ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

Εδώ και 24 χρόνια το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής αποτελεί μέρος του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Για ακόμη μία χρονιά, με τη διαχρονική συμβολή σας, ετοιμαζόμαστε να «ταξιδέψουμε» και πάλι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να φωτίσουμε τις ζωές των παιδιών ευχής!

Με κεντρικό μήνυμα «Είσαι το αστέρι μου», το Αστέρι της Ευχής καλεί τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι, με μία δωρεά των 2€ συνεισφέροντας στην εκπλήρωση ευχών. Με αυτόν τον τρόπο, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί γίνεστε κι εσείς ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια.

Εάν θέλετε να επιδράσετε επιπλέον στις ζωές των παιδιών μας, μπορείτε να επιστρέψετε στον οργανισμό τις δικές σας ευχές για τα παιδιά ευχής, γράφοντάς τες στο αστέρι. Η αλληλεπίδραση αυτή εγκαινιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχολογία των παιδιών μας!

Αρ. Πρωτοκόλλου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 και Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το Αστέρι της Ευχής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 & Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1) κλείνει φέτος τα 24 του χρόνια και έχει δώσει δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά με σοβαρές ασθένειες. 24 ολόκληρα χρόνια, μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας προσφέρουν για την ίαση παιδικών ψυχών.

Ενημερωτικός οδηγός υλοποίησης

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Άδεια Υπουργείου

Οnline Φόρμα Παραγγελίας

Αξιοποιήστε δημιουργικά το Αστέρι της Ευχής και λάβετε μέρος στον δημιουργικό μας διαγωνισμό!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μας!

O δημιουργικός διαγωνισμός μας, υλοποιείται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αριθμό πρωτοκόλλου Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1. Στον διαγωνισμό μας παρακινούμε τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χάρτινο Αστέρι Ευχής και να πάρουν μέρος.  Κάθε ομαδική υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει ως αφετηρία τα παρακάτω:

  • Φιλανθρωπικό Έργο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
  • Συναισθήματα και σκέψεις μαθητών για την αξία του Εθελοντισμού & της Προσφοράς
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής
  • Ιστορίες παιδιών ευχής του Οργανισμού

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος οι μαθητές με τις ομαδικές τους δημιουργίες είναι οι παρακάτω:

α) Σχεδίασε το αστέρι σου, β) Βίντεο, γ) Τραγούδι, δ) Δημιουργική κατασκευή & ε) Δημιουργική γραφή

Παρακαλούμε πριν την υποβολή της συμμετοχής σας, διαβάστε τους όρους, ώστε να είναι έγκυρη!

ΌΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Χρονοδιάγραμμα Διαγωνισμού
Υποβολή των αρχείων με τις συμμετοχές: 01/12/2022-31/3/2023
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 28/04/2023
Βράβευση Νικητών: Η ημέρα βράβευσης των σχολείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2023

YΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η αποστολή των συμμετοχών γίνεται από τους εκπαιδευτικούς του εκάστοτε σχολείου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω google form στο www.wishstar.gr. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στο site wishstar.gr και λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν ένα αναμνηστικό βραβείο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αφιέρωση χρόνου και προσπάθειας στον οργανισμό.

Αναμένουμε τις όμορφες δημιουργίες σας!

Στοιχεία επικοινωνίας
Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Γραμμή επικοινωνίας: 210 9637667
Kινητό: 6946 856 934
Site: www.wishstar.gr
Email: schools@makeawish.gr