εργασία στα Αρχαία

Εργασία στο μάθημα της  Ελένης

Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Κουτσιτζή Ελένη

Εργασία της μαθήτριας της Γ΄ Γυμνασίου Τελωνιάτη Σοφίας

Θέμα: Μία γυναίκα του χορού ονειρεύεται το δικό της νόστο. 

«Ο Μενέλαος και η Ελένη έφυγαν και ταξιδεύουν πια προς την πατρίδα τους, την Σπάρτη. Κατάφεραν και ξέφυγαν από τον τυραννικό μας βασιλιά ,τον Θεοκλύμενο, και τώρα πλέουν ανέμελοι στις θάλασσες, με πρίμο αεράκι να τους συνοδεύει. Αχ, Ποσειδώνα κάνε γλυκό το ταξίδι του νόστου τους και ας τους να φτάσουν επιτέλους στην πολυπόθητη πατρίδα τους. Το αξίζουν. Πέρασαν τόσα εμπόδια. Πρέπει να γυρίσουν και να ζήσουν ευτυχισμένοι στην πατρίδα κοντά με τους αγαπημένους τους. Όσο για τις φίλες μου και εμένα, μαύρη μας περιμένει μοίρα.

Αχ, μακάρι τώρα να φεύγαμε όλες μαζί μακριά και να επιστρέφαμε στις πατρίδες μας και τα σπιτικά μας. Θα ξαναβλέπαμε τους γονείς μας και τα αδέλφια μας. Θα έτρεχα κατευθείαν και θα τους αγκάλιαζα όλους , φίλους , συγγενείς .Μου έχουν λείψει όλοι τόσο πολύ. Πάει τόσος καιρός από τότε που με πήραν αιχμάλωτη και έφυγα από την χώρα μου. Την τελευταία φορά που την είδα καιγόταν μπροστά μου από τους εχθρούς.

Ακόμα, θα έτρεχα ελεύθερη και ξέγνοιαστη στα βουνά και στις πεδιάδες της πατρίδας μου. Πόσο νοσταλγώ να ξαναδώ ξανανθισμένα τα βουνά και γεμάτες χορτάρι τις πεδιάδες! Τα πατρικά εδάφη, οι άνθρωποι και οι αναμνήσεις , είναι αυτά που κάνουν την πατρίδα τόσο γλυκό πειρασμό για έναν που φεύγει μακριά της.

Τέλος, αν κατάφερνα να ξαναπατήσω στα εδάφη που έζησα ως παιδί , μπορεί να κατάφερνα να παντρευτώ και εγώ και να κάνω δικιά μου οικογένεια, όπως είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα έχουν κάνει τώρα και οι φίλες μου στην πατρίδα. Έτσι, θα αφηγούμουν στα παιδιά μου όλες τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τις εμπειρίες που έζησα μακριά, σε ξένα εδάφη. Θα εξιστορούσα ακόμη και την ιστορία της φίλης μου της Ελένης που τώρα τρισευτυχισμένη και φυσικά δικαιωμένη θα γεύεται το γλυκό ταξίδι της επιστροφής της. Αχ, μακάρι να γυρίσω και εγώ μια μέρα ξανά στην πατρίδα μου»!

15/05/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *