Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων, επίδοσης ελέγχων, έναρξης και λήξης των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γυμνασίου, όπως αυτές καθορίσθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και να σας δώσουμε κάποιες χρηστικές πληροφορίες για τις εξετάσεις.

Τα μαθήματα λήγουν την Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022. Την ημέρα αυτή οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11:30. Την Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 δεν γίνονται μαθήματα γιατί ο Σύλλογος Διδασκόντων σύμφωνα με τη νομοθεσία συνεδριάζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών (απουσίες).

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα αρχίσουν την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 και θα διεξάγονται σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα έως την Τετάρτη, 15  Ιουνίου 2022.

Η εξέταση σε όλα τα μαθήματα διαρκεί δύο (2) ώρες, εκτός από τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας και των Αρχαίων (πρωτότυπο και από μετάφραση) που διαρκεί τρείς (03) ώρες. Η συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών στις γραπτές προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις είναι υποχρεωτική.

Συνιστούμε την προσοχή σας στην  έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στο σχολείο,  καθώς μετά την εκφώνηση των θεμάτων δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί. Αδικαιολόγητη απουσία από τη γραπτή εξέταση επιφέρει μηδενισμό.

Εάν κάποιος μαθητής/τρια αδυνατεί να προσέλθει σε γραπτή εξέταση λόγω ασθένειας, η οποία τεκμηριώνεται με σχετική βεβαίωση γιατρού, θα εξετασθεί την Πέμπτη, 16 Ιουνίου και την Παρασκευή 17/6/2022, σε όλα τα μαθήματα που έχει απουσιάσει.

Οι μαθητές/τριες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μπλε στυλό, γομολάστιχα και όργανα μαθηματικών (χάρακα, διαβήτη, μοιρογνωμόνιο), ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν διορθωτικό υγρό (blanco) ή μικρές συσκευές αριθμητικών πράξεων.

Μπορούν να έχουν μια φιάλη με νερό, ενώ ρητά απαγορεύεται να έχουν μαζί τους  κατά την ώρα της εξέτασης κινητό τηλέφωνο (η κατοχή κινητού τηλεφώνου σύμφωνα με τις εγκυκλίους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων συνιστά λόγο μηδενισμού, γι’ αυτό όσοι μαθητές/τριες φέρουν κινητό θα το παραδίδουν στον/την επιτηρητή/τρια, πριν από την έναρξη της εξέτασης και θα το παραλαμβάνουν μετά τη λήξη της).

Δεδομένου του ότι οι  γραπτές εξετάσεις Ιουνίου διεξάγονται στο πλαίσιο του διδακτικού έτους, παρακαλούμε η αμφίεση των μαθητών/τριών να είναι ευπρεπής και να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών για το β΄ τετράμηνο θα αποσταλούν με mail την Τρίτη, 31  Μαΐου 2022.

Ευχαριστούμε και για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων