Το Σάββατο, 20-10-2018 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Τζιμούλης Ι., Τσιρώνης Β. και Χατζημανώλης Β, με την καθοδήγηση και στήριξη της κ. Μουτσέλου Π., καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου μας συμμετείχαν στο CodeAthon: “Βελτιώστε το παιχνίδι και παίξτε!”. Μία πρωτοβουλία για προγραμματισμό κώδικα από τους μαθητές, η οποία διοργανώθηκε ταυτόχρονα σε 4 ελληνικές πόλεις από τους οργανισμούς STEM Education, WRO Hellas, COSMOTE και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, στο πλαίσιο του Europe Code Week 2018.
To CodeAthon αποτελεί την πρώτη συντονισμένη δράση που διοργανώνεται από επίσημους φορείς της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την ΟΤΕ Academy, το ACT-American College of Thessanloniki και το Δήμο Τρικκαίων. Ήταν μια γιορτή δημιουργικότητας στο πεδίο των ψηφιακών παιχνιδιών με χρήση προγραμματισμού σε Scratch.
Στόχοι της δράσης αποτέλεσαν η απόκτηση μιας δημιουργικής στάσης των μαθητών απέναντι στον προγραμματισμό, ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος, η υλοποίηση projects και η επίλυση προβλημάτων, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τον 21ο αιώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων