Διαδίκτυο – παρανομία

Η ελληνική ανοιχτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Το θέμα της 10ης επετείου της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 είναι «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο». Η καμπάνια θα λάβει χώρα παγκοσμίως την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013. Όπως και σε παλαιότερα έτη, χρήστες, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι φορείς προσκαλούνται να λάβουν μέρος! Περισσότερα

Safer Internet Day 2013Το Διαδίκτυο είναι ένα συναρπαστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία από εκατομμύρια ανθρώπους. Χρησιμοποιείται επίσης όμως και για τη διανομή περιεχομένου το οποίο είναι παράνομο ή επιβλαβές. Εφόσον ο κυβερνοχώρος δεν έχει εθνικά όρια, παράνομες δραστηριότητες μπορούν εύκολα να βρουν «εικονικό καταφύγιο» σε αυτό το μέσο. Πρωταρχικό μέλημα της SafeLine είναι η εξάλειψη από το Διαδίκτυο περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Σκοπός της είναι η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Διαδικτύου.

Η SafeLine δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εντοπίζετε στο Διαδίκτυο και περιέχει:

  • εικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου
  • ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία
  • οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι παράνομο.

Συνεργάζεται με τους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Διαδικτύου, το Ακαδημαϊκό Δίκτυο ΕΔΕΤ και το Σχολικό Δίκτυο, Ερευνητικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα, Ενώσεις Καταναλωτών και την Ελληνική Αστυνομία για τον περιορισμό της ροής του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Η SafeLine υλοποιείται από τους οργανισμούς:

Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ)

Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης για το Περιεχόμενο του Internet
Yποστηρίζεται από το Safer Internet Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η SafeLine αποτελεί μία από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια του προγράμματος πλαισίου Safer Internet. Οι άλλες δύο δράσεις είναι: η Saferinternet.gr, Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης και η ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, Γραμμή Βοηθείας 800 11 800 15. Οι δράσεις Saferinternet.gr & ΥποΣΤΗΡΙΖΩ αποτελούν τον εθνικό εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων ενημέρωσης και Εθνικών Γραμμών Βοηθείας, Insafe.
Προέλευση: safeline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *