Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η προϋπάρχουσα Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας οργανώθηκε και συστηματοποιήθηκε το 1997 από τις (πρώην) υποδιευθύντριες κα Ευθυμίου Αγγελική (καλλιτεχνικών) και κα Λουκά Σταματίνα (φυσικής αγωγής). Στεγάζεται σε δική της αποκλειστικά αίθουσα που διαμορφώθηκε μετά από αρκετή προσωπική εργασία των δύο καθηγητριών με την τεχνική υποστήριξη του κου Σιγαλού Ηλία (φιλολόγου) και ομάδας μαθητών, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην κατασκευή και τοποθέτηση βιβλιοθηκών σε όλο το μήκος της αίθουσας.

Η ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης “Μανώλης Γλέζος” έγινε το 2008 προς τιμήν του γνωστού βουλευτή και ήρωα της Αντίστασης κου Μανώλη Γλέζου, ο οποίος προσκλήθηκε επίσημα για το λόγο αυτό από το σχολείο μας (…σχετικά με την εκδήλωση αυτή, ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ).

Η βιβλιοθήκη μας περιέχει περίπου 4.500 τίτλους βιβλίων και είναι εξοπλισμένη: α) με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, στον οποίο καταγράφονται όλα τα στοιχεία των βιβλίων και β) με Διαδραστικό Πίνακα, ώστε να γίνονται στο χώρο αυτό ανάλογες διδασκαλίες και παρουσιάσεις στους μαθητές. Υπεύθυνες για την οργάνωση και λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας είναι οι καθηγήτριες κ.κ. Κολοκυθά Σταυρούλα (γαλλικών) και Παπαδόγκονα Σταματίνα (αγγλικών). Η Βιβλιοθήκη παραμένει ανοικτή στην διάθεση των μαθητών και καθηγητών καθ΄ όλη την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Α. Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Β. Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Ψηφιακό Σχολείο όλα τα σχολικά βιβλία
Εκπαιδευτική Τηλεόραση εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΡΤ
Δωρεάν Ηλεκτρονικά Βιβλία σε 19 κατηγορίες
Ανοικτή Λογοτεχνία ποίηση και πεζογραφία Ελλήνων λογοτεχνών
100 χρόνια Εθνικό Θέατρο Η ιστορία του ελληνικού θεάτρου
Ακρόπολη Πανοραμική περιήγηση
Ζωφόρος Παρθενώνα Εικονική αναπαράσταση
Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία Κατάλογος με εκθέματα
3D Μουσείο αρχ. ελλ. Παιχνιδιών Διαδραστική περιήγηση εκθεμάτων
Περιήγηση Αθήνας Εξωτερική περιήγηση σε διάφορους χώρους
Τα νεότερα μνημεία της Αθήνας Κατάλογος και περιγραφή μνημείων
Ο κύκλος των Μουσείων Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας
Εικονική Πινακοθήκη Πίνακες ζωγραφικής από όλο τον κόσμο
Cultural Institute Όλα τα Μουσεία του κόσμου
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν Πλήρης περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου

–.–

Γ. Ιστορικοί Χάρτες

1. Συλλογές χαρτών:
Ελληνικός πολιτισμός – Χάρτες
Ιστορικός Άτλαντας της Μεσογείου
Historical Atlas & Gazetteer of Europe
2. Χάρτες σε βίντεο
Αρχαία Αίγυπτος , Μεσοποταμία , Περσική αυτοκρατορία
Αυτοκρατορία Μεγάλου Αλεξάνδρου , Ελληνιστική εποχήπόλεμοι διαδόχων Μ. Αλεξάνδρου
Ρωμαϊκή αυτοκρατορία , Άνοδος και πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας
Ιστορία Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας , Βυζαντινή αυτοκρατορία , Οθωμανική αυτοκρατορία
Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος , Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος – Ευρώπη , Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος – Ασία
Οι μεγάλες αυτοκρατορίες , Ιστορία της Ευρώπης , Παγκόσμια Ιστορία

Μ Αλέξανδρος

Η πορεία του Μ. Αλεξάνδρου στην Ασία – έργο του μαθητή Γιάννη Ρουμπούλια, 1998

.

Το εσωτερικό της αίθουσας όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη μας – Αφίσες:

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από την ομάδα e-Twinning 2013

Νέα εικόνα Το e-Twinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.Νέα εικόνα (1)

Στο σχολείο μας εργάστηκαν 24 μαθητές της Γ’ τάξης και οι δύο καθηγήτριες Αγγλικής, κ.κ. Κωστάκη Αικατερίνη και Παπαδόγκονα Σταματίνα. Στην πλατφόρμα επικοινωνίας συμμετείχαν συνολικά 207 μαθητές και 15 καθηγητές από διάφορες χώρες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της τάξης τους χρησιμοποιώντας γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σκεφτούν συνεργατικά, να παράγουν κοινό έργο και να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία. Κυρίως όμως απέκτησαν νέους φίλους που επικοινωνούν μέσω Facebook, Twitter και Skype και έμαθαν πώς ζούνε και σκέφτονται οι νέοι σε άλλα μέρη του κόσμου…

Στους επόμενους συνδέσμους μπορείτε να μεταβείτε για να δείτε παρουσίαση αυτού του προγράμματος:

A. 1) eTwinning 1a, 2) eTwinning 1b, 3) eTwinning 2.

ή

Β. 1) eTwinning 1, 2) eTwinning 2.

Σχόλια

  1. Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια… Είναι, πράγματι, αλήθεια αυτό που μας λες ότι διαπίστωσες στο σχολείο. Όλα αυτά που έγιναν μέσα στην τελευταία δεκαετία χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και φιλότιμο για να πραγματοποιηθούν… Είναι κρίμα, όμως, που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί τότε το όνειρό σου, αν και συμμετείχες ενεργά σε όλα τα δρώμενα του σχολείου! Αν είχε διοριστεί, πάντως, πιο νωρίς η κα Παπάζογλου στο σχολείο μας, σίγουρα θα σε είχε εντοπίσει και θα συμμετείχες κι εσύ στην θεατρική μας ομάδα!!! Να ΄σαι καλά.

  2. Ο/Η ANΩΝΥΜΗ λέει:

    Συγχαρητήρια για όλα! Ήμουν πριν χρόνια στο γυμνάσιο και πριν λίγες μέρες πέρασα από κει για να δω τους παλιούς μου καθηγητές. Θαύμασα όλες τις προόδους που έχετε κάνει. Eμείς δεν είχαμε ούτε βιβλιοθήκη, ούτε τόσες δραστηριότητες. Ο κος Σιγαλός μου έδωσε και τα δύο βιβλία «Μια ματιά στον ουρανό» και «Οι σκιές του Καραγκιόζη» και ήταν πολύ ωραία. Επίσης όταν φοιτούσα εγώ, ονειρευόμουν πάντα να υπήρχε μια θεατρική ομάδα και τώρα το κάνατε κι αυτό! Μπράβο και στα παιδιά και στους καθηγητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *