Διαγωνισμοί

Επιλογή από συμμετοχές μας σε διάφορους Διαγωνισμούς2017 – Παρουσίαση της Ομάδας Ρομποτικής

Την Τρίτη, 30/5/2017, η νεοσύστατη ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄τάξης, Απόστολο Σταμπόλη και Έκτορα Φωκά και “προπονητή” τον κο Αβραάμ Κάζη (Πληροφορικής), παρουσίασε το ρομπότ και το πρόγραμμα με το οποίο πήρε μέρος στον 2ο Πανέλληνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την WRO Hellas στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

20170530_101728

Με πολύ κόπο και προσωπική εργασία αλλά και με πρωτοφανή ζήλο και προθυμία τα δύο παιδιά της ομάδας δημιούργησαν, κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν, απογοητεύτηκαν λίγο και ενθουσιάστηκαν ξανά και ξανά, δοκιμάστηκαν σε κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό και συναρπαστικό: την εκπαιδευτική ρομποτική.

…Ακόμα μία καινοτομία, λοιπόν,  για το σχολείο μας!
Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας που αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄γυμνασίου, Απόστολο Σταμπόλη και Έκτορα Φωκά και “προπονητή” τον κο Αβραάμ Κάζη (Πληροφορικής), πήραν μέρος στον ημιτελικό του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και προκρίθηκαν στον τελικό. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την WRO Hellas και διεξήχθη το Σάββατο, 11/3/2017, στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

DSC1234r

Με πολύ κόπο και προσωπική εργασία αλλά και με πρωτοφανή ζήλο και προθυμία τα δύο παιδιά της ομάδας δημιούργησαν, κατασκεύασαν, προγραμμάτισαν, απογοητεύτηκαν λίγο και ενθουσιάστηκαν ξανά και ξανά, δοκιμάστηκαν σε κάτι καινούργιο, πρωτοποριακό και συναρπαστικό: την εκπαιδευτική ρομποτική.
Το σχολείο μας συγχαίρει όλη την ομάδα ρομποτικής για την προσπάθειά της και στόχος μας είναι να δίνονται ανάλογες ευκαιρίες σε καινοτόμες πρακτικές σε όλο και περισσότερους μαθητές του Γυμνασίου μας.


2017 – Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Το ΕΚΦΕ Νίκαιας διοργάνωσε τον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες “Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2017» στον οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας.

Πειραματικός_Διαγωνισμός_Αφίσα_2017

Μεταβείτε στον επόμενο σύνδεσμο, για να δείτε το σχετικό βίντεο του ΕΚΦΕ:

Σχολεία Διαγωνισμόύ ΕΚΦΕ 2017

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Γκέγκα Φλοριάν, β) Φωκάς Απόστολος, γ) Σταμπόλης Απόστολος και δ) Κρεββατάς Αντώνιος.

EΚΦE 2017


2017 – Επιτυχία στον μαθηματικό διαγωνισμό “Θαλής”

Θαλής

Μετά την επιτυχή του συμμετοχή στο Διαγωνισμό “Θαλής” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ο μαθητής της Γ΄ τάξης Γκέκα Φλοριάν, προχωρά στο επόμενο στάδιο, τον Διαγωνισμό “Ευκλείδης“, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017. Αρωγός του είναι ο κος Αλεξόπουλος Χρήστος, μαθηματικός του σχολείου μας. Του στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία και να θυμάται πάντα ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι ένα παιχνίδι που συναγωνιζόμαστε τον μέχρι χτες καλό εαυτό μας! Η εμπειρία της συμμετοχής και οι γνώσεις που αποκτούμε αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή μας…


2017 – Το βραβείο με «Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας» για το eTwinning !

eTwinning 2016

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας e-Twinning για την τελειότητα της εργασίας των μαθητών μας στο έργο της περσινής σχολικής χρονιάς με τίτλο “The Art of Graffiti“. Αυτό σημαίνει «πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο» σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. «Το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net». Ανάλογα βραβεία πήραν και οι συνεργάτες μας σε Ιταλία και Τουρκία. Συγχαρητήρια, λοιπόν, και πάλι σε όλους, μαθητές και καθηγητές. για αυτή τη διάκριση που αποτελεί λαμπρή συνέχεια των συνεχών βραβείων που αποσπά το σχολείο μας τα τελευταία χρόνια στο E-twinning.


2016 – Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Το ΕΚΦΕ Νίκαιας διοργάνωσε τον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες “Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2016» στον οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας.

diag_gymnΜεταβείτε στον επόμενο σύνδεσμο, για να δείτε το σχετικό βίντεο του ΕΚΦΕ:

Σχολεία Διαγωνισμόύ ΕΚΦΕ 2016

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Ντόμαλης Νικόλαος, β) Σασαδοπούλου Χριστιάννα, γ) Σχοινάς Θεμιστοκλής και δ) Τέλλη Μαριάννα.

20160419_103723


2016 – Συμμετοχή σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Θαλής

Μετά την επιτυχή του συμμετοχή στο Διαγωνισμό “Θαλής” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, ο μαθητής της Β΄ τάξης Γκέκα Φλοριάν, προχωρά στο επόμενο στάδιο, τον Διαγωνισμό “Ευκλείδης“, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016. Αρωγός του είναι και πάλι η κα Καλλιπολίτου Ευρυδίκη, μαθηματικός του σχολείου μας. Του στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για καλή επιτυχία και να θυμάται πάντα ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι ένα παιχνίδι που συναγωνιζόμαστε τον μέχρι χτες καλό εαυτό μας! Η εμπειρία της συμμετοχής και οι γνώσεις που αποκτούμε αποτελούν σημαντικό εφόδιο για τη μετέπειτα ζωή μας…


2015 – Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός “Θαλής”

Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
στους μαθητές μας που θα συμμετάσχουν το Σάββατο, 14/11/2015, στον
τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Θαλής
Ευχαριστούμε τους μαθηματικούς του σχολείου μας, που συνέβαλαν στην προετοιμασία των μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης και τους στηρίζουν σε αυτή τους την προσπάθεια.

.2015 – Αποτελέσματα Πειραματικού διαγωνισμού Γυμνασίων

Το ΕΚΦΕ Νίκαιας διοργάνωσε, για πέμπτη φορά εφέτος, τον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες “Πειραματίζομαι & ανακαλύπτω 2015».

diag_gymnΑξίζουν συγχαρητήρια όλες οι ομάδες των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο έλεγχος των γραπτών σε συνδυασμό με την εργαστηριακή διαδικασία ανέδειξε τις ομάδες από τα παρακάτω σχολεία, τα οποία αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια!

Αποτελέσματα:
  • 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας
  • 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας
  • 2ο Γυμνάσιο Κερατσινίου – 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού (ισοβαθμία)
  • 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου – 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού (ισοβαθμία)
  • 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας.

Μεταβείτε στον επόμενο σύνδεσμο, για να δείτε το σχετικό βίντεο του ΕΚΦΕ:

Σχολεία Διαγωνισμόύ ΕΚΦΕ 2015

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Δρελιώζη Χρυσούλα, β) Κομηνού Βασιλική, γ) Λιακόπουλος Παναγιώτης και δ) Φωκάς Οδυσσέας.

20150506_101426a


2015 – Συμμετοχή του σχολείου μας σε μουσικό διαγωνισμό

Συγχαίρουμε την μαθήτρια Μηλιοφύτη Δήμητρα του τμήματος Β3 για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποιημένης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (Soundtrack) της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2014 με το τραγούδι “Το άλλο μου μισό“. Στην ηχογράφηση τραγουδούν, επίσης, οι μαθήτριες της Β΄ γυμνασίου: Γεωργά Ηλιάνα, Κροκίδη Χαρίκλεια και Σασαδοπούλου Χριστιάνα.

Της ευχόμαστε να είναι πάντα δημιουργική, να έχει πρόοδο και να μη σταματήσει να πειραματίζεται και να προσπαθεί για το καλύτερο.


2014 – Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός “Θαλής”

Ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
στους μαθητές μας που θα συμμετάσχουν σήμερα στον
τον οποίο διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Θαλής
Ευχαριστούμε τους μαθηματικούς του σχολείου μας, κ.κ. Καλλιπολίτου Ευρυδίκη και Αλεξόπουλο Αθανάσιο, που συνέβαλαν στην προετοιμασία των μαθητών και τους στηρίζουν σε αυτή τους την προσπάθεια.

2014 – Βράβευση του σχολείου μας στο e-Twinning

Κατά το περασμένο σχολικό έτος 2013-2014 το σχολείο μας πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Τwinning με τίτλο “Eurotravel”. Το έργο συμμετείχε σε πανελλήνια διαδικασία επιλογής για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας την οποία και κέρδισε…!!

eTwinning

H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning απονέμεται στα έργα e-Twinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των e-Τwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Θερμά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια και την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας για την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους, στο σύλλογο καθηγητών για τη βοήθειά τους, καθώς και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με κέφι, δημιουργικότητα και πνεύμα συνεργασίας.


2014 – Συμμετοχή στον 4ο μαθητικό διαγωνισμό Γυμνασίων

Την Τρίτη 6 Μαΐου και την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε (για τέταρτη συνεχή χρονιά) με μεγάλη επιτυχία ο μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από 29 συνολικά σχολεία της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας και εξετάστηκαν σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Αργυρού Ανατολή, β) Ορφανός Γεώργιος και γ) Τσοχαλής Γρηγόριος.

DSCN1913


2014 – Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης

Η 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια ημέρα Ποίησης. Με την αφορμή αυτή, πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση από ομάδα μαθητών μας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, υπό την εποπτεία των καθηγητριών κ.κ. Κολοκυθά Σταρούλα (γαλλικών) και Παπαδόγκονα Σταματίνα (αγγλικών), υπεύθυνων για την οργάνωση και τη λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης μας. Στην εκδήλωση αυτή απαγγέλθηκαν αποσπάσματα από έργα διαφόρων γνωστών ποιητών, καθώς και το ποίημα “Don’t stop” της μαθήτριας Αργυρού Ανατολής (από το τμήμα Γ1), το οποίο πήρε το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώθηκε από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”!

DSCN1019a


2013 – Διάκριση στον Πειραματικό διαγωνισμό Γυμνασίων

Στις 2 και 3 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή ο Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων ΕΚΦΕ Νίκαιας «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2013». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου από 30 συνολικά σχολεία (11 την πρώτη ημέρα από τις περιοχές Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σαλαμίνας και 19 τη δεύτερη ημέρα από τις περιοχές Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού) και εξετάστηκαν σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Μουράτογλου Σαββίνα, β) Μαυράκης Αναστάσιος και γ) Κώνστας Βασίλειος.

SCN2021

Απονομή βραβείων «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω 2013»


2012 – Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη χρονιά, με μεγάλη επιτυχία ο 2ος εργαστηριακός διαγωνισμός πειραμάτων «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των Σχολείων της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ Πειραιά –Νίκαιας. Έλαβαν μέρος 20 τριμελείς ομάδες σχολείων της Νίκαιας, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, συνοδευόμενες από τους υπεύθυνους καθηγητές που τις προετοίμασαν. Οι μαθητικές ομάδες εξετάστηκαν μέσα σε τρεις διδακτικές ώρες σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας) και τον κο Χαββά Αθανάσιο (φυσικό), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Σεϊμενάκη Ευαγγελία, β) Μπουλούγαρη Μαρία και γ) Τζανεράκη Εμμανουέλα, οι οποίες παρέλαβαν και τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.


2011 – Πειραματικός διαγωνισμός Γυμνασίων

Στις 4/5/2011 το σχολείο μας συμμετείχε στον 1ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό στις Φυσικές Επιστήμες για μαθητές των Γυμνασίων με τίτλο: «Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω», που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Πειραιά – Νίκαιας, στην προσπάθειά του να φέρει πιο κοντά την πειραματική διαδικασία στους μαθητές του Γυμνασίου.

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, που επιλέχθηκαν από την συνοδό καθηγήτρια κα Κούρου Μαρία (βιολόγο – υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας), για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ήταν οι εξής: α) Γκόλφης Σπυρίδων, β) Δαγιάκα Δέσποινα και γ) Μελίσσης Βησσαρίωνας, οι οποίοι παρέλαβαν και τιμητικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση του ΕΚΦΕ, το επίπεδο των διαγωνιζομένων μαθητών από όλα τα σχολεία ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την υψηλή βαθμολογία των διαγωνιζομένων.


2011 –  Διαγωνισμός διηγημάτων

Οι μαθήτριες της Β’ τάξης (σχ. έτος 2010-11) Σεϊμενάκη Ευαγγελία και Τζανεράκη Εμμανουέλα συμμετείχαν στο διαγωνισμό διηγημάτων που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης και διακρίθηκαν μεταξύ άλλων παιδιών για τα διηγήματά τους, τα οποία παραθέτουμε στη συνέχεια.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΪΜΕΝΑΚΗ

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα όμορφο κοριτσάκι που το έλεγαν Λυδία. Ήταν ένα πανέξυπνο και γλυκύτατο κοριτσάκι. Η Λυδία είχε ένα χάρισμα. Όσο μεγάλωνε, τόσο γινόταν και πιο όμορφη. Όμως σε ολόκληρη την ζωή της θα την σκίαζε ένα πράγμα, ότι ήταν ορφανή. Η γλυκύτατη αυτή κοπέλα δεν είχε γνωρίσει ποτέ τους γονείς της, καθώς η μητέρα της είχε πεθάνει στην γέννα και ο πατέρας της λόγω μιας σοβαρής ασθένειας που μάστιζε την τότε εποχή. Παρόλα αυτά όμως εκείνη δεν ήταν μόνη της. Είχε την τύχη να μεγαλώσει μαζί με την πολυαγαπημένη της γιαγιά και τον πολυαγαπημένο της παππού, οι οποίοι και την μεγάλωσαν με πολλή αγάπη, προσπαθώντας να αναπληρώσουν το κενό που ένιωθε λόγω της απώλειας των γονιών της. […….] Δείτε την συνέχεια εδώ…


ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΖΑΝΕΡΑΚΗ

«ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»

Με βήμα γοργό και νευρικό, μάτια πλημμυρισμένα με ανυπομονησία και ένα δάκρυ έτοιμο να κυλήσει φτάνω στο λιμάνι. Μοναχικό και απόμερο, με λιγοστά πλοία αραγμένα. Το μοναδικό αυτό ήσυχο και ειρηνικό τοπίο ζεσταίνει ο ήλιος, ο οποίος αντανακλά μέσα στα νερά του λιμανιού και προσδίδει έναν τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας στο απομακρυσμένο νησί. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υποδεχτώ ένα σημαντικό πρόσωπο για την οικογένειά μου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να έρθει, με σκοπό να περάσουμε τη γιορτή των Χριστουγέννων. Λόγω του συγκεκριμένου ατόμου, η φετινή γιορτή πρόκειται να είναι εξαιρετικά διαφορετική για την οικογένειά μας. Αχνοφαίνεται το πλοίο, μεγάλο και εντυπωσιακό προχωρά, διχοτομώντας τα λαμπερά νερά του λιμανιού. Η θάλασσα άσκοπα προσπαθεί να αντισταθεί στη δύναμη του τεράστιου σκάφους. Οι μηχανές του σκάφους ηχούν στ’ αυτιά μας, ταράζοντας το ήρεμο τοπίο και φοβίζοντας τα ποικίλα είδη πουλιών, που απομακρύνονται τρομαγμένα κατά την άφιξή του στο λιμάνι. Παρατηρώντας τις εκφράσεις των λιγοστών ατόμων που παραβρίσκονται εκεί, ώστε να ανταμώσουν με πολυπόθητους συγγενείς ή ακόμα και πιστούς φίλους, διαπιστώνω στο βλέμμα τους το κοινό με μένα αίσθημα ανυπομονησίας, αγωνίας και προσμονής. [……] Δείτε την συνέχεια εδώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *