Ενημέρωση για δικαιολόγηση απουσιών μαθητών/ μαθητριών

Η δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών γίνεται απο τον γονέα-κηδεμόνα.

Για απουσίες μέχρι δύο(2) ημέρες αρκεί ενυπόγραφο σημείωμα από τον κηδεμόνα, ενώ για απουσίες πάνω από δύο(2) ημέρες απαιτείται και η προσκόμιση ιατρικού σημειώματος.

Η δικαιολόγηση απουσιών πρέπει να γίνει μέσα σε χρονικό διάστημα δέκα το πολύ (≤ 10) ημερών από την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Μετά το δεκαήμερο η δικαιολόγηση είναι εκπρόθεσμη.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται δικαιολογημένες απουσίες μαθητών που πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια του Διευθυντή του σχολείου σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας του, μεμονωμένες ή συνεχείς.

Σε περίπτωση όμως που πραγματοποιούνται μεμονωμένες απουσίες κατά τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας του σχολείου για λόγους υγείας και με την άδεια του Διευθυντή του σχολείου, αυτές θεωρούνται δικαιολογημένες, αρκεί να συνοδεύονται από ιατρική βεβαίωση.

Ο γονέας- κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να προσέρχεται στο Σχολείο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, για να ενημερώνεται υπεύθυνα για την φοίτηση του μαθητή από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος του μαθητή/τριας.

Οταν ο μαθητής /τρια σημειώσει απουσίες:

Μέχρι εξήντα τέσσερις απουσίες (<64) εξετάζεται την περίοδο Ιουνίου.

Από 64 έως 114 απουσίες, αν οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, εξετάζεται την περίοδο Ιουνίου, διαφορετικά υποχρεώνεται να επαναλάβει ο μαθητής/τρια την φοίτηση του στην ίδια τάξη.

Από 115 έως 164 απουσίες από τις οποίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες,

◊ αν ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας  του μαθητή σε όλα τα μαθήματα  είναι τουλάχιστον δεκαπέντε  (≥15) και η διαγωγή κοσμιότατη εξετάζεται  ο μαθητής /τρια την περίοδο Ιουνίου.

◊ αν ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας του μαθητή σε όλα τα μαθήματα  είναι μικρότερος από δεκαπέντε (<15) ή η διαγωγή δεν είναι κοσμιότατη ο μαθητής /τρια εξετάζεται την περίοδο Σεπτεμβρίου.

Από 165 έως 214 απουσίες από τις οποίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες και ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας του μαθητή σε όλα τα μαθήματα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε και η διαγωγή κοσμιότατη εξετάζεται την περίοδο Σεπτεμβρίου.

Τέλος, σ’ όλες τις άλλες περιπτώσεις ο μαθητής /τρια υποχρεώνεται να επαναλάβει την φοίτηση του στην ίδια τάξη.