στη δική σας βοήθεια και την στήριξη έχει ως αποτέλεσμα να βοηθηθούν πολλά άτομα ανά την Ελλάδα.
Η Προσπάθεια συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ


Συμμετοχή του σχολείου μας στο ActionAid

action-aid 2017


Συμμετοχή του σχολείου μας στο Μake-A-Wish

make-a-wish 2017


Βράβευση για την επίδοση μαθητών μας από την Ένωση Δαρδανελλιωτών “Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ”

Βράβευση μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας για την μαθητική τους επίδοση κατά την κοπή της βασιλόπιτας την Κυριακή, 8/1/2017, 6:30΄μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη.

Βράβευση από Ένωση Δαρδανελ


2016 – Συμμετοχή στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου ΝικολάουΕυχαριστίες από τον Ι Ν Αγ. Νικ

 


Ένα σακίδιο γεμάτο… αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα δράσης “Ένα σακίδιο γεμάτο… αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες“, για να συμβάλλουμε στην κάλυψη της  έλλειψης  ενός σακιδίου χρήσιμου στη βασανιστική πορεία των προσφύγων προς το όνειρο μιας ανθρώπινης ζωής.


2015 -Συμμετοχή του σχολείου μας στο Μake-A-Wish

makeawish-700x418


Προσφορά του σχολείου μας στον Σύλλογο Νεφροπαθών και Φίλων ΙκαρίαςΣύλλ νεφροπ Ικαρίας


Συμμετοχή του σχολείου μας στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

ΠράσινηΔράση-700x423

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *