Κατεπείγον: Μελέτη καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας πριν από την εξάπλωση του κορωναϊού και μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας

Αγαπητές/οί.

Δεδομένων των τελευταίων ανησυχητικών εξελίξεων εξαιτίας της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορωναϊού 2019-nCoV, η ερευνητική μας ομάδα σας καλεί να απαντήσετε υπεύθυνα σε ερωτηματολόγιο καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας (ΕΔΩ) που είχατε πριν από την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας, καθώς και μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωναϊού COVID-19 (ΦΕΚ Β’ 986).

Το συμπέρασμα των αποτελεσμάτων από την προκαταρκτική μας μελέτη, είναι άκρως ανησυχητικό. Αναδεικνύεται, ότι υπάρχει κατακόρυφη πτώση των δεικτών φυσικής δραστηριότητας και εικάζουμε ότι η πτώση αυτή δυνητικά θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι ό ιός per se λόγω της ανάπτυξης άλλων μη μεταδοτικών ασθενειών. Για να αυξήσουμε την στατιστική ισχύ των ευρημάτων μας χρειαζόμαστε μεγάλο πλήθος απαντήσεων (n>15000), (ανεξάρτητα από το αν η αρχική μας υπόθεση επιβεβαιωθεί ή όχι), και για το λόγο αυτό ζητούμε την εθελοντική συμμετοχή σας. Πιστεύουμε ότι μας αφορά όλους και η υποστήριξη σας θα είναι σημαντική και καταλυτική για την εξέλιξη της μελέτης αυτής.

Δείτε αναλυτικά το Άρθρο ΕΔΩ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

Η Διευθύντρια

Κων/να Ντελή