Οι μαθητές/-τριες που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου Δημόσιου Γενικού Λυκείου ή σε ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικό Λύκειο ) τη σχολική χρονιά 2022-2023 οφείλουν να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https:/e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59. Εναλλακτικά μπορείτε να υποβάλλετε δήλωση μέσω της διαδικτυακής πύλης:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool (το όνομα που δηλώσατε πρόσφατα με την υπεύθυνη δήλωσή σας), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis).

Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που εμφανίζονται στο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes» του ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει ακόμη και αν έχετε αποφασίσει να γράψετε το παιδί σας σε Ιδιωτικό Σχολείο ( θα γίνει η κατανομή του σε κάποιο δημόσιο Λύκειο και το Σεπτέμβρη θα ακολουθεί η διαδικασία της μετεγγραφής).

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα αλλαγής το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του κηδεμόνα όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (GSIS), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e-eggrafes, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

Το e-mail του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας

Το μητρώνυμο του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας

Από ποιον/-α καταχωρίζεται η Ηλεκτρονική Αίτηση

Ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του/της κηδεμόνα

Το σχολείο τελευταίας φοίτησης (2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου) καθώς και το έτος τελευταίας φοίτησης (2021-2022)

Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/-τριας (ο οποίος αναγράφεται σε πρόσφατο έλεγχο προόδου). Τον έχετε παραλάβει με ηλεκτρονικό μήνυμα από το σχολείο.

Η ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/-τριας

Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/-τριες το επόμενο σχολικό έτος (Α’ Λυκείου)

 Για τα ΓΕ.Λ.:  Επιλέγετε αν θέλετε Ημερήσιο ή Εσπερινό ΓΕ.Λ. καθώς και την ξένη γλώσσα που επιθυμείτε να διδαχτείτε στην Α΄ Λυκείου.

Για τα ΕΠΑΛ: έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μέχρι τρία (03). Παρακαλούμε να δηλώσετε πρώτο αυτό που έχετε ήδη δηλώσει στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/-τριες, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετούνται αυτόματα από το σύστημα με βάση τη διεύθυνση κατοικίας σας.

Οι κηδεμόνες των μαθητών/-τριών πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατανομή τους σε ΕΠΑ.Λ. θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Σημειώνεται ότι:

Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75).

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ. ή Π.ΕΠΑ.Λ., δηλαδή μετά τη λήξη των δηλώσεων που είναι στις 7 Ιουλίου 2022 οι ενδιαφερόμενοι/ες εισέρχονται εκ νέου προκειμένου να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και συγκεκριμένα στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (κουμπί επάνω δεξιά).

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων